reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja położna i druga w szpitalu też to mówiły :) ja jutro 38.0 i powoli myślę, że dobrze gdyby się rodził bo dzisiaj boli mnie wszystko jeszcze bardziej [emoji14]
No ty masz prawo już tak myśleć , ja jeszcze nie [emoji16][emoji16]
Ja właśnie za tydzień planuje zluzować majty. W przenośni i dosłownie [emoji23][emoji23]

reklama
Jestem po wizycie i szyjka się skróciła z 3.14 na 2.5 i to tyle. Magnez mam zmniejszyć do 3*1 i tak brać do końca ciąży , mam zacząć brać żelazo i jeść więcej czerwonego mięsa i odstawić cyclo bo ponoć nie ma potrzeby żebym brala a do końca nie wiadomo czy nie jest szkodliwe.
Okazało się że pakiet w medicoverze obejmuje ktg raz w tygodniu więc w poniedziałek będę miała pierwsze ktg:)
Jeszcze wizytą jedna za 2 tygodnie i pewnie tyle.

Wiecie jak mnie boli tam na dole...młody mi wali głowa strasznie i bardzo to nie przyjemne :(

@zanka200389 - rośnie kluseczka <3 dobrze że masz CC to nie musisz się obawiac. Coś lekarz krzepiącego powiedział na Twoje dolegliwości? Czy masz po prostu spiąć pośladki i doczekac do terminu cięcia?
Właśnie nic... Mam się pokazać jeszcze 8.08 bo się zastanawia czy źle wyznaczylismy termin porodu bo tylko pierwsze usg pasuje z om a dalej już nie

Chyba zaraz poproszę o zmianę sali albo o kotarę .. doszła jakas kobieta dziwna nawiedzona . Wstawałam z łóżka a leżałam i tak mi się patrzyła mi między nogi .., potem wyciągałam serek szukałam łyżeczki to tak się przygladala co robię , sledzi kazden krok i patrzy .. :D aż się będę bała usnąć , masakra jakaś .. czy ja jestem tak gruba brzydka czy jej się spodobalam :D hahaha ma łóżko obok mnie :/
Haha zagadaj :D

@klaudiaa975 - jeśli chciałabyś jechać któregoś dnia do szpitala na ktg sprawdzić co tam u małej to jedź popołudniu i powiedz, że słabo czujesz ruchy. przed południem i w południe mają dużo pacjentek i będziesz czekać długo. to rada od mojej lekarki :)
Jak w 28 tygodniu pojechałam bo słabo czułam ruchy to mnie położyli, wtedy co się wypisałam na własne zadanie po kilku dniach. Ciekawe czy w innym mieście by zrobili tylko ktg..

Hej dziewczyny ja po wizycie. Jestem przerażona w sumie 35 tydzień a waga uwaga uwaga!!! 3700... Na 18.08 umówione CC
Nie martw się :* pisała ostatnio, że to zależy od tego ile dziecko zjadło w danym momencie, od wielkości brzuszka. Moja w ciągu 10minut na USG ważyła raz 3kg raz 3300. Więc u Ciebie też mogl byc synek akurat najedzony i dlatego tak spora waga wyszła :)

:D
Już jestem tak wkurw..ile mozna tak patrzeć ..dobrze że ja mam nóż w szafce. Miała ktg teraz leżała odwrócona plecami ale jak zeszłam z lozka to musiala się obrócić i patrzec na mnie . Zaraz coś jej chyba powiem ..:evil: zachowuje się jak niepełnospryt...:ninja2:
I tak chodzi w tej pizamie jednorazowej wrżniętej w dupę nawet se nie wyciągnie z rowa..

reklama
Do góry