reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja mam 170 cm (niezbyt lubię swój wzrost), mąż 178. Kiedyś się dużo nasłuchałam od mamy, że powinnam mieć wyższego faceta:realmad:jak mnie to irytowało...

Ja za luteine też jakies grosze place. I recepty od gina mam normalnie refundowane, tamto co było takie drogie to juz nie pamietam czy dermatolog, alergolog, ortopeda... dawno to bylo, ale taki tekst mi pani w aptece powiedziala.

Rodzinny nie chcial mi wypisywac w ciąży na nic poza morfologia, moczem i zelazem, wiec sobie darowalam te wizyty bo mi szkoda czasu. Jeszcze siedzieć w przychodni z tymi wszystkimi chorymi ludzmi musialam.
Mi rodzinny wypisuje morfologie, mocz, wszystkie tarczycowe i glukoze. Czyli te podstawowe które muszę mieć na każdą wizyte. Na szczęście nie musze tam siedzieć i czekać w kolejce bo tak to pewnie też by mi się nie chciało [emoji6]

A myslisz ze bedziesz korzystala od poczatku z poscieli? Ja tylko prześcieradło i plaska poduszke mlodemu wkladam do tej pory. Popiore i poprasuje jak bede miala szafe dla maluchow, poki co nie mam gdzie nawet układać :p ale planuje to ogarnac w tym msc bo później coraz trudniej przy zelazku stac. Chociaz pierwszemu prasowalam wszystko w dniu kiedy szlam do szpitala i tez bylo ok ;)

napisałam później że od parady będzie, nie lubię łysego łóżka ;)

U mnie tak bylo. 13-14 a wygladalam na 18-20. Jeszcze cycki w rozmiarze C dodatkowo :D
Ja miałam odwrotnie. Jak miałam 18 wyglądałam na 13... Wysoka byłam, ale co z tego. Wszyscy do mnie na ty walili do trzydziestki, ludzie kompletnie bez szacunku mnie traktowali, bo myśleli że gówniara. Jak miałam 18 lat, to usłyszałam w obuwniczym, że mogę kupić przecież większe buty, bo jeszcze mi stopa urośnie... Wszyscy myślą, że mój mąż dużo starszy ode mnie jest, a on jest 3 lata młodszy [emoji1] Teraz mam 33 lata i już na te 23 wyglądam, ale w pierwszej ciąży wyglądałam na góra 20, więc może nie jak nastolatka, ale miałam wrażenie, że ludzie na mnie dziwnie patrzą... U nas ten wygląd rodzinny - moja mama też dużo młodziej wygląda i narzeka na to, bo ludzie koło 50tki z wyższością ją traktują, bo myślą, że są starsi od niej. A ona ma 60.

Tak mi się jeszcze przypomniało - jakieś Greenpeace chodziło po domach rok, czy dwa lata temu i namawiali na oddanie połowy wypłaty. Najpierw im się tłumaczyłam, że mąż decyduje o finansach w naszym domu, więc nie mogę im nic zaoferować [emoji6] A potem jak przyszli znowu, to na pytanie, czy jest ktoś dorosły w domu odpowiedziałam, że nie ma i sobie poszli... A ja już po 30tce byłam.

reklama
U nas wróciło ciepelko i mam więcej chęci do życia.Chodzimy sobie z chłopakami na basen.
Starszy szaleje a ja z młodym kulamy piłkę w brodziku itd..

Do góry