reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ziołomiód się nie krystalizuje :)
To nie do końca to samo co miód.

Nie na łebka [emoji23] ogólnie jak się wszystkie zbierzemy na to zamówienie to 200 słoików wychodzi [emoji23] fakt faktem że jest nas trochę bab z całego osiedla [emoji23]
Ty Kasia tyle soków, dżemów, nalewek itd robisz, do tego kupujesz jakieś ziołomiody. U mnie tyle przez całe życie przetworów by się nie spożyło co u was przez 1 rok [emoji23]

reklama
@Bajunia mój lekarz twierdzi, że max 15 kg przy prawidłowym BMI mozna przytyć a mi już dużo nie zostało do tej normy z tego czas się ograniczyć. Ale ma rację bo przed ciążą słodkie nie istniało dla mnie a teraz codziennie coś jem :(

Ty Kasia tyle soków, dżemów, nalewek itd robisz, do tego kupujesz jakieś ziołomiody. U mnie tyle przez całe życie przetworów by się nie spożyło co u was przez 1 rok [emoji23]
Jakoś wolę te 'naturalne' [emoji23] tym bardziej że wiśnie miałam swoje :D Eko nie pryskane :D na soki i dzemy za mało to przynajmniej trochę nalewki się zrobiło [emoji23][emoji23]
Zresztą zobaczysz przy dziecku :D soki i dzemy tonami, a lepiej żeby dziecko zjadł domowe niż że sklepu [emoji23]
Mo i gdyby nie thermomix to bym tego wszystkiego nie robiła [emoji23] nie chciałoby mi się. Tylko dalej bym brała od mamy i teściowej [emoji23]
malinowe też już gotowe [emoji23] z. 0.5l wódki wyszło 5 słoików 330 ml więc źle nie jest [emoji23]
IMG_20180704_215536.jpg

Załączniki

• IMG_20180704_215536.jpg
    IMG_20180704_215536.jpg
    90,9 KB · Wyświetleń: 341
Jakoś wolę te 'naturalne' [emoji23] tym bardziej że wiśnie miałam swoje :D Eko nie pryskane :D na soki i dzemy za mało to przynajmniej trochę nalewki się zrobiło [emoji23][emoji23]
Zresztą zobaczysz przy dziecku :D soki i dzemy tonami, a lepiej żeby dziecko zjadł domowe niż że sklepu [emoji23]
Mo i gdyby nie thermomix to bym tego wszystkiego nie robiła [emoji23] nie chciałoby mi się. Tylko dalej bym brała od mamy i teściowej [emoji23]
malinowe też już gotowe [emoji23] z. 0.5l wódki wyszło 5 słoików 330 ml więc źle nie jest [emoji23]
Zobacz załącznik 873789
My akurat dżemów, soków i miodów nie lubimy [emoji16] co innego nalewki hehehe [emoji23] przy dziecku wiadomo, to inaczej będzie, ale ile też on sam tych soczków wypije [emoji16] tyle co dla niego to nam zrobi babcia męża [emoji16] co rok nam daje kilka słoiczków, które w końcu wyrzucamy

Dobry wieczór.
My już po urlopie niestety. Fajnie było ale się skończyło:(
3pralki ubrań wyprane, zakupy zrobione i jutro na 10.00 wizyta u giną już się nie mogę doczekać bo miesiąc to strasznie długo.
Powiedzcie, ten wymaz gbs ile kosztuje?

Dobrze, że u was wszystko w porządku, żadna się nie rozpakowała. Czytałam was na bieżąco ale na pisanie już nie starczało czasu.
Monika267, ty to się biedna należysz w tym szpitalu. Dlaczego wyniki takie złe przy lekach? Co z twoją cukrzycą?

Klaudia, namęczyłaś się z tym bólem. Też miałam rwę ok 19-20tc i wiem co to za ból. Dobrze, że już trochę ból odpuścił.

Dobry wieczór.
3pralki ubrań wyprane, zakupy zrobione i jutro na 10.00 wizyta u giną już się nie mogę doczekać bo miesiąc to strasznie długo.

Dobrze, że u was wszystko w porządku, żadna się nie rozpakowała. Czytałam was na bieżąco ale na pisanie już nie starczało czasu.
Monika267, ty to się biedna należysz w tym szpitalu. Dlaczego wyniki takie złe przy lekach? Co z twoją cukrzycą?

Klaudia, namęczyłaś się z tym bólem. Też miałam rwę ok 19-20tc i wiem co to za ból. Dobrze, że już trochę ból odpuścił.
Opowiadaj jak się urlop udał :)

reklama
Dobry wieczór.

Doczytałam wszystko i odp rano lekarz na obchodzi źle spojrzał teraz ok 20 pyt lekarza czy mogę te wyniki zobaczyć o ile się podwyższyły bo się stresuje i mówi mi tyle i tyle a ja ze to są wyniki z tamtego tyg minę zrobił i do położnej że ma mi pokazać dzisiejsze po obchodzie poszłam do niej i alt 160 z 340 a aspat 50 z 180 więc leki pomogły jutro wynik kwasów żółciowych-najważniejszy. Trochę się uspokoiłam bo ten rano to powiedział że są wyższe niż tydzień temu myślałam że zwariuje dieta leki i myślę sobiejeszcze jest gorzej szok.No ale wszystko już wiem.A z cukrzyca ok spoko w porównaniu z cholestaza to pikuś. Najgorsze ze obydwie diety trochę się wykluczają i ciężko jeść co nie działa źle na 1 lub 2 ale jeść muszę więc kombinuje ;)

Do góry