reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Właśnie pytałam innych 'matek' u siebie na grupie markowej z miasta o rozmiar ciuszków. Ciuszki mam od 56. Majka ma być mała. Aleks był spory. No i nie wiem czy nie kupować jeszcze kilku bodow i polspiochow na 50. No i 95% mam wypowiada się że jak miały dzieci poniżej 3 kg to 56 było dużo za duże i dzieci z miesiąc spokojnie chodziły w rozmiarze 50. Więc zmieniam zdanie i w następnym tygodniu jadę kupić ciuszki w rozmiarze 50 jeszcze.

Właśnie pytałam innych 'matek' u siebie na grupie markowej z miasta o rozmiar ciuszków. Ciuszki mam od 56. Majka ma być mała. Aleks był spory. No i nie wiem czy nie kupować jeszcze kilku bodow i polspiochow na 50. No i 95% mam wypowiada się że jak miały dzieci poniżej 3 kg to 56 było dużo za duże i dzieci z miesiąc spokojnie chodziły w rozmiarze 50. Więc zmieniam zdanie i w następnym tygodniu jadę kupić ciuszki w rozmiarze 50 jeszcze.
Kup na wszelki wypadek kilka sztuk, a jak okaże się rzeczywiście taka mała to zawsze możesz dokupić :)

E6DE1D28-6BA0-49D5-8AB4-0C82E08B06E1.jpeg
Jestem po wizycie , to było zwykle usg po 32 tygodniu i wróciłam podłamana :( Astrid jest hipotrofikiem prawdopodobnie , wazy o wiele za mało - facet mówi - małe dziecko łatwiej bedzie sie rodziło - No super !!! Jestem w 35 tyg i 4 d a ona wazy 2250 G , Laura na tym etapie miała 2500 G i jest z ciąży bliźniaczej , prawie wszystkie wskaźniki ma poniżeń normy a moj brzuch jest olbrzymi - jak to możliwe ? Najgorzej z główka jest wielkości 32 tyg . W 31 tyg ważyła 1750 a teraz po ponad miesiącu 2250 G ? Cos jest nie halo . Nic nie mówił o przepływach , łożysko mam 2 stopnia .
@KatiNails wszystkiego najlepszego dla twojego ślicznego skarba!!@Ewka34 pokój im sie bardzo spodobał , ale nie pozwalają sobie nawzajem siedzieć na swoim łożku troche sie tam kloca .@Maljan młody dosc długo nie wiedzieliśmy ze jest chłopcem bo miał tak
Wszystko pozaslaniane.

Z miłych spraw to dzis dostałam kolejny prezent - komplet skarpet dla malutkiej od firmy która robi takie rzeczy .

Załączniki

• E6DE1D28-6BA0-49D5-8AB4-0C82E08B06E1.jpeg
    E6DE1D28-6BA0-49D5-8AB4-0C82E08B06E1.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 354
Zobacz załącznik 879513 Jestem po wizycie , to było zwykle usg po 32 tygodniu i wróciłam podłamana :( Astrid jest hipotrofikiem prawdopodobnie , wazy o wiele za mało - facet mówi - małe dziecko łatwiej bedzie sie rodziło - No super !!! Jestem w 35 tyg i 4 d a ona wazy 2250 G , Laura na tym etapie miała 2500 G i jest z ciąży bliźniaczej , prawie wszystkie wskaźniki ma poniżeń normy a moj brzuch jest olbrzymi - jak to możliwe ? Najgorzej z główka jest wielkości 32 tyg . W 31 tyg ważyła 1750 a teraz po ponad miesiącu 2250 G ? Cos jest nie halo . Nic nie mówił o przepływach , łożysko mam 2 stopnia .
@KatiNails wszystkiego najlepszego dla twojego ślicznego skarba!!@Ewka34 pokój im sie bardzo spodobał , ale nie pozwalają sobie nawzajem siedzieć na swoim łożku troche sie tam kloca .@Maljan młody dosc długo nie wiedzieliśmy ze jest chłopcem bo miał tak
Wszystko pozaslaniane.

Z miłych spraw to dzis dostałam kolejny prezent - komplet skarpet dla malutkiej od firmy która robi takie rzeczy .
Kochana ale ja miałam to samo.. W poniedziałek 34+6 i mała ledwo ponad 2 kg...
Teraz siedzę jak na szpilkach do czwartku. Będę miała jeszcze usg na dużo lepszym sprzęcie i zobaczymy czy coś podrosla...
Ale u mnie niby przepływy ok, dużo wód płodowych.
Przy hipotrofi wcześniej rozwiązują ciąże?

Zobacz załącznik 879513 Jestem po wizycie , to było zwykle usg po 32 tygodniu i wróciłam podłamana :( Astrid jest hipotrofikiem prawdopodobnie , wazy o wiele za mało - facet mówi - małe dziecko łatwiej bedzie sie rodziło - No super !!! Jestem w 35 tyg i 4 d a ona wazy 2250 G , Laura na tym etapie miała 2500 G i jest z ciąży bliźniaczej , prawie wszystkie wskaźniki ma poniżeń normy a moj brzuch jest olbrzymi - jak to możliwe ? Najgorzej z główka jest wielkości 32 tyg . W 31 tyg ważyła 1750 a teraz po ponad miesiącu 2250 G ? Cos jest nie halo . Nic nie mówił o przepływach , łożysko mam 2 stopnia .
Wszystko pozaslaniane.

U mnie w 38 tygodniu waży 2500 więc nie wiem dlaczego u ciebie niby to tak mało . Jeżeli będzie dobrze przybierać to spokojnie będzie ważyła ponad 3kg w 40 tygodniu . Nie wiem dlaczego lekarz tak cię nastraszył ;(
Co do wymiaru główki kurcze nie jestem pewna ale hipotrofia jest wtedy gdy dziecko ma brzuszek mniejszy od główki , A nie na odwrót . Albo cała by przestała rosnąć a jednak przybiera. Co powiedział lekarz że będzie to kontrolował tylko na wizytach ?

reklama
@Gienio będziesz jeszcze, gdzieś chciała to skontrolować?
Mój też bardzo wolno przybiera. Ale taki jego urok.
Może lekarz niepotrzebnie cię nastraszył.

Do góry