reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie też ostatnio wróciły mdłości ale wieczorne i najgorzej jak myję zęby to muszę uważać żeby nie zwrócić kolacji. Ale za to zauważyłam, że zgaga mi odpuściła. Czyżby mój Mały już się przesunął niżej i tak mi nie uciska..

Ja mdłości nie mam, ale zgagi już całkowicie brak i widze, ze mam już sporo nisko brzuch i od razu mi tez apetyt normalny wrócił, a wręcz co zjem to po 2 h jestem już głodna, a wcześniej prawie w ogóle nie jadłam i nie miałam ochoty :)

reklama
Super ❤️ tylko się cieszyć , że maluszek przybiera :) moja w 32 miała 2200 to myślę, że podobnie idą wagowo :)

Ja chyba w tygodniu przejdę się po ta skarbonkę jednorożca :D ale mój mówi , że na internecie zamówimy bo są dużo większe :p te body i mis też kuszące :) ❤️❤️

Myślę , że magnez nic nie zaszkodzi nawet po tym 38. Dużo dziewczyn bierze np na skurcze łydek. :) Może tylko zmniejsz dawkę ?:)

No fajna ta maskotka bo mozna przyczepić do wózka u jak pociagniesz za to kółeczko to jest melodyjka :)

Bylas tak po prostu zobaczyć? Można tak bez dni otwartych sobie pooglądać?

Ja już po wizycie, termin następnej 10sierpnia, z podkreśleniem jak nie urodzę:D szyjka wporzadku, przepływy tez, miałam sobie zdjęcie zrobić, ale powiem wam nic nie widziałam, kompletnie, już główkę ma w kanale i co najśmieszniejsze, ginekolog się mnie pyta czy miało być duże dziecko :D ja takie przerażenie w oczach, mówię mi ze 4 tyg temu miała 1540 i była z tych mniejszych w tym tyg ciąży, to mi odpowiedział ze teraz jest troche większa od rówieśników :D 2,5 kg hahah, jestem przerażona ze w 4 tyg przybrała kilogram ... dzisiaj kończę 34tydz, ale powiedział ze raczej nie przenoszę jak mam już skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha to znaczy ze może nawet jutro
Mój tak samo w 34 tygodniu ważył 2,5 kg [emoji16]
Różnie to bywa, Klaudia miała rodzić wcześniej, ja też, a na razie cisza [emoji16][emoji16][emoji16]

Ja sobie czekam na magiczna 7.00 aż otworzą mi diagnostykę :), oczywiście w czwartek zapomniałam sobie kupić pojemniczek i nie poszłam w piatek na badania tylko muszę isc dzisiaj, o 11 moja upragniona wizyta u ginekologa ahh zobaczę mojego dzidziusia po 4 tyg, tak się stęskniłam za tym ekranamikiem, zobaczymy co mi powie po badaniach szyjki, ostatnio miałam tam gmeranie 2 miesiące temu bo miesiąc temu było same prenatalne ... ale mnie zssie z głodu... dziś postanowiłam sobie zrobić foto usg, myśle ze jest dużo wyraźniejsze niż sam wydruk :)

Super, daj znać po wizycie jak maleństwo, ile wazy mierzy, jak tam szyjka itd :)

Ja mam od 2 miesięcy już jakoś te wizyty co 2 tyg i tak mi szybko zlatuje czas, za tydzień mam już ostatnia wizytę, wtedy będzie 38+2 także już końcówka :)

Dzień dobry.
Jak wasze noce? Spokój czy przeboje? Mnie dziś ma z budzil ok 4tej bo mu się chyba na amory zebrało A mi się śniło właśnie że będę do niego pociągiem jechać. I mu przez sen odpowiedziałam że musi odpuścić bo mam pociąg na 4.30 i się spóźnię A jadę do niego do Warszawy;)
Dziś w planach większe porządki.i spokój :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja oprócz wstawania do wc na siku to przespałam jak zwykle około 9 h hah ;) korzysta organizm przed przybyciem małej, bo później to będzie jazda [emoji5] chyba, ze się trafi śpioszka mała po mamie i tacie, która zje mleczko, przebierze się ją i będzie spała po 5 h to ekstra by było, takie marzenia [emoji5][emoji4][emoji85]
Hah to ciekawą miałaś noc [emoji23]

Hej Dziewczyny :)
Całą niedziele podczytywalam ale.nie miałam siły pisać, jakiś spadek formy mnie dopadł:( Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej tymbardziej że jestem sama cały dzień z synem bo Mąż ma dodatkową pracę:)
Zjemy śniadanko i przejdziemy się do rossmana po kosmetyki do szpitala:)
Przelewalyscie w te małe buteleczki czy bierzecie cały np szampon czy tam żel?

Dziewczyny powodzenia na wizytach :*
A dla wszystkich miłego dnia :)

Ja już wszystko z kosmetyków mam gotowe, przelałam do tych buteleczek to tak do jednej szampon i starczy na 1 mycie po porodzie włosów, 1 to odżywka, następna do płyn do pierozka [emoji5][emoji28], a tak to wezmę mydło bambino, 2 reczniki duże, 1 mały i mam pokupowane te małe kosmetyki z rossmana typu balsam do ciała, oliwka do ciała, żel do twarzy, żel pod prysznic, chusteczki nawilżone do rąk przecierania małe i do higieny intymnej tez chusteczki 15 szt i chyba to wszystko :)
Tak to krem do twarzy z ziaji taki mały, pasta do zębów normalnej wielkości, patyczki do uszu, maszyznka do golenia, kulka pod pachy, dezodorant i to chyba wsio ale później chętnie wam wstawię zdjęcie mojej kosmetyczki co wszystko biorę to może któraś będzie miała inspiracje i szybciej dopakuje swoje :D

reklama
Do góry