reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny a wczoraj Wam pisałam że mnie boli bardzo na dole przy ruchach i aż wieczorem się popłakałam że 3 razy z tego bolu. Tak Dzidek wywijał lapkami i głowa uderzał na dole że ledwo wytrzymywalam.
W nocy był spokój teraz póki co też ale jak pomyślałam że tak miałoby być do końca do 14.08 albo i dłużej to dramat :(
Pamiętam że z córką córką mialam takie ale 2-3 dni przed porodem jak się wciskała tam na dół a teraz szyjka 2.5...

Jeju jak ja czytam posty to tak bardzo ci współczuję.
A może spróbuj nowej taktyki i to wszystko co nam napisałaś powiedz mężowi ? Moim zdaniem powinien wiedzieć co czujesz i ty też powinnaś wiedzieć czego możesz się spodziewać. Tez nie może chyba być tak że mówi ci takie rzeczy , potem się rzuci na ciebie na porodowce a później nie pozwoli się dotknąć.. pekniesz z żalu [emoji852]️
Tak samo zapytaj o poród o szpital czy idzie. Powiedz mu czy byś chciała czy nie ( tylko bez emocji [emoji39] jak ostatnio )
Ja mam takie zdanie że jeśli chcecie coś ratować to tylko takimi rozmowami a nie chowaniem problemów do szafki. Mam nadzieję że czujesz się lepiej dzisiaj [emoji8]Ja bym się nie bala. Jeśli by przyszła poprosiłabym o umycie stop bo mi źle :)Ja się pytałam lekarza mówił że każda kobieta ma swoje predyspozycje do tycia i jeśli krzywa wyszła dobrze , czujemy się dobrze to nie ma problemu ewentualnie możemy uważać co jemy i pić wodę.
Świat musi być zróżnicowany i są takie co przytyją 5kg i takie co 30 kg [emoji8]Zdrówka [emoji8]I jak dzisiaj , żyjesz ? Koleżanka nie atakowała ? A może coś się rozkręcilo z

Dziękuję Kochana... wiesz, przez ten czas 2 miesięcy ja wychodziłam z inicjatywą każdej praktycznie rozmowy...I narazie nie chce więcej tego robić, nie chce czuć,że mi tylko zależy... jestem przekonana,że on myśli,że rozmawiamy przecież "normalnie",więc o co mi chodzi... wczoraj mój szwagier poprosił męża o pomoc. Była taka sytuacja,że siostra zadzwoniła mnie zapytać czy nie będzie za późno jak przyjadą po męża koło 22. Powiedziałam jej,że dam jej do telefonu męża. On z nią gadał (A siostra lekko wcięta byla) więc się do mnie usmiechal i pokazywał na słuchawkę,że ta pitoli,a na końcu rozmowy powiedział do siostry"Dobra,daje Ci Twoja siostre,A moja zone". I może to śmiesznie dla Was brzmi,ale ja nie lubię jak on tak robi... W niedzielę przyjeżdża teściowa, siostra męża z chłopakiem. Jeśli wtedy on będzie przy nich dla mnie miły,normalny,ciepły, to na pewno miarka się przegnie...

Dziewczyny czy któraś na tym etapie ciąży miała takie coś jak pisze mi w aplikacji dziś ?
Ktoś wtedy zaleca jeszcze leżenie ?
Chyba bym oszalała jakbym się dowiedziała że musze jeszcze leżeć [emoji52][emoji52]Zobacz załącznik 878997
Ja miałam wczoraj 36+5 I mam rozwarcie na 2 cm. Lekarz kazał się pooszczedzac do piątku. A wtedy powiedział,że mogę robić wszystko.

A ja zaraz się zbieram na USG. Mała wczoraj jakieś dziwne drgania robiła i nie wiem czy owinęła się pępowina czy zaciągnęła ja ręką czy ma takie niedobory magnezu jak mama :/ zdenerwowałam się jednak. Zobaczymy dziś co powiedzą.
U mnie często się takie drgania pojawiały, tzn kilka razy już na pewno. Wczoraj miałam usg i wszystko jest ok:) ale jak masz się denerwować,to lepiej podjedź to sprawdzic

reklama
Do góry