reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak teraz na kocówce zachowują sie Wasze zwierzątka? U mnie kocurek okej, ale u mojej mamy jest york, wychował sie ze mną ale mieszka z mama, od tygodnia nie da nikomu dojść do mnie, ani mamie ani babci, jak chcą dotknąć brzucha to normalnie sie rzuca na rękę, a pózniej siada przy brzuchu i jakby go zastawiał [emoji7] słodkie to, ale zastanawiam sie czy faktycznie cos wyczuwa, czy tak pieski maja. Jak Zobacz załącznik 875423u Was?
Ja mam jaszczurke wiec ci nie powiem [emoji23]

reklama
Też mam z przodu łożysko :) i np niektórych ruchów nie czuję tylko widzę :)

Maleństwo ❤️ ja miałam 56cm i 3700 :p

Myślałam nad tym ale w ogóle nie zagłębialam się w temacie. Tam trzeba przedstawiać jakieś dokumenty czy coś ?
Chyba popatrzę dzisiaj. Dziekii :-***
Mój mąż brał mi i sobie nowe telefony z allegro raty 0 % , tak ze 3-4 msc temu i jak się wypełnia taki formularz to trzeba coś tam z banku wypelnic o dochodach że co miesiąc są stałe na konto , podawał dane firmy w której pracuje NIP itp :)

Dziewczyny, a słyszałyście o takiej aplikacji na telefon, co weryfikuje skurcze? [emoji16] tzn klika się tam jak się ma skurcz i ona liczy odstępy itp? [emoji16] wiem wiem, mam za dużo czasu i myślę o pierdołach [emoji23]
W tej aplikacji preglife jest jakiś licznik skurczy , czy to coś innego jeszcze ? :)
Screenshot_20180709-145721.png

Załączniki

• Screenshot_20180709-145721.png
    Screenshot_20180709-145721.png
    23,7 KB · Wyświetleń: 260
Jak teraz na kocówce zachowują sie Wasze zwierzątka? U mnie kocurek okej, ale u mojej mamy jest york, wychował sie ze mną ale mieszka z mama, od tygodnia nie da nikomu dojść do mnie, ani mamie ani babci, jak chcą dotknąć brzucha to normalnie sie rzuca na rękę, a pózniej siada przy brzuchu i jakby go zastawiał [emoji7] słodkie to, ale zastanawiam sie czy faktycznie cos wyczuwa, czy tak pieski maja. Jak Zobacz załącznik 875423u Was?

Ja tam nie wiem bo moje potwory ciągle się pieszczot domagają. Właśnie z jednym przeleżałam z 10 minut na jego poduszce drapiąc po brzuszku :) drugi potwór ciągle liże i głaskanie go jest trochę męczące ;) zalizała by wszystko. Czasem i futryny, ściany :/ dziecko mi chyba wymyje na błysk. Ogólnie jeden chory fizycznie, drugi psychicznie ;)

Dziewczyny, a torby pakowalyscie na przed porodem i po porodzie czy osobno dla siebie, osobno dla maluszka? A moze w jedna torbe? Ja zamierzam w tym tygodniu sie spakowac, dzisiaj przychodzi mi ostatnie zamowienie z gemini i zostana mi chyba doslownie 2 rzeczy do kupienia :)
Ja mam 2 , jedna mała mniejsza na rzeczy dla małej a druga większą dla mnie i na rzeczy higieniczne :)

Wam tez waga stoi w miejscu? :D ja od 2 tyg mam nadal 62 kg, ale to tak podobno już w ostatnich tyg się dzieje, ze albo się puchnie i tyje, bo woda sie zbiera w organizmie, albo chudnie albo waga się nie zmienia :D
Ja wczoraj się ważyłam i przez 3 tyg jakoś doszło 0.5 kg więc od początku ciąży mam łącznie 8 kg na plus :)

U nas nasz roczny synek tez czuje obecność maleństwa w brzuszku, bardzo mnie pilnuje i cały dzień spędza ze mną w łóżku :) jest troskliwy i grzeczny

Mój kot wczoraj wskoczył mi na kolana i się przytulał, ale on ogólnie się do mnie dużo przytula.
Ja do szpitala nie jedna torbę. Moze dzisiaj się spakuje. Ale ja potrzebuje tylko rzeczy dla mnie i to bardziej ubranie, koszule i kosmetyczke. Muszę sprawdzić czy mam klapki pod prysznic, bo jak coś muszę jeszcze dokupić.

reklama
Ja wczoraj gotowałam gulasz i jeszcze zostało na dzisiaj. Ugotuje do tego ryz, albo makaron i zrobię buraczki i obiad gotowy .

Do góry