reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O Matko[emoji16] wiem, że pasja pasją, ale nie skumam tych facetów nigdy[emoji16] nikt w życiu by mnie nie wyciągnął w środku nocy, żeby siedzieć gdzieś w ciemnościach i czekać aż się coś złowi[emoji16] Byłaś kiedyś Klaudia z Kamilem na rybach tak o świcie?[emoji16][emoji16]

Ja o tej porze to mogę jedynie z imprezy do domu wracać [emoji16]
Nie :p nie ma opcji żebym wstała o tej porze i siedziała gdzieś w krzakach, robakach itp :D ja sobie pospalam do 11:30 , K dopiero teraz przyjechał, zły, bo nic nie złowił [emoji23]
Ssie ładnie chuciaz mam małe cycki b/c moze jeszcze nie mam pokarmu mega dużo ale narazo wystrcza, najada się bo nie płacze i ładnie pospala od 19 do 23 później znów possala raz z jednej raz z drugiej piersi pokręciło się i znów śpi .A np te kobiety z sali mają wielkie cyce i mają problem już były na dokarmianiu alko problem z chwytaniem. Także nie o rozmiar tutaj chodzi :p
Kochana ta Twoja córeczka ❤️ chwal się zdjęciami, daj nam oczy nacieszyć ❤️
I ja wyprawilam męża i córkę i się zbieram do życia.

Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.

Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.
Mam nadzieję , że rozmiar nie ma znaczenia..bo ja takie małe piersi, że wstyd wyciągnąć ze stanika żeby karmić [emoji16]
Dzień dobry wszystkim☺
Witam się przy piątku. Mąż dzisiaj wraca z pracy. Jeszcze raz pojedzie na przyszły tydzień i będzie miał już urlop i będziemy czekać na Małego☺ także ja do końca lipca nie rodzę bo mnie nie miałby kto na porodówkę zawieźć☺

Dzisiaj w planach mam pranie ubranek bo mi koleżanka jeszcze wczoraj doniosła dwie siaty. Na obiad robię leniwe ze śmietaną, cukrem i cynamonem. Moje dziecko uwielbia ☺
A tak w ogóle to kończę dziś 36 tc, jutro zaczynam 37☺
Miłego dnia ☺
Moja talia bąka☺
Zobacz załącznik 879320
Bardzo ładnie wyglądasz :-*
A tak wogole mój robak dziś kończy 4 lata [emoji7] w sumie skończył o 1.35 w nocy [emoji7]Zobacz załącznik 879323
100latek dla synka !!:*
Witajcie , ja dziś rodzę [emoji5] najpierw zaczynamy od oxy jak nie pójdzie to cc . Jestem już zdana na lekarzy . Nadciśnienie , białko w moczu , obrzęki , łożysko zniszczone oraz mały przybrał Max 80g przez 2 tyg . Lekarz mówi ze nie ma co czekać , 37+2 :) proszę o kciuki a mam nadzieje kolejny raz wchodząc na forum będę mamusia [emoji7]
Powodzenia !:-*
A mleko mialas juz przed porodem czy dopiero po dostalas?
Mi w ciągu trzech dni strasznie się ulewa tego mleka, mam mokre koszule codziennie. Myślisz , że to coś znaczy ? Czy teraz może lecieć a po porodzie nagle będzie brak ?
Narazie ok już lepiej jak wczoraj wkoncu sama chodzić po malu do łazienki. Teraz sie karmimy :) malą trochę przymyli pod kranem pupę i głowę bo bo długie włoski to po podudzie trzeba było wkoncu . Położna pokazała jak dbac o pępek i najlepiej żeby dupkę przebywać woda niż chusteczki chemią . Wkoncu ubrałam ja dzisiaj w moje ciuszki i body na 56 jest duuze .. :)
Uwielbiam czytać o twojej córeczce :**
A jeszcze kilka dni temu pisalysmy i za nic w świecie byśmy nie pomyślały , że urodzisz na dniach [emoji5]
Ile czasu masowaliscie? :p bo moje chyba jakies nie czule sa :/
Mi mój masuje to brzuch się stawia, boli jak na okres ale po masażach ustaje :// jak sama masuje to nic się nie dzieje [emoji16]

reklama
Nie :p nie ma opcji żebym wstała o tej porze i siedziała gdzieś w krzakach, robakach itp :D ja sobie pospalam do 11:30 , K dopiero teraz przyjechał, zły, bo nic nie złowił [emoji23]

