reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie, tyle dziewczyn tutaj już myśli o przyjściu na świat dzieciaczków i się denerwuje, że maluch nie chce jeszcze wyjść, a to przecież już 37+... A po coś ciąża trwa 40 tyg. I pamiętajcie, że my jesteśmy forum sierpniowych mam, mamy dopiero 15 lipiec, a wszystkie chciałyby chyba urodzić do końca lipca już :)
Ja mam termin na połowę sierpnia to czekam tylko aż lipiec minie i chciałabym przed terminem urodzić ale najwcześniej 2 tyg. Żeby dla małego było bezpiecznie. Ludzie z natury są niecierpliwi a tu jeszcze jak się czeka na dziecko ☺ nie znam żadnej ciężarnej która powie , że chce rodzić w 42 tc chyba że miałoby to związek o np z przyjazdem męża zza granicy wtedy ☺

reklama
Dobra idę spać ☺mój jak zwykle w poniedziałki robi mi pobudkę o 3:30 bo wyjeżdża do pracy a ja potem albo zasnę albo nie. Doczytałam Was i może jeszcze mi się uda zasnąć ☺

Mi nie wstrzymywali, chyba , że luteina i magnez się zalicza ? Też coś czuję , że czeka mnie poród w 40 lub po terminie :/
Oczywiście że magnez i luteina się zalicza. Magnez hamuje skurcze.
Może nie miałaś typowej akcji porodowej jak ja z regularnymi skurczami i nie było potrzeby podawania większych dawek jak mi że byłam szprycowana komskimi dawkami żelaza w kropolowkach.
No i przede wszystkim magnez odkłada się w organizmie i potem jak przychodzi co do czego mimo że odstswiona może nie być skurczy.

Ja sobie czekam na magiczna 7.00 aż otworzą mi diagnostykę :), oczywiście w czwartek zapomniałam sobie kupić pojemniczek i nie poszłam w piatek na badania tylko muszę isc dzisiaj, o 11 moja upragniona wizyta u ginekologa ahh zobaczę mojego dzidziusia po 4 tyg, tak się stęskniłam za tym ekranamikiem, zobaczymy co mi powie po badaniach szyjki, ostatnio miałam tam gmeranie 2 miesiące temu bo miesiąc temu było same prenatalne ... ale mnie zssie z głodu... dziś postanowiłam sobie zrobić foto usg, myśle ze jest dużo wyraźniejsze niż sam wydruk :)

Ja sobie czekam na magiczna 7.00 aż otworzą mi diagnostykę :), oczywiście w czwartek zapomniałam sobie kupić pojemniczek i nie poszłam w piatek na badania tylko muszę isc dzisiaj, o 11 moja upragniona wizyta u ginekologa ahh zobaczę mojego dzidziusia po 4 tyg, tak się stęskniłam za tym ekranamikiem, zobaczymy co mi powie po badaniach szyjki, ostatnio miałam tam gmeranie 2 miesiące temu bo miesiąc temu było same prenatalne ... ale mnie zssie z głodu...
Ja też dziś wizyta i też jestem ciekawa jak sprawy szyjkowe :D

@kiiinia91 i @KatiNails powodzenia na wizytach <3
Ja dzis tez mam dwie wizyty : spotkanie z anestezjologiem i neonatologiem dziecięcym, zeby omówić wszystko przed porodem .
Jak to poważnie brzmi, ja tak naprawdę jeszcze nie wiem gdzie chce rodzic, jestem nie zdecydowana, 21 w sobotę w jednym z szpitali jest dzień otwarty to może mnie oświeci bo czuje się taka zielona w tym...

Tez tak myślę jak ty [emoji8]
Tez leżałam dużo razy w szpitalu i też naogladalam się wielu rzeczy i tragedii . Szyjka mi się skróciła już chyba w 26 tygodniu ciąży , miękka też jest od wtedy a nie patrzę byle by już urodzić pomimo tego że była przygotowana na wczesny poród .. walczyłam o każdy tydzień i ciągle walcze . Jestem zdania że po coś ciąża trwa 40 tygodni. Moja pierwsza ginekolog mowila że to że dziecko urodzone w terminie jest 38-42 wynika między innymi stąd że dokładnie co do dnia nigdy nie wiadomo kiedy dziecko zostalo poczęte nawet jeśli wiadomo kiedy był seks bo sperma mogla np 2 dni sobie leżeć i czekać na owu . A ile kobiet nie wie kiedy dokładnie się kochalo z partnerem .. [emoji39]
Dla mnie największą przykrością było patrzeć w szpitalu na sytuację gdzie dziewczyna z brakiem szyjki i roZwarciem w 30 tygodniu nic sobie nie robiła z nakazu leżenia i ciągle latała na inne oddziały i do bufetu .. i powtarzała że dzieci z 25 tygodnia już żyją a przecież ona jest w 30 .. wiem że to nie moja sprawa nie moje dziecko ale przykro się patrzy na takie nieodpowiedzialne zachowania [emoji53] i może dlatego jestem teraz konserwatywna w sprawie wychodzenia dzieci z brzuszka. Uważam że na każdego przyjdzie odpowiednia pora [emoji39]
Długie leżenie w szpitalu naprawdę zmienia poglądy [emoji39]

Mam taka właśnie , przykre ;(

reklama
Jak to poważnie brzmi, ja tak naprawdę jeszcze nie wiem gdzie chce rodzic, jestem nie zdecydowana, 21 w sobotę w jednym z szpitali jest dzień otwarty to może mnie oświeci bo czuje się taka zielona w tym...
Nie to ze to ja tak sie umówiłam sama z siebie :) szpital mi ustalił , ze mam przyjść na te wizyty , musza mnie poinformować o rożnych sprawach : np neonatolog ma mowić co bedzie robił z dzieckiem zaraz po porodzie , pytał mnie o szczepienia i ja tu moge zgłosić moje uwagi jako rodzic a anestozjolog chyba musi zrobić ze mną wywiad i zdecydować jakie znieczulenie dostanę . Zreszta dowiem sie, co oni ode mnie chcą , na 10 jade .

Do góry