reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny, czy któras z was może mi polecic nie wściekłe drogi laktator dwufazowy elektryczny? Myślałam o tej firmie Canpol, wydaje się ok.

Edit. Już doczytalam że Canpol wolny i głośny :-/

Mnie znajoma poleca laktator elektryczny z firmy Philips Avent ale raczej drogie są .

Ja nie mam pojęcia nie znam się , puki co kupiłam teraz tylko ręczny laktator , też z Philips Avent dałam 125 zł .

reklama
0-12

Bardzo dobrze sobie radzi Ale on przesypia noce od początku i od 2 miesięcy dużo mniej się ćwierci, trochę nadal ale nie ma tak ze spada z łóżka :) taka dumna jestem, ślicznie w tym łóżku wygląda 70x140 :)
Miesięcy Jesień Dziecko Śpiwór Koperta Dla Noworodków Przewijać Dziecko Koc Wrap Słodkie Śpiwory Zimowe Stałe Pościel dla dzieci
Link do: 0 12 Months Autumn Baby Sleeping Bag Envelope For Newborn Baby Winter Swaddle Blanket Wrap Cute Sleeping Bags Solid Baby Bedding-in Sleepsacks from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard
A taki do wózka. Ten w roślinki
Dziecko śpiwór trznadel wiatroszczelna Wózka Dziecięcego 0-36 M nóżki 100% Oryginalny Elodie Szczegóły wózek wózek dla dziecka koc
Link do: Baby sleeping bag windproof Baby Stroller bunting 0 36M baby stroller footmuff 100% Original Elodie Details stroller blanket-in Sleepsacks from Mother & Kids on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard
Dzięki :D ja wlasnie poluje na cos w stylu pierwszego, bo śpiworki do wózka nie potrzebuję :) ale taki misio do fotelika to super sprawa :D

I jak Twój synek radzi sobie w "dorosłym łóżku"? :D ja sobie mojego narazie nie wyobrażam przenosić (łóżko stoi) ale on to straszny wiercipieta jest. No i mój młodszy bo dopiero 8 miesiecy kończy :) jak mozesz to wrzuc link z tym otulaczem do fotelika bo właśnie też o tym myślałam :D

Do jakiego wieku wasze bobaski spały w łóżeczku ? Tak średnio bo wiem że nie ma reguły przecież .

I w jakim wieku czy ile miały mc np. jak je przeniesliscie z sypilani do osobnego pokoju bobaska ? Hmm ;)

Ja mam zalamke! Przyjechala moja siostra, ma 10-cio miesiecznego synka i moj Igor ciagle go bije, popycha, zabiera zabawki :( On sie tak nigdy nie zachowywal i az mam stracha, jak to bedzie jak sie nasz maly urodzi :( Nie wiem czy to zazdrosc, czy nerwy, bo bawi sie jego zabawkami, ale naprawde przeraza mnie to :(

Bedzie raczej to samo....to normalne... :)
U mnie pomoglo że starszy zamiast zabierać...i wyrywac byl uczony ze ma przyniesc 2 zabawki dla malego.... maly chetnie bral nowe rzeczy od brata.i zstawial to co starszy chcial mu zabrac.. cwiczylismy to z nim.... w momencie gdy te sytuacje wystepowaly.....i u nas pomoglo...
P.s.
(tak wiem ze nie u kazdego to pomoze, nie kazdy ma dzieci jak moje....bo dzieci sa rozne..to logiczne)
....

Ostatnia edycja:
Kurcze wstałam z bólem gardła. Ledwo łykam ślinę :(
Mąż ma wyjątkowo wolne bo ma rozmowę w sprawie pracy bliżej domu. Pojechał wcześniej zawieźć młodego do teściów. Jest plan na malowanie w nowym domu, spotkanie z gościem od mebli kuchennych, o 14.30 wizyta u gina...ale na razie korzystam z błogiej ciszy i nie zamierzam wstawać przez najbliższą godzinę :) :)

Powodzenia u gina i daj znać jak tam bobasek rośnie ;)

reklama
Pierwsza cała noc przespana była jak miała 3 lata... [emoji14] potem jeszcze rok zdarzały się pojedyncze pobudki i właściwie od 4 roku życia śpi od 20 do 7 rano :)
Kurczę, wiem ze to indywidualne, ale jeśli to może aż tyle czasu trwać, to jestem trochę przerażona [emoji14]

Do góry