reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tak mozna przed urodzeniem uznac ojcostwo i nadac nazwisko:)
My jak rodził się syn jeszcze nie mieliśmy ślubu i w szpitalu wpisywali wszedzie moje nazwisko, później trzebabylo zmieniac więc zalowalam ze nie zalatwilismy tego wczesniej :)
A druga sprawa jakby coś się stalo Tobie czy małej oczywiście odpukac to nawet mu nie udzielą informacji o stanie zdrowia bo w świetle prawa jest osobą obcą eh tak przynajmniej mówiła mi znajoma :)

Dziękuje. Czyli ojcostwo możemy iść uznać i nadać nazwisko jeszcze w ciąży tak ?
Ale jeszcze nie mają potwierdzenia , że dziecko jest na świecie ani nic, dlatego mam wątpliwości. I te dwie rzeczy możemy załatwić w urzędzie stanu cywilnego u nas w mieście , czy w mieście gdzie mała się będzie rodziła ?

melduję się po wizycie ;) to tak mały przybrał 700 g w 3 tygodnie, i aktualnie waży 2400g ;) szyjka zamknięta :) za tydzień mam mieć pobierane wszystkie badania przed porodem :) i muszę dzwonić do szpitala, żeby umówić się na konsultację z anestezjologiem ;)
Super wieści:)
Dziewczyny mam glupie pytanie,ale dosc istotne dla mnie.. powiedzcie mi czy jesli robi sie wieksze rozwarcie,czy lechtaczka tez sie rozciaga i moze dojsc do podraznienia jej?
Bo myslalam ze to od wkladek bo wysuszaja mi jej okolice i mezul wczoraj patrzyl i powiedzial ze wyglada to jakbym miala troszke naderwane tam.. :eek: to nie jest w srodku tylko zzewnatrz.. w okolicy wejscia..
Wydaje mi się, że to nie ma związku.

Wydaje mi się że tak bo nie raz czytałam że ktoś jedzie wcześniej wpisać ojca ..
Swoją drogą przykre by to było jakby wyjechał a ty byś zaraz urodziła [emoji53]
A on nie mógł wziąć wolnego na sierpień czy po prostu woleliscie lipiec ? Bo w sierpniu jakby był to by mógł przegapić poród ale przynajmniej by córkę zobaczył. A teraz kiedy znowu zjedzie ?

Nawet nie chce sobie wyobrazić co będziecie czuć jak np urodzisz a on na drugi dzień pojedzie i nawet ze szpitala nie zdążysz wyjść.. oby tak nie było trzymam kciuki [emoji8]

Wiesz, nikt nie wiedział kiedy się zacznie i ciężko ucelowac z porodem. A lekarz nie dawał szansy na tak odległy termin jak 28 lipca , a gdzie ktoś w ogóle myślał o wywołaniu... Baliśmy , że nie zdąży nawet na początek lipca zjechać a ja już urodzę :// tak lekarze sugerowali więc tak przyjechał... :(
Pojedzie na sierpień 2/3/4 tygodnie i przyjedzie na 2/3 tygodnie znowu, bo będzie przerwa w pracy.. też nam strasznie przykro, bo już tyle czekamy a małej dalej nie ma z nami. I albo się urodzi a mój na drugi dzień wyjedzie albo K wyjedzie a ja urodzę trzy dni później.. dlatego taka niecierpliwa byłam cały miesiąc jeśli chodzi o te objawy itp :(

U mnie zdecydowanie lepiej :) od czasu do czasu jeszcze mnie złapie skurcz ale te nocne byly o wiele gorsze :) współczuję, niepotrzebnie Cie wtedy tyle męczyli skoro i tak skończyło się cesarką bo mały owinięty pępowiną..a teraz jak zamierzasz rodzić, sn czy cc?

Mnie bolą biodra szczególnie w nocy ale trochę wyżej niż opisujesz ;)

Trzymam kciuki, żeby się akcja jednak rozwinęła i żebyś już niedlugo miała malutką przy sobie :)
Drugi poród był przez cc planowane bo rodziłam drugiego syna po 16miesiacach od pierwszego cc. Teraz 3cia cesarka.

reklama
Do góry