reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki kochane za pamięć ;* wczoraj miałam ciężki dzień.. pojechałam szybko prywatnie do innego miasta na ktg z płaczem I mała przed samym wejście do gabinetu zaczęła się tak rzucać, że mąż się śmiał i mówił, że boi się badania ;) no ale skurcze były.. chcieli mnie tam w szpitalu zostawić ale ja im nie ufam więc napisałam do swojej prowadzącej ( niestety nienma jej w Polsce do czwartku) mówiła żeby jechać do szpitala, niekoniecznie mnie zostawia ale lepiej się upewnić więc pojechaliśmy do domu spakowalismy się i w drogę.. po drodze strasznie napinal mi sie brzuch . W szpitalu zrobili mi ktg, badanie ginekologiczne i zero skurczy :/ A położna jak mi zapinala pasy to czuła jak się brzuch napina .. szyjka zamknięta ale Mała ułożona bardzo nisko :/ waga 2600 ale jakoś nie chce mi się wierzyć , że przez 2 tygodnie nabrała 600gram ?
Po godzinie powtórne ktg i badanie ginekologiczne no i wykrylo pojedyncze skurcze , skurcze przepowiadajace ..
Wizyta u mojej gin w piątek to zobaczymy ale ja od początku mam przeczucie, że do terminu nie dotrwam..

W samochodzie bateria padła a jak dotarliśmy do domu to byłam strasznie wykończona :(

Mała już nie taka mała:) Odpoczywaj dużo i się nie stresuj. Dacie obie radę:)

reklama
@zylwia - ciagle podczytuje Was z krzaków :)
Martwiłam sie o Ciebie - ale ciesze sie ze wszystko jest narazie ok - kurde jakos mi taka bliska sie wydajesz z racji chyba tego ze terminy mamy tylko o kilka dni roznicy;)
No i jak to przeczytalam to mnie strach ogarnał, co chwile odswieżałam strone zeby sprawdzic co u Ciebie - dzieki Bogu skonczylo sie na strachu.
U mnie leci 32 t + 2 i jutro tez mam wizyte.
Strasznie mi cieżko juz, mała strasznie sie wierci, wszystko mnie w dole ciągnie i cos czuje ze nie dotrwam tez do terminu - sama jestem ciekawa co jutro powie profesor na wizycie.
W sumie wszystko gotowe - wiec nie ma jakiegos strachu ale lepiej dla naszych serduszek zeby jeszcze posiedzialy troche w brzuszkach ❤️
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki za piątkowa wizyte zeby wszystko bylo ok:)

A poza tym witam sie z Wami dziewczyny na tym wątku bo juz od dawna Was podczytuję z krzaków ale jakos sie nie udzielałam.
Dziś mamy 32tc + 2 termin na 24 sierpnia no i panika coraz wieksza jak to wszystko bedzie.
Ale póki co niech moja Karolinka jeszcze sie nie pcha na ten świat ;)
I niech mamy nie stresuje :)
Pozdrawiam każdą z Was :)

A masz juz zrobiony ten wymaz HBS? Bo jak Lenka straszy ze moze szybciej wyjść to moze by trzeba zrobic.

Dziewczyny a ten wymaz jest robiony z pochwy czy tez z odbytu? Bo wczoraj czytalam ze z dwoch miejsc i zguplam
Hm no właśnie nie ale dziś poleciałam na badania które mam mieć na wizytę e piątek hiv i takie tam i HBs miałam ale z krwi :/ A może na wizycie mi zrobi wymaz? @Oczekiwanie2017 kochana pomożesz ? Mamy ta sama gin i mam nadzieję, że w piątek uda nam się na chwilę zobaczyć ! ❤

Mi wszystkie znaki na ziemi mówiły że będzie przedterminowy poród.Bole przepowiadajace zaczęły się naprawdę wcześnie a skurcze już 35 tygodni dokuczaly.Dzis jestem w 42 tc i czego ci nie życzę roznie jeszcze może być.Ja nie wiem jak moja cierpliwość do tego czasu wytrzymała hehe byłam pewna w 200 procentach że urodze przed terminem a tu masz ci
wiadomo różnie może być:) A za Was kochana 3mam mocno kciuki !! ✊✊✊

