reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dostałam wiadomość od Pasnika żeby być w 100% pewna mojej decyzji z heparyna
Najpóźniej od dodatniego wyniku testu. Jeśli zaczne brać heparynę wcześniej - nic nie zaszkodzi.
Czyli co mogę brać nawet dwa dni przed transferem ??

Dziewczyny dostałam wiadomość od Pasnika żeby być w 100% pewna mojej decyzji z heparyna
Najpóźniej od dodatniego wyniku testu. Jeśli zaczne brać heparynę wcześniej - nic nie zaszkodzi.
Czyli co mogę brać nawet dwa dni przed transferem ??
Kochana, a nie masz czasem skłonności do siniaków? Bo jeśli tak, to ja bym brała od dnia transferu - od wieczora - macica jest dobrze ukrwiona i jak dodatkowo rozrzedzisz krew to będzie ryzyko, że jak cię delikatnie nawet gdzieś zadrapią przy transferze to zrobi się krwiak, a to już niebezpieczne.

Kochana, a nie masz czasem skłonności do siniaków? Bo jeśli tak, to ja bym brała od dnia transferu - od wieczora - macica jest dobrze ukrwiona i jak dodatkowo rozrzedzisz krew to będzie ryzyko, że jak cię delikatnie nawet gdzieś zadrapią przy transferze to zrobi się krwiak, a to już niebezpieczne.
No chyba nie mam tego problemu z siniakami No fakt jak się gdzies pierdykne to mam siniola, ale tak to hmmm ... teraz to dałaś mi zagadkę

No chyba nie mam tego problemu z siniakami No fakt jak się gdzies pierdykne to mam siniola, ale tak to hmmm ... teraz to dałaś mi zagadkę
Dla przykladu moją bratową wystarczy mocniej chwycić np za rękę i juz sie jej robią siniaczki. No i bez zadnej heparyny a w 2 ciazach miala krwiaki i to spore. Jesli siniaki masz dopiero jak porzadnie sie pierdykniesz to nie powinno byc problemu ;)

@Kurcia a nie masz jak sobie załatwić może? Nawet od zwykłego gina?
Ale jeśli już nie masz to wszystkiego zwiekszylabym po jednym. A jak będziesz na transferze to popros o dodatkowe leki...

Nie wiem czy to do Kurci czy do mnie... nie mam jak załatwić, moj lekarz z kliniki stwierdzil ze wynik jest ok. Ale zwiekszylam sobie dupka do 3x2 i w poniedzialek jeszcze raz sobie zbadam...

Ostatnia edycja:
Dla przykladu moją bratową wystarczy mocniej chwycić np za rękę i juz sie jej robią siniaczki. No i bez zadnej heparyny a w 2 ciazach miala krwiaki i to spore. Jesli siniaki masz dopiero jak porzadnie sie pierdykniesz to nie powinno byc problemu ;)
No to biorę wcześniej ...ja to jak na początku mowilam mi nawet dawki leków jak dla konia nie zaszkodzą ;)
Asiu dziekuje ci za twoja wiedzę i ze można zawsze liczyć na twoja odpowiedz tak samo jsk większość tutaj dziewczyn
Jestescie kochana wszystkie

reklama
Ja wlasnie chyba mam takiego krwiaka heparyna 4 dni przed transferem a wystarczy ze ktos mnie mocniej dotknie i mam siniaka

Do góry