reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :-) jestem aktualnie w 35 tyg wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział że mam skróconą szyjkę i mały już jest nisko główką termin mam na 9 sierpnia pwiedział że napewno nie dotrwamy terminu z tego wszystkiego zapomniałam zapytać go czy mam leżeć oszczędzać się a sam nic nie powiedział tyle że na tym etapie ciąża jest już donoszona.boje się że już blisko..Nie mam nawet spakowanej torby ani kosmetyków dla dzidzi i nie wiem sama czy mogę w tej sytuacji jechać do sklepu i pokupować wszystko czy lepiej leżeć

Hej. No ja bym dla bezpieczeństwa ten tydzień/dwa jeszcze wylezala. A nie masz możliwości kupienia wszystkiego przez internet ? Lub zrobienia listy i żeby ktoś pojechał kupić ? Późno się kurcze za to wszystko wzięłaś :/ .. a ile cm ma twoja szyjka ?

reklama
Ale cukiereczek <3 ja sie zastanawiam , czy moja malutka urodzi sie łysa - pewnie tak, bo bliźniaki tez miały drobne jasne włoski tylko :)

A Ty jak się urodziłaś to miałam włoski? Ja miałam czarna czuprynkę od razu po urodzeniu, taka jak tutaj na zdjęciu właśnie z mamą od strony mamy :) mój Bartek tez miał identyko takie gęste, czarne włosy. Później mi się zrobiły takie jasne, blond loczki. Tutaj i tak przycięte przez mamę nożyczkami, bo miałbym afro pewnie hah
Także ja się u nas spodziewam Kudłatej córeczki i może już po 2 miesiącach kucyka na głowie małego cebulkę się uda zrobić hah. Na bank będę jej od małego zapuszczała włosy i dbała o nie, później w wieku 3 lat będzie miała księżniczka warkocz długi do pupy [emoji5][emoji173]️
IMG_0595.JPG
IMG_0581.JPG

Załączniki

• IMG_0595.JPG
    IMG_0595.JPG
    190,7 KB · Wyświetleń: 378
  • IMG_0581.JPG
    IMG_0581.JPG
    210,2 KB · Wyświetleń: 375
Dzień dobry ;) ja niedawno wstałam, teraz śniadanko ;) i mam zamiar wybrać się do pepco i rossmanna :D później zabieram się za robienie szarlotki, bo mama cały worek jabłek papierówek mi przyniosła :D na obiadek mam leczo :p :) jak dobrze mieć ugotowany obiadek :) @KatiNails śliczny komplecik :) @klaudiaa975 mnie najbardziej boli w nocy, i wtedy bardzo ciężko mi się ułożyć :) a tak w ogóle to chyba jakaś bezsenność mnie dopada..obudziłam się w nocy i nie mogłam usnąć i z boku na bok..:/ katar dalej mi doskwiera..mam nadzieję,że niedługo się skończy ;)

Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

A ja byłam z pieskiem już, szybki prysznic, wstawiłam pranie, pozmywałam naczynia, ogarnelam kuchenek od góry tzn powycieralam na mokro i zajadam śniadanie Zobacz załącznik 873864

Później jak zwykle nie wysiedze i rozwiesze pranie, poodkurzam na szybko, sprawdzę torby do szpitala i dopisze co jutro trzeba dokupić już żeby na 200% było gotowe, umyje lodówkę w środku i odpoczynek. No i pranie wyprasuje, wstawię obiadek [emoji5][emoji85]
Czyli jednak aktywnie [emoji16]

No pewnie, że adaptery się przydadzą :)
Mój jest zauroczony wózkiem ale nosidełko powiedział , jest jego. Będzie dumnie woził córkę w wózku ale częściej by chcial zabierać w foteliku [emoji23]

To tylko sen. Nie dobieraj sobie do głowy :*
Za duzO myślisz i to stąd. O której masz wizytę ?

Też swojej jestem ciekawa. Oboje jesteśmy blondynami to może nie mieć włosków lub mieć malutko jasnych. W ogóle ciekawa jestem jak będzie wyglądała , bo to jednak pierwsze dziecko. Ty możesz odwzorować się mniej więcej na dwóch pierwszych [emoji173]️
Chociaż wiadomo, każde dziecko inne.
Jeszcze troszkę i zasypiemy się zdjęciami [emoji173]️ tylko fajnie jak by był jeszcze jeden osobny wątek na dzień w którym urodzilysmy, wagę i zdjęcia :)

Popieram, zrobimy osobny temat np jakiś typu „Nasze maleństwa” i tam wstawimy zdjęcie, waga, wzrost po urodzeniu, imię i data urodzenia [emoji5][emoji5]

Hej dziewczyny :-) jestem aktualnie w 35 tyg wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział że mam skróconą szyjkę i mały już jest nisko główką termin mam na 9 sierpnia pwiedział że napewno nie dotrwamy terminu z tego wszystkiego zapomniałam zapytać go czy mam leżeć oszczędzać się a sam nic nie powiedział tyle że na tym etapie ciąża jest już donoszona.boje się że już blisko..Nie mam nawet spakowanej torby ani kosmetyków dla dzidzi i nie wiem sama czy mogę w tej sytuacji jechać do sklepu i pokupować wszystko czy lepiej leżeć

Hej ;) jesteś tu chyba pierwszy raz u nas? Bo nie kojarzę. Witamy serdecznie :)

No lepiej uważać i odpoczywać. Wiaodmo czasami nawet i ze skrócona szyjka da rade donosić do terminu, różnie to bywam z każda z nas :) córeczka czy syn? Pierwsze dziecko? Jakie imię daliście i ile już wazy? :)

Lepiej leżeć i przez Internet zamówić. Taniej i wygodniej :) a torby już powolutku lepiej pakuj, różnie to bywa.

No tak, coś w tym jest :p

Wczoraj moim facetom powiedziałam, że czuję się jak multiuniwersalny robot domowy, że nie mogę pamiętać o wszystkim i myśleć za nich i nie wyobrażam sobie mojego pobytu w szpitalu, bo oni beze mnie zginą... Kobieta to ma przesrane w życiu, czasem jak sama czegoś nie zrobi... grunt to wychować sobie faceta od samego początku, gorzej jak się ma takiego niereformowalnego jak mój...
Nie tylko Twój jest niereformowalny:-) dołączam mojego:D dramat...możesz coś mówić, prosić, tłumaczyć...raz zrobi,a potem znowu to samo. Rzygać się chce, dlatego wolę robić większość sama,a potem sobie ponarzekac:-)

reklama
Do góry