@zylwia - ciagle podczytuje Was z krzaków :)
Martwiłam sie o Ciebie - ale ciesze sie ze wszystko jest narazie ok - kurde jakos mi taka bliska sie wydajesz z racji chyba tego ze terminy mamy tylko o kilka dni roznicy;)
No i jak to przeczytalam to mnie strach ogarnał, co chwile odswieżałam strone zeby sprawdzic co u Ciebie - dzieki Bogu skonczylo sie na strachu.
U mnie leci 32 t + 2 i jutro tez mam wizyte.
Strasznie mi cieżko juz, mała strasznie sie wierci, wszystko mnie w dole ciągnie i cos czuje ze nie dotrwam tez do terminu - sama jestem ciekawa co jutro powie profesor na wizycie.
W sumie wszystko gotowe - wiec nie ma jakiegos strachu ale lepiej dla naszych serduszek zeby jeszcze posiedzialy troche w brzuszkach ❤️
Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki za piątkowa wizyte zeby wszystko bylo ok:)
Kochana Ja to dzis na maksa ogarniam bo bardzo się boję i wolę spać spokojnie :) apteka gemini właśnie się zamawia , biorę się za pakowanie torby i czekam na kilka przesyłek i popiore to co przyjdzie i koniec :) mam jakieś głupie myśli ale to chyba psychika już:( cieszę się , że w piątek wizyta bo bym zeszła na zawał :D A Ty daj nam koniecznie jutro znać co u Was ❤❤❤

Hm no właśnie nie ale dziś poleciałam na badania które mam mieć na wizytę e piątek hiv i takie tam i HBs miałam ale z krwi :/ A może na wizycie mi zrobi wymaz? @Oczekiwanie2017 kochana pomożesz ? Mamy ta sama gin i mam nadzieję, że w piątek uda nam się na chwilę zobaczyć ! ❤

Kochana Ja to dzis na maksa ogarniam bo bardzo się boję i wolę spać spokojnie :) apteka gemini właśnie się zamawia , biorę się za pakowanie torby i czekam na kilka przesyłek i popiore to co przyjdzie i koniec :) mam jakieś głupie myśli ale to chyba psychika już:( cieszę się , że w piątek wizyta bo bym zeszła na zawał :D A Ty daj nam koniecznie jutro znać co u Was ❤❤❤
Ten HBS to wymaz w kierunku paciorkowca

Witajcie :) mało się udzielam bo coś mi humorki ciążowe się zaczynają...i ciągle mi coś nie pasuje :( a tak naprawdę tp mam dość zastrzyki z heparyny...już dosłownie płacze kiedy przychodzi godzina kucia a robie je w nogę bo brzuszka szkoda już dziubac .
A sobotę mam iść polowkowe i chyba za wcześnie się umówiliśmy, według usg aktualnego i daty miesiączki to skończony 19 tydzien ale według pierwszego usg i daty według niego to 18 . Więc dosłownie zgłupiałam, wypowiedzcie się czy przypadkiem nie pojadę za wcześnie ?

Ja też mam nadzieję, że uda nam się w piątek na chwilkę zobaczyć tym bardziej że wizyty mamy jedna po drugiej :-) :). HBs rzeczywiście jest z krwi a wymaz to jest GBS. Ja będę miała w piątek pobierany. Wydawało mi się, że im bliżej porodu tym lepiej go pobrać ale pewnie zależy od konkretnej sytuacji.

Ja też mam nadzieję, że uda nam się w piątek na chwilkę zobaczyć tym bardziej że wizyty mamy jedna po drugiej :-) :). HBs rzeczywiście jest z krwi a wymaz to jest GBS. Ja będę miała w piątek pobierany. Wydawało mi się, że im bliżej porodu tym lepiej go pobrać ale pewnie zależy od konkretnej sytuacji.
A widzisz-pokickalam nazwy:)

reklama
Dziewczyny czy odczuwacie/odczuwałyście ból przy ruchach dziecka? Od wczoraj synek bardziej aktywny, do tego czuję jakby mi szpile w podbrzusze i jajniki wbijał podczas ruchu, albo drapał paznokciami.

Do góry