reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też nie jestem w stanie nadrobić :) Dlatego pytałam,czy wszystkie nadal w 2 lub 3 paku :) Chyba wszystkie,bo nikt się nie zgłosił. A ty jeszcze spacerujesz sobie?

Fajna grzechotka!
Hyhy no spaceruje.. lubie spacerowac ,ale to teraz idziemy naprawde baaaaardzo wolno ;) poza tym moze szybciej pojdzie wszystko :p
Dzieki.. chcialam wlasnie taka spiralna do wozka ale byl kolor rozowy i zielony.. wzielam roz i jest w lozeczku :p do wozka wezme inna :p

reklama
Nie wiem Kasia jak to jest. Wiem , że to g. Nie umowa. Nie jest ubezpieczony itp. robi na zlecenie. I tak się zastanawiam czy powiedzieć po prostu w opiece , że nie jest nigdzie zatrudniony tylko sobie dorabia dorywczo. Ale myślisz , że będą takie rzeczy sprawdzać ? Nie chcemy żeby były z tego jakieś problemy jak jednaka dojdą , że robi tam za granicą. A nie chcemy żeby zaczęli drążyć bo będzie problem , że właśnie nie odprowadza żadnych składek itp do Polski. Nie rozliczaliśmy się za tamten rok
A w Niemczech? Jeśli tam też nie, 0to znaczy że nie ma żadnej umowy. Bo nawet ze zlecenia musisz się rozliczyć z urzędem co roku. A tym bardziej jak nieubezpieczomy. .
Zlozcie. Mówię Ci.. Jak ma na czarno nikt tego nie udowodni.. A nikomu nie musicie się przyznawać że korzystacie z mops nie?
Mops nie drazy. Mops działa na podstawie dokumentów. A Wy dokumentów odnośnie dochodów nie macie... Jeśli Was nikt nie podpoeprzy, a nie podpieprzy jeśli nikt nie będzie wiedział.. To czego się bać? Liczy się to co na papierze...
Skladaj i nawet nie myśl..

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunal meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdolek, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
No bęcolek już konkretny ☺
Zaraz po porodzie to w stare spodnie podejrzewam nie wejdziesz ☺ ja ze szpitala wyszłam w tym w czym przyszłam ☺ czyli leginsy i luźna tunika. Bo niby wszystko poszło w brzuch ale nie nie. Dupsko swoje też urosło. Poza tym u mnie brzuszek pociążowy to chyba ze 3 mce był widoczny.

To więcej niż najniższa krajowa. Ktoś mógłby powiedzieć, że "nie opłaca się pracować" [emoji16]
To nie do końca się nie opłaca pracować. W końcu dziecko kończy 18 lat i traco się te zasiłki, a my kończymy bez składek x lat i [emoji90] a nie emeryturę będziemy mieć. Ale póki dzieci małe i chcemy poświęcić się ich wychowaniu to myślę że to nic złego, a przynajmniej podstawowe potrzeby życiowe dziecku są zapewnione.

Coś podpisywał ale to był moment , w czasie przerwy w pracy na szybko. Po niemiecku, nic nie przeczytał. Reszta osób z "firmy" też .
Jeśli byłaby to umowa to dostali by egmeplarz dla siebie. Umowa nie może być podpisana i tylko w rękach pracodawcy. Pracownik ma ją dostać do ręki. Nie dostał.. Więc umowy żadnej nie ma. To samo musiałby się rozliczać tu bądź w Niemczech jakby miał umowę..
Mój brat jeździ na wakacje i pracuje tam na umowę. I musi się rozliczać. Mimo że to miesiąc, półtora pracy. To Twój tym bardziej by musiał..

Witaj, jak dzieci? Tęsknią? Laura wyzrowiała?
Te mamusie, ktore się tu udzielają nadal w 2paku. Luiza dziś pisała, że w poniedziałek będzie rodzić. Mają jej wywoływać poród albo cc.

Ładniutki:)

Fajna ta grzechotka:)

Mi młoda tak daje popalić, że mam wrażenie że się zsikam. Tak skacze po pęcherzu, aż boli bardzo. Nie wiem co ona się tak na ten mój pęcherz uparła. W ogóle jest najbardziej ruchliwa w brzuchu z całej 3ki. Mam nadzieję,, że to się nie przełoży na jej aktywność po porodzie bo mam wrażenie, że ona wcale nie śpi tylko ciągle się wierci.
Dziękuję za informację <3 Laura już lepiej-oglądał ją lekarz tam w Szwecji i nic konkretnego nie stwierdził, ja za to się zaczęłam zastanawiać dziś rano,że jej 4 tyg temu kleszcze przecież wlazł i nie zdążyłam zrobić badań z krwi,czy nie doszło do zakażenia. Napisałam to teściów,żeby sprawdzili,czy nie ma w tym miejscu rumienia,ale podobno nie ma. A jak Twój synuś się czuje? Dzieciaki już tęsknią same o nas pytają i proszą dziadków o Video rozmowy-kochane maluszki.

Ja też coraz gorzej, mam takie bóle jak na okres i ta mała tam wierci się niesamowicie, zaciskam nogi,bo kolejna wizyta u lekarza i jakieś USG dopiero w 36 tygodniu. Powiem Ci,że bliźniaki mnie tak nie kopały, jak teraz to małe.

To nie do końca się nie opłaca pracować. W końcu dziecko kończy 18 lat i traco się te zasiłki, a my kończymy bez składek x lat i [emoji90] a nie emeryturę będziemy mieć. Ale póki dzieci małe i chcemy poświęcić się ich wychowaniu to myślę że to nic złego, a przynajmniej podstawowe potrzeby życiowe dziecku są zapewnione.
Ja nie mówię, że ja tak uważam :) ja się śmieję tylko ;)

Klaudia a orientowalas się jak to jest dokładnie skoro nie jesteście małżeństwem jeszcze? ??
Ja się na tym nie znam ale wydaje mi się że to zmienia też sytuację.
Może któraś z dziewczyn będzie lepiej wiedzieć. ..? :)
Niestety nie zmienia. Ojciec jest, uznał dziecko. Jeśli miałyby się liczyć tylko jej dochody do zasiłków musiałaby mieć mała w akcie urodzenia ojciec nieznany albo A Klaudia musiałaby mieć wyrok z sądu o przyznaniu alimentów (to jest udowodnienie tego że wychowuje dziecko sama).

Teraz nie ma właśnie tego czy ktoś jest w małżeństwie czy nie. Liczy się jako para chyba że udajesz że nią nie jesteście i jesteś matką samotna wychowująca dziecko. My nie chcemy już kombinować i weźmiemy tylko becikowe, kosiniakowe, chyba jakaś kwota jednorazową jeszcze jest od miasta czy burmistrza itp. 500+ się nie zalapiemy bo chłopak przekracza kwotę, samotnej matki nie chcę już z siebie robić bo to mała kwota czy tak czy tak a co to jest to rodzinne to nie wiem juz.
Nie nie z tym samotnym wychowaniem nie ma co kombinować.
Ale jeśli zarobki są niższe na umowie niż faktycznie bądź na czarno to uważam że już inna sprawa.

reklama
Do góry