paulenka91
Fanka BB :)
Dziękuję dziewczynki za rozwianie moich obaw[emoji6][emoji8]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie myślałam że teraz nadal panuje w niektórych szpitalach takie zacofanie. Ja rodziłam 6lat temu i wtedy miałam wrażenie że to taki przełomowy czas w którym zaczęto większą wage przykładać do karmienia naturalnego. Pamiętam nawet plakaty z skreślonym smoczkiem mówiące aby nie zabierać go do szpitala, bo tylko pierś.U mnie z kolei tylko pytały czy zaczął ssać i jeśli tak to był koniec tematu. Nie wiem jak by było gdybym nie była świadoma, że dziecko musi na początku "wisieć" i to nie jest wina braku pokarmu, tylko tego że musi sobie złożyć "zamówienie". Za to butelki z mm(i glukozę na uspokojenie...) rozdawali bardzo chętnie na każdy problem np. jeśli dziecko za długo płakało. Jedna z położnych stwierdziła że nie mam mleka i dlatego synek płacze, bo po naciśnięciu była tylko siara...w pierwszej dobie.
Karmię już 25 miesiąc i powoli kończymy. Dlatego bardzo polecam poczytać sobie wcześniej jak to może wyglądać i co jest normalne, bo czasem niestety (nie)wiedza personelu przeraża.
Ja właśnie okna umyłam w sypialni i zaczęło padać a nie zapowiadało się [emoji51]Czy u was też tak deszczowo dziś? Ja właśnie włosy zafarbowałam 2 raz w ciągu ciąży[emoji6]
U nas leje teraz a rano słońce[emoji6]U nas dzisiaj słonecznie i cieplutko ale za to duszno. Głowa mnie boli co jest rzadkością u mnie. Właśnie próbuje sie zebrać żeby obiad zrobic i ogarnać mieszkanie i szafe bo już się z niej wysypuje wszystko [emoji23]
Hej dziewczyny, wczoraj byłam tak wykończona ta podróżą do poznania prosto z pracy ,wróciliśmy po 20 do tego ciągle mdłości i padłam od razu, u maluszka wszystko ok,doktor wszystko zbadał i mówił ,że jest dobrze, dzidzia dwa dni większa niż z terminu OM ale nieważne, mówi, że dziewczynka na 80% zdjęcia nie mam bo jestem u rodziców na weekend także teraz odpoczywamy![]()