reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam to samo od wczoraj , dlatego nawet tu sie nie udzielam, na wieczór spuchły mi ręce zwłaszcza palce , od rana boli głowa i mam mdłości - zastanawiam sie czy to upał czy co kurka. Ledwo wstałam z lozka a poziom hormonów niemalże depresyjny , chce mi sie płakać a nie wiem czemu i po co ..

Dziecko napiera na wszystko i ciśnienie może być różne, dlatego wszystko puchnie, pogoda tez robi swoje, a humorki to na bank hormony także już niewiele kobitki zostało, wiec musimy być silne. To już tylko pare tygodni :)

reklama
U mnie dziś w szpitalu znowu szybki poród dziewczyna przyszła do nas we środę z krwawieniem zrobili badania niby ok nazajutrz rano znowu krwawienie podali magnez łożysko ok a dziś rano to samo na ktg regularne skurcze co 8 min później co 6 dali lek na powstrzymanie skurczy du....zabrali na usg -a tu łożysko się odkleja i biegiem na stół szok ....co i jak z nimi to nie wiem bo ochrona danych :( powiem wam że się tu na patrzę to później swiruje. ..
Moje wyniki kwasów zolciowych z 36 na 12.9 spadły ale lekarz mówił że potrafią wystrzelic w górę mimo brania leków więc nie cieszę się za wczasu.....żyje tym co mam bo powtórka we wtorek

Ojej, to się napatrzysz tam.. ciekawe co się działo wcześniej, ze z krwawieniem tam trafiła.. bo czasami samo z siebie, a czasem dziewuszki same sobie szkodzą jakieś mycie okien itd..

Nie stresuj się, będzie dobrze :*

Dziecko napiera na wszystko i ciśnienie może być różne, dlatego wszystko puchnie, pogoda tez robi swoje, a humorki to na bank hormony także już niewiele kobitki zostało, wiec musimy być silne. To już tylko pare tygodni :)
Haha no tak ;) hormony szaleją..widzę po sobie :) ja jestem zła, bo brakło nam farby i muszę się zbierać i jechać do bricomarche:( a jeszcze mamy zaproszenie do znajomych wieczorem na grilla,ale chyba nie pojedziemy bo mój mąż stwierdził że będzie zmęczony :( a ja chciałam jechać bo przecież teraz siedzę w domu codziennie :(

Wczoraj pierwszy raz bolały mnie na wieczór pachwiny , chyba się tam już rozchodze.. i nic wczoraj nie robiłam pół dnia na leżaku albo na kocu na dworze :D
Dzisiaj znów gorąco a miało byc chłodniej, ale dzisiaj nie będę leżeć tyle co wczoraj , narazie ogranelam trochę dom, zrobiłam kompot i jeszcze muszę ciasto dokończyć bo robię biszopt z kremem ajerkoniakowym a na wierzchu truskawki , brzoskwinie i galaretka cytrynowa.
Jeszcze niedawno chciałam żeby mała urodziła się jakoś za tydzień a teraz chce żeby w terminie najlepiej koło tego 30 lipca , nie jestem jeszcze gotowa .
I tak zastanawiam się nad jedną rzeczą, nie chce wyjść na wariatkę ..nie wiem czy moja siostra powinna mnie odwiedzić w szpitalu po porodzie .. teraz jest na Korfu a za tydzień jedzie na kilka dni do Tajlandii i się boje żeby nie przywiozła jakieś bakeri , syfu .. bo wiadomo różnie to bywa i różne rzeczy się przywozi z wycieczek ..a boje się o małą żeby niczym sie nie zaraziła bo takie maleństwo po porodzie podatne jest na wszystko.. teraz tam są na wakacjach z dziećmi , i jej córkę ugryzł komar pod okiem aż ma fioletowe i napuchlo , i odrazu poszli tam do lekarza żeby to sprawdzić , bo wiadomo co to za komary tam latają ..
jak czasem naslucham się jej opowieści z pracy bo jest kierownikiem w biurze podróży to potem mam takie głupie myślenie .
Nie chcę żeby się obraziła jak jej powiem żeby nie odwiedzała mnie po porodzie odrazu
Albo jakiś czas temu małżeństwo w starszym wieku poleciało do Egiptu , facet dostał zawału czy tam czegos a zaraz po nim tego dnia jego żona , zmarli tam razem i tak się skończył ich wyjazd ..

Nie no, ja byłam w Tajlandii, na Jamajce, na Sri Lance itd i nic nie przywiozłam stamtąd, także jeśli nie włóczy się tam po dżunglach i jakichś dziwnych miejscach to spokojnie ;)

Spełniłam swoje marzenia:D

Załączniki

• 20180707_142037.jpg
    20180707_142037.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Pranie wózka, wklejam wam foto jak wyglądają te 2 gondole. Do tego mam do środka wkłady takie na całe wnętrze materiałowe, parasolkę, torbę na wózek, adaptery do stelaża do fotelika i stelaż z dużymi, stabilnymi kołami. Ale to już jutro albo za pare dni wstawię zdj jak się prezentuje wózek w całości na stelażu :) niebieska gondola do nas, złota zostaje u teściow ;)
IMG_0736.JPG
IMG_0731.JPG
IMG_0737.JPG
IMG_0738.JPG
IMG_0739.JPG

Załączniki

• IMG_0736.JPG
    IMG_0736.JPG
    461,4 KB · Wyświetleń: 377
  • IMG_0731.JPG
    IMG_0731.JPG
    457,2 KB · Wyświetleń: 390