Kochana ta Twoja córeczka ❤️ chwal się zdjęciami, daj nam oczy nacieszyć ❤️

Mam nadzieję , że rozmiar nie ma znaczenia..bo ja takie małe piersi, że wstyd wyciągnąć ze stanika żeby karmić [emoji16]

Bardzo ładnie wyglądasz :-*

100latek dla synka !!:*

Powodzenia !:-*

Mi w ciągu trzech dni strasznie się ulewa tego mleka, mam mokre koszule codziennie. Myślisz , że to coś znaczy ? Czy teraz może lecieć a po porodzie nagle będzie brak ?

Uwielbiam czytać o twojej córeczce :**
A jeszcze kilka dni temu pisalysmy i za nic w świecie byśmy nie pomyślały , że urodzisz na dniach [emoji5]

Mi mój masuje to brzuch się stawia, boli jak na okres ale po masażach ustaje :// jak sama masuje to nic się nie dzieje [emoji16]
U mnie tylko sie cos poruszy.. a jesli chodzi o sutki to stwierdzam ze sa kompletnie odlaczone od jakichkolwiek nerwow.. jedynie co potrafia to sie sciagnac z zimna.. :/

Dziewczyny lekkie podkuwanie w pochwie zawsze oznacza skracanie szyjki i rozwarcie? Może głupie pytanie ale. Nie pamiętam już jak to z mlodym w ciąży było

Od ostatniej wizyty do wtorkowej i teraz ciagle mnie kłuje wiec cos może być bo szyjka faktycznie sie skróciła od ostatniej wizyty. We wtorek miałam 1cm miękka, zobaczymy ile wytrzyma, niekiedy zakłuje ze aż prąd przejdzie [emoji25]

Boli mnie dzis prawe biodro,do tego czy wstane czy leze, to krzyz,i miednica :/ skurczy brak.. jakichkolwiek.. i poslady mnie bola.. mala tez dzis slabiej sie rusza..
Jery ale mam dzis kiepski dzien :( tylko bym ryczala dzis.. :/

@klaudiaa975 a jak u Ciebie sytuacja? :)

Oj biedna :( już byś mogła urodzić to się tak męczysz :// a jak z tą krwią ? Leci dalej ?
U mnie okej. Żyje z dnia na dzień , wyczekuje i się denerwuje. Dzisiaj zamierzam się postarać pracować nad swoimi chumorkami bo już mi mój wczoraj powiedział , że źle go traktuje. Że rozumie , że mogę się denerwowac ale to nie jego wina żebym tak się na nim wyzywała. I przyznałam mu rację, muszę się ogarnąć. Może jak będę zadowolona, przestanę o wszystkim myśleć to mała wyczuje moja pozytywną energię i będzie chciała wyjść :-)

Od ostatniej wizyty do wtorkowej i teraz ciagle mnie kłuje wiec cos może być bo szyjka faktycznie sie skróciła od ostatniej wizyty. We wtorek miałam 1cm miękka, zobaczymy ile wytrzyma, niekiedy zakłuje ze aż prąd przejdzie [emoji25]
To Ciebie mocno kłuje, a ja czuję takie delikatne. Nie chcę dzwonić do swojego gina z takimi duperelami [emoji23] jak czop czy kłucia... Bo i tak teraz mają Sajgon [emoji23]

Ale sytuacja :D
Dzwoni do mnie nieznajomy numer i odbieram i "dzień dobry tu kurier dhl czy zastanę panią w domu?" ja zdziwiona bo wszystko co zamawiałam już dawno doszło...taka trochę zmieszana odpowiadam że jestem w domu. Po 2 minutach pod dom podjeżdża kurier i daje mi paczkę zaadresowaną faktycznie na moje dane. Wzięłam to i otwieram a tu bęc torebka :p i przypomniało mi się że ostatnio oglądałam na allegro i zostawiłam aukcję otwartą na laptopie i mąż chyba zrobił mi prezent :p
Zobacz załącznik 879412
Bardzo ładna :tak:

reklama
Do góry