Muumi
Fanka BB :)
Kupilam niedawno zwykly piankowy (syn miał gryka pianka kokos i sobie wmówiłam ze może mu nie leży dlatego budzi się w nocy - okazało się ze to nie todziewczyny jakie kupijecie materace??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kupilam niedawno zwykly piankowy (syn miał gryka pianka kokos i sobie wmówiłam ze może mu nie leży dlatego budzi się w nocy - okazało się ze to nie todziewczyny jakie kupijecie materace??
Do jakiego wieku wasze bobaski spały w łóżeczku ? Tak średnio bo wiem że nie ma reguły przecież .
I w jakim wieku czy ile miały mc np. jak je przeniesliscie z sypilani do osobnego pokoju bobaska ? Hmm![]()
Dzisiaj usg. Nie moge sie doczekac zeby zobaczyć moje robaczki![]()
U nas tez ciasna sypialnia sie zrobi bo bedziemy spac w 5trzy lozeczka, dwa beda 120/60 i dla starszego zmieniamy na 140/70 zanim sie maluchy urodza. Tylko to jest pokoj typowo do spania przeznaczony, bawialnie mamy w salonie
ide na 17:20, do jakiegos nowego lekarza, bo moj sprawdzony od usg na urlopie.
Mamusie, a macie jakies fajne, sprawdzone sposoby na "ocieplenie" sciany przy lozku dziecka? Nie chce zeby maly przytulal sie do sciany, jak nie bedzie mial szczebelkow. Myslalam nad jakas makata, albo czyms z pianki zeby okleic mu kąt z lozkiem, ale nic fajnego nie znalazlam.
A moze profesjonalnie zalozone tejpy lepiej by ci pomogly bo to ci ktos zakleja idealnie pod twoje potrzeby i odciaza ci kregoslup napewno.
Zaplacisz duzo mniej niz za pas, trzyma sie ponad tydzien moze to lepsze rozwiazanie na wyjazd? A nie chodzisz w pasie ktory grzeje i wkurza
Ja mam kilka ubran dla syna i z jakoscia to takie troche chybil trafil, bo jedne nosi juz jakis czas, a inne koszulki np po dwoch/trzech praniach nadaja sie do spania ;p no i z rozmiarami tez roznie, np kupilam sobie kiedys sukienke rozm M, a nadaje sie idealnie dla 8 latki, bo oddalam corce kolezanki [emoji14] a innym razem kupilam kombinezon rozmiar M i wisial na mnie [emoji14] z dzieciecymi tak samo, bralam na syna 2T i czesc czekala az dorosnie, a czesc pasowala od razu.Fajnie wygladaja te spiworki. Wczoraj ogladalam pare rzeczy na alli, ale potem czytalam, ze pare osob pisalo o kiepskiej jakosci tych rzeczy, tzn zeby nie kupowac tekstyliow i rzeczy ktore dziecko wklada do buzi, bo te materialy nie maja potrzebnych atestow, nie sa przygotowane do uzytku przez niemowlaki, sa nasaczone chemia i moga uczulac. Macie mamy jakies doswiadczenia z tekstyliami stamtad? Nie wiem co o tym myslec. Chcialam kupic duze otulacze muslinowe, no ale troche strach, nigdy nic tam nie bralam.
Ja wracam z Krakowa z lux med byłam u endokrynolog.
Wkurzyła mnie , mam TSH 2,85 i ginekolog kazał iść po leki na obniżenie tak do 2,0 mówił żeby było max . A pani endokrynolog mówi że nie ma dramatu , co to za zwyczaje obniżać tabletkami TSH mi mówi ? Żeby nie panikowac iiiii nie dała żadnych leków .
Dała skierowanie na USG tarczycy TSH Ft4 Ft3 i coś tam jeszcze . I mówi że zobaczy co wyjdzie i bedziemy się zastanawiać .
Mam mieszane uczucia . Nie wiem co mam Myśleć kogo nie pytałam mówią zew ciąży są inne widełki i że faktycznie 2,0 powinno być . Skończy się tak że pójdę do gonekologa i mi da sam może receptę na jakiś lek skoro takie jaja robi endokrynolog....![]()
Ja z tego powodu tam nie kupuję rzeczy dzięcych, ale jestem świadoma, że wiele rzeczy dostępnych w naszych sklepach (choćby pluszaki, tetra, pieluchy wielorazowe) to są właśnie te same chińskie co na Alli, ale zapakowane w folię z polskim napisem (polski kod kreskowy na opakowaniu niestety o niczym nie świadczy).Fajnie wygladaja te spiworki. Wczoraj ogladalam pare rzeczy na alli, ale potem czytalam, ze pare osob pisalo o kiepskiej jakosci tych rzeczy, tzn zeby nie kupowac tekstyliow i rzeczy ktore dziecko wklada do buzi, bo te materialy nie maja potrzebnych atestow, nie sa przygotowane do uzytku przez niemowlaki, sa nasaczone chemia i moga uczulac. Macie mamy jakies doswiadczenia z tekstyliami stamtad? Nie wiem co o tym myslec. Chcialam kupic duze otulacze muslinowe, no ale troche strach, nigdy nic tam nie bralam.
Mnie znajoma poleca laktator elektryczny z firmy Philips Avent ale raczej drogie są .
Ja nie mam pojęcia nie znam się , puki co kupiłam teraz tylko ręczny laktator , też z Philips Avent dałam 125 zł .
Spiworek do wozka to od producenta elodie, z metkami wszystko otrzymują dlatego cena 250 zł zamiast 450. A misiek to tylko 40 zł. Jak będzie bardzo dziadowskie to oczywiście odpuszczę. Ale były i po 12 zł więc clslwzielam że średniej Polki cenowej. Nie można brać najtańszych bo na pewno jakość słabą w większości przypadków. Ale jeśli polka średnia lub wyższa to myślę że będą ok.Fajnie wygladaja te spiworki. Wczoraj ogladalam pare rzeczy na alli, ale potem czytalam, ze pare osob pisalo o kiepskiej jakosci tych rzeczy, tzn zeby nie kupowac tekstyliow i rzeczy ktore dziecko wklada do buzi, bo te materialy nie maja potrzebnych atestow, nie sa przygotowane do uzytku przez niemowlaki, sa nasaczone chemia i moga uczulac. Macie mamy jakies doswiadczenia z tekstyliami stamtad? Nie wiem co o tym myslec. Chcialam kupic duze otulacze muslinowe, no ale troche strach, nigdy nic tam nie bralam.