reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czekam na e-maila z rossmana o tych pieluszkach za 1gr ale nic nie dostałam jeszcze. Dziś 33.3tc.

Gienio, jak twoje dzieci? Laurze przeszło?
Czesc @kasiak85 - teściowie byli z Laura u lekarza , obejrzał i mówi ze trzeba poczekać az sie cos rozwinie , bo na razie nic nie widać a u niej tez bóle głowy i wymioty , po lekach przechodzi a potem nachodzi znowu, ale mówili , ze juz lepiej . Tez mysle jak ty, ze nawet dobrze, ze ja to spotkało u teściów , bo na 100% by mnie zaraziła - ja sie wszystkim zarazam :(

Takie bóle głowy u dziecka moga byc od nawracającego zapalenia zatok .

I przełamałam się tzn w h&m była kolejka z 15 osób i stanęłam w niej, poczekałem 5 min na cud, ze może ktoś się zlituje i przepuści, ale oczywiście nikt nie widzi. To stanęłam przy drugiej kasie i spytałam Pani czy mogę poza kolejka wejść, bo już nie dam rady, a ta nie zauważyła mojego brzucha i pyta „dlaczego” to połowa w kolejce się śmiała. Co za downy. Oczywiście udało się i weszłam poza kolejnością, bo dłużej bym już tam nie wysyłała..
Ja ostatnio w Lidlu jak robię zakupy to wystarczy, że zbliżymy się do kas a już mnie wołają bez kolejki. Chyba już mnie kojarzą bo jestem tam co tydzień. Nieraz mi to nie na rękę bo mam pełny koszyk zakupów a te wołają i każą przy kasie wykładać wszystko bo na taśmie miejsca nie ma bo inni ludzie już swoje zakupy wyłożyli. W Rossmanie to samo ☺ inne sklepy to już inny świat. Nikt nic nie widzi a nawet jak widzi to ma to gdzieś

A co z @.rudzielec ? Długo się nie odzywała :p
Kochana, czuję się wywołana do tablicy i miło zaskoczona, że o mnie nie zapomniałaś :* :)
U mnie wszystko (już) ok :) W czerwcu byłam w szpitalu ze skurczami i zagrażającym przedwczesnym porodem i mam przykaz leżenia jak najdłużej, żeby Młodemu znów nie przyszło do głowy pchać się na świat. Więc w sumie dużo leżę i odpoczywam, czytam książki i korzystam ze spokoju i błogiego lenistwa. Brzuchol rośnie i ciągnie jak chwile pochodzę, macica się rozciąga, dzieciaczek się rozpycha i co raz wychodzą mi jakieś nowe rozstępy :p a te aktualne upały i III trymestr mnie wykańczają i śpię normalnie po 2-3h w ciągu dnia, bo inaczej jestem jak zombie :p ale już końcówka, jeszcze tylko miesiąc :D
Po woli kończymy szykować pokoik dla Mikołaja i dopakowuję ostatnie rzeczy do torby szpitalnej. I już w sumie od przyszłego tygodnia zostanie nam już tylko czekać na Malucha (oby ten miesiąc jeszcze w brzuchu wysiedział) :D
Ciężko mi być z Wami tu na bieżąco, bo jak mąż wraca z pracy to staramy się spędzać razem cały czas, bo niebawem zaczyna dodatkowy kurs i o ile jestem w stanie czytać posty rano, to tych popołudniowych i wieczornych już nie ogarniam :p Jeszcze z moim chodzeniem spać o 22 to już w ogóle :p I dopadło mnie zwątpienie i ciążowa bezsilność, że nie mogę być ze wszystkim na czasie i tak zamilkłam co by nie komentować "przeterminowanych" postów i nie wracać do "zapomnianych" spraw :p

A ja jutro jade autobusem do gin z corcia.. hyhy moze mi wody nie odejda :D moj pracuje od 8 ,a tak, ma w tym tyg popoludniowki.. i akurat jutro na 8 rano.. :confused2: no nic.. moze dojdziemy.. mam godzine czasu na dojscie do gina :confused2:
Jestem jakas zrezygnowana,obojetna,wkurzona.. nie wiem..:dry:
@miloscwczasachpopkultury fajny ten komplecik ;)
Nie mam nawet weny pisac.. :confused2:
Dobrze , że nie jedziesz sama. O jak ja nie lubię teraz w ciąży jeździć autobusem.. nie dość że telepie to jeszcze nikt Ci miejsca nie ustąpi.

Współczuję :( bo mi nic nie jest nawet zadyszki nie mam jak wejdę na 3 piętro. Gdyby nie brzuch, ktory czuc przy schylaniu to bym nie wiedziała, że w ciazy jestem.
Połóż się i odpocznij albo chłodny prysznic wez
Ja w swoim domu jak wejdę na piętro to już mam szybszy oddech. A jak mam wejść do rodziców na 3 piętro to idę i idę i krzesło stoi w korytarzu bo ja muszę od razu usiąść jak wejdę.
Oj kobieto.. obyś miała równie lekki poród co teraz się czujesz. Zazdroszczę ☺

reklama
No osobno ja poukładałam :) a nasz miejsce żeby trochę ciuszkow na wieszaki pozawieszac do szafy ? Sweterki np ?
Ja mam poukładane wszystko osobno i rozmiarami też. Chociaż na metki nie patrzyłam tylko położyłam sobie 56,62,68 i dokladalam , teraz już na oko wiem jaki to rozmiar każdego ciuszka jak jakieś nowe kupuje lub sobie przeglądam :)

Znaczy na to i tak pytam z ciekawości bo ja całą ciążę może miałam z dwa razy pomalowane. Nie robilam nigdy żeli itp. teraz w ciazy mam mocne i nie chciałam niszczyć :) piłować muszę co dwa dni tak szybko rosną :)Zobacz załącznik 876459
Ja tez tak wszystko osobno, ale jest tego trochę. Mam miejsce w szafie, żeby powiesić tylko muszę zamówić takie malutkie wieszaczki na ubranka dla dzidziusia ;)
No piękne masz paznokcie szkoda niszczyć, tylko bezbarwny dla połysku i wystarczy :)

Do góry