reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Szkoda że cię tak nastraszyli. Pamiętam jak przyszłaś na to forum i pisałaś że dlatego chcesz być na sierpniowych mamach bo masz termin na koniec lipca ale możliwe że przenosisz ..wtedy bylas na to gotowa i się z tym liczylas a teraz przez lekarzy którzy cię niepotrzebnie nastraszyli myślisz ciągle o przyjściu małej choć jeszcze 10 dni do terminu.
Szkoda że nie wynaleźli takiego pilota do obsługi ciazy jakby któraś chciała mogłaby by sobie włączyć poród na żądanie [emoji23][emoji23] pewnie by się sprawdził w takich sytuacjach jak tatuś jest dostępny tylko na chwilę , można by śmiało wtedy planować urlopy [emoji23] w sumie to ciekawe czy cesarka za kasę tak nie dziala że kobieta umawia się na kiedy chce [emoji848]
No właśnie, tyle dziewczyn tutaj już myśli o przyjściu na świat dzieciaczków i się denerwuje, że maluch nie chce jeszcze wyjść, a to przecież już 37+... A po coś ciąża trwa 40 tyg. I pamiętajcie, że my jesteśmy forum sierpniowych mam, mamy dopiero 15 lipiec, a wszystkie chciałyby chyba urodzić do końca lipca już :)

reklama
No właśnie, tyle dziewczyn tutaj już myśli o przyjściu na świat dzieciaczków i się denerwuje, że maluch nie chce jeszcze wyjść, a to przecież już 37+... A po coś ciąża trwa 40 tyg. I pamiętajcie, że my jesteśmy forum sierpniowych mam, mamy dopiero 15 lipiec, a wszystkie chciałyby chyba urodzić do końca lipca już :)
Eeeej ja nie , wiem że Anula też nie ( trzymamy się terminu 13 sierpień [emoji16] ) i na pewno jeszcze ktoś [emoji23][emoji23]

Ostatnia edycja:
Właśnie odwiedziła mnie kuzynka .. widziałam się z nią z dwa lata temu. Dama , jak jej siostra , matka i moja babcia.. cztery księżniczki. Aż się zdziwiłam , że przyszła w odwiedziny. Dała małej prezent, jeszcze ona zachowała się okej ale moja babka, jak zwykle z klasą. Rozwaliła małżeństwo moich rodzicow, nas jako wnuczęta ma za śmieci ale też dała prezent. Ubranka .. kazde jedno z metką z cena, a na dnie paragon .. nie wiem, mam jej oddać równowartość ? Żałosne ..

Ty je znasz to wiesz jaki mogły mieć cel w tym żeby zostawić metki i paragon. Ale powiem Ci że ja zawsze tak robiłam jak kupowałam chrześniakowi na prezent ubrania bo nigdy nie byłam pewna rozmiaru jaki nosi i jakby się okazało , że coś za małe to paragon mogłabym zostawić i metek nie urywałam. A że widujemy się rzadko bo mieszkamy daleko od siebie to było to jakieś wyjście bo ja bym już nie miała jak mu tego wymienić. Ale kuzynka o tym wiedziała bo ja z nią tak uzgodniłam. Ale to widzisz różne są relacje i różne motywację mogą stać za tym. ☺

Moja mama mi opowiadała, że jak ja byłam mała to nagle z czapy przyszła sąsiadka , która nigdy wcześniej nie przychodziła. Stara panna dodam i bez dzieci. Kupiła mi jakąś zabawkę. Moja mama spytała czy to drogie było , że nie trzeba było. Tamta mówi , że dajmy na to 20 zł , bo już mama nie pamięta jaka to była kwota. Ale mama z racji tego że ta sąsiadka to taka dziwna trochę i przyszła niewiadomo po co to wyciągnęła z portfela pieniądze i jej dała a ta wzięła. Nie powiedziała nic że nie że to prezent. Także różni są ludzie i nieraz nie wiadomo jak się zachować. ☺

Ja mam wizyte w czwartek.. a dzis od rana mnie mdli,nie wazne co zjem..

Odpoczywaj :*
Mnie też ostatnio wróciły mdłości ale wieczorne i najgorzej jak myję zęby to muszę uważać żeby nie zwrócić kolacji. Ale za to zauważyłam, że zgaga mi odpuściła. Czyżby mój Mały już się przesunął niżej i tak mi nie uciska..

Nie patrz tak w czarnych barwach [emoji16] Może niech się wypowiedzą dziewczyny, które już mają dzieciaczki, ale wydaje mi się, że to nie jest tak, że przez 6 tyg chodzisz z wielkim podkładem [emoji14] że to pierwsze dni najgorsze, a później można mieć normalną podpaskę po prostu i wyjść do ludzi [emoji16] Bo przecież nie zamierzasz chyba przez 6 tygodni nie wychodzić z domu [emoji16] Ja mam już zaplanowane wyjście do fryzjera, kosmetyczki, imprezę rodzinną - chrzest [emoji16] i to będzie 2-4 tygodni po narodzinach małego, w zależności kiedy się urodzi [emoji16] Ale wiadomo, życie zweryfikuje moje plany [emoji16][emoji16][emoji16]

Pewnie każda inaczej przechodziła połóg. Ja podkłady to tylko w szpitalu miałam i te majtki z siateczki. Już na wyjście do domu to normalne majty i podpaska i potem tylko podpaska mi wystarczyła. Ja ogólnie to krwawiłam nie dłużej niż tydzień i tak jak przy normalnej @, a najgorzej to właśnie w pierwszej dobie po porodzie, ale dramatu też nie było.

reklama
Ja już nie mogę, jakie ja mam całe spuchnięte nogi. Krążenie limfatyczne normalnie siadło na amen. Dziś pół dnia leżałam z nogami do góry po to by wszystko wróciło kiedy wstałam sobie herbaty zrobić :(:(:( moje nogi wyglądają jak u bobasa takie bułeczki, kostki równe z łydkami prawie i takie bulwy mają po bokach a boli to jak cholera. Wczoraj już pod stopą miałam nawet tak bardzo że nie.moglam stanąć na niej. Jest coraz gorzej. Gdzie są moje szczupłe nogi :( niech to się skończy :(:hmm:

Możesz spróbować masaż na sucho szczotką do ciała. Takimi ruchami w jedną stronę do góry od stopy do kolana i potem od kolana w górę. Bardzo poprawia krążenie i mi często przynosi ulgę. Po masażu chłodny prysznic na nogi i jest lepiej ☺

Do góry