reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

Mamusie kupujecie już wózek? Czy czekacie jeszcze? Wiem, ze już dwie chyba kupiły. Ja się tak waham jakoś jeszcze. Ale pewnie po połówkowych zaszaleje :)
Ja jeszcze czekam, p wakacjach myślę zacznę się rozglądać jak coś wpadnie to kupię a jak nie to w listopadzie ;)
A będziesz kupować podwójny wózek? Albo buggy board do stania dla córki? U mnie podobna różnica wieku i ja na tę chwilę absolutnie nie wyobrażam sobie syna bez wózka, więc muszę rozejrzeć się za jakimś bliźniaczym.
Nie będę kupowała podwójnego wózka. Moja córka w gondoli nie chciała jeździć w wózku zasnęła mi raz i to tak.naprawde podczas jazdy autobusem. Ledwo się nacieszylam że jeździmy w spacerówce to już nie chce bo woli chodzić. Chodzi ładnie, jeszcze nie ucieka[emoji23] ale wózek to nie dla niej. Wiec kupię dostawke w razie w gdyby nagle zaczęły boleć nóżki żeby sobie usiadła.
Jeszcze się nie rozglądałam jaka chce.

reklama
Patka nie ma, jest albo 9 albo 10 miesięcy w zależności od ubezpieczyciela. Jeśli mam być szczera, wcale mnie taki zapis w OWU nie dziwi, karencji nie ma tak naprawdę na nieszczęśliwe wypadki, reszta ja ma.

Jedynie jeśli np. maz pracuje w duuuuzej firmie to tam często firmy uginają się i drugim polowka (zony, partnerki, konkubiny) pozwalają wchodzić bez karencji (ja tak miałam u męża), w swojej pracy karencja mnie dotyczyla zgodnie z OWU.

Witam nowa mame :-)

Zuzik dobre wieści z rana, tak trzymać :-)

Piszecie tak o tych wagach maluchow i zastanawiam sie, czy moj Oli nie zamaly, bo waży niecałe 300g, no cóż, kazdy maluch inny.
To tylko waga jest szacunkowa także no stres.

To moje dziecko zdecydowanie z tych zasypiających w ruchu - wózek, samochód, chusta... I bałam się, że nie będzie chciał siedzieć w wózku, gdy nauczy się chodzić (czasem zamiast spacerować musimy po prostu sprawnie dostać się z punktu A do punktu B), ale jeździ nadal chętnie. Robimy sobie spacer dookoła parku, stajemy na placu zabaw i tam wychodzi, a jak się zmęczy, to znowu bez protestów jedzie. I czasem zasypia... Więc myślę, że dla niego za cztery miesiące wózek nadal będzie dobrą opcją, przynajmniej na dłuższe wyjścia. Nie będę inwestować w wypasy, bo nie planuję używać codziennie, raczej kupię coś używanego. Byle na porządnych kołach + wkładka dla niemowlęcia, ze względu na młodsze dziecko.
Na codzienne spacery po parku będę pewnie brała normalnie pojedynczy wózek z gondolą i Olka za rękę, bo park mamy dosłownie za domem, więc jak mi się zmęczy, to wrzucę w chustę i doniosę do domu :D

Cześć dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Mam na imie Monika jestem w 19+6 tyg. czytam Was od poczatku ale nie mialam odwagi do Was dołaczyć, mam synka 5lat i 2 aniołki ta ciaża też jest odpoczatku zagrożona ale jestem dobrej mysli że sie uda[emoji5] Pozdrawiam i życzę udanych dziś wizyt.
Witaj , pewnie ,że możesz[emoji4] Gratuluję i napewno będzie dobrze już połowa za Tobą , trzymaj się [emoji4][emoji9]

Dzien dobry
Mika Witaj

Mam takie dziwne pytanie, czy jest jakaś mamusia która do tej pory nie kompletuje wyprawki? :rofl: Ja cały czas czekam na poznanie plci i w ogóle ciągle sie jeszcze boje... W poprzedniej ciazy sie jakos specjalnie nie spieszylam ale wtedy mialam sporo rzeczy po dziewczynkach a teraz to musze kupic wszystko.
Dzis chociaż usiądę i zrobię liste zeby to jakoś rozplanować finansowo bo wydawało mi sie ze jest tyyyyle czasu a teraz jakos czuje ze go jest niewiele :sorry2:

Miłego dnia
Ja jeszcze nie mam nic , kompletnie , boje się jeszcze kupować [emoji848] miałam dużo ubranek po synku , ale jak się starałam o dzidzie druga i nic nie wychodziło to poodawalam dzieciom które zostały bez mamy z tata bo robili zbiórkę , a tutaj za 2 msc dwie kreseczki na teście [emoji7][emoji7][emoji7]

To moje dziecko zdecydowanie z tych zasypiających w ruchu - wózek, samochód, chusta... I bałam się, że nie będzie chciał siedzieć w wózku, gdy nauczy się chodzić (czasem zamiast spacerować musimy po prostu sprawnie dostać się z punktu A do punktu B), ale jeździ nadal chętnie. Robimy sobie spacer dookoła parku, stajemy na placu zabaw i tam wychodzi, a jak się zmęczy, to znowu bez protestów jedzie. I czasem zasypia... Więc myślę, że dla niego za cztery miesiące wózek nadal będzie dobrą opcją, przynajmniej na dłuższe wyjścia. Nie będę inwestować w wypasy, bo nie planuję używać codziennie, raczej kupię coś używanego. Byle na porządnych kołach + wkładka dla niemowlęcia, ze względu na młodsze dziecko.
Na codzienne spacery po parku będę pewnie brała normalnie pojedynczy wózek z gondolą i Olka za rękę, bo park mamy dosłownie za domem, więc jak mi się zmęczy, to wrzucę w chustę i doniosę do domu :D
Zawsze podziwiam matki z dziećmi które śpią w wózku bo ja nie wiem co to znaczy! Moja koleżanka w domu ma wózek bo jej córka zasypia szybko w wózku!
W takim wypadku też bym się rozglądała pewnie za używanym podwojnym

Alez jestem wściekła i smutna zarazem! Wyszlam z domu po wyniki badan, dzieci jechaly ze mna, bo jechaly odwiedzic babcie, rozstalismy sie na przystanku. Odebralam wyniki, wszystko super prócz cholernej anemi! 7,8hgb...oczywiscie jak wyszlam z przychodni zaczelo tak lac i grzmiec, ze stalam i czekalam..mamusia w tym czasie podeslala mi pare cudownych linkow o niedorozwoju mozgu u dziecka przez moja anemie i niedotlenienie..za chwile pisze, ze czekala wna oknie na dzieci i Jula przebiegla przez ulice bo lalo i wpadlaby pod samochod..emocje mi wziely gore, wsiadlam w autobus do domu, mimo planow sklepowych. A teraz siedze i wyje! Nie moge przestac..odechcialo mi sie wszystkiego na dzien dzisiejszy :(

Ok dziewczyny ja już po :) wszystko ok! Pola