reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej no wyniki kwasów miały być rano więc pytam okazało się że akurat zapomnieli zlecić to badanie i dziś jeszcze raz mi pobierali krew no czysty cyrk
Kurde...ty tam swoje przeżyjesz.. bałagan straszny[emoji852]
A będziesz mieć wyniki dziś czy już raczej jutro?

Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Ja cierpię na bezsenność...Tzn. kładę się mega zmęczona i jeszcze próbuję zasnąć, czasem godzinę, czasem dwie. Finalnie ciągle wstaje siku i zasypiam ok.2. Potem wstaję o 8, bo wszystko słyszę, a mieszkamy w bloku. Moja udręką odkąd pamiętam[emoji23] Ale zawsze tak miałam. Z tym, że teraz ciągłe chodzenie do wc doszło [emoji4] Idealnie jest jak śpię 6h[emoji16]

reklama
Mniam, pyszna szarlotka [emoji5] ja to kurcze spie jak zabita, któraś tez tak ma? No wstaje na siku co 2 h, ale się klade i od razu spać idę, nawet dziś ta colę całą wydoilam o 4 rano i poszłam dalej spać [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
No ja śpię cały czas jak zabita [emoji16] chodzę spać ok. 24, jedno siku ok. 3-4 i później pobudka koło 9 dopiero [emoji16]

No ja śpię cały czas jak zabita [emoji16] chodzę spać ok. 24, jedno siku ok. 3-4 i później pobudka koło 9 dopiero [emoji16]
Super! Ja ostatnio co chwila wstaje na siusiu. Zanim się położę to i 2 w nocy jest. Wstaje ok.8, bo Martę trzeba do przedszkola wyszykować.

To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)

Załączniki

• 20180705_101932.jpg
    20180705_101932.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 116
  • 20180116_103806.jpg
    20180116_103806.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 102
Jasne, ale każdemu dziecku inaczej rosną [emoji5] ja myśle, że do 4 roku życia będzie miała już na pewno za ramiona, takie do pasa, ale wisodmo to moje marzenia :) mi szybko włosy rosną, Bartek po miesiącu u fryzjera gdzie idzie tak na 2 cm podciąć to już ma później takie gęste i o wiele więcej także zobaczymy ;)

A ja zjadłam, rozwiesiłam pranie i wstawiłam przedostatnie już pranie dla małej tzn te ostanie ciuszki co kupiłam, prześcieradełka, kocyki itd :) za jakiś tydzień wstawię już ten zestaw do łóżeczka i do gondoli, ochraniacz wypiore, kocyk ostatni i to wsio będzie :)

Zaraz się biorę za przejrzenie rzeczy z toreb do szpitala co mi brakuje i robię listę co brakuje żeby dokupić. Później poprasuję, umaluje się i relaks z książka o dzidziusiu[emoji5]
A o 13 z pieskiem i zrobie obiadek i luzik.

Dziś jednak mój ma dentystę na 17 to po 16 pojedziemy, po dentyście do domku i po 19 jedzie mój Bartek na sale na kosza na 1,5 h i pojadę chyba z nim dla rozrywki żeby popatrzeć. Później po 21 do domku i koniec dnia.

To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)
Jakie fajne foto córci [emoji16] słodka :)

A torcik przecież śliczny, za skromna jesteś. Wszystkiego najlepszego dla córki [emoji7]

reklama
Do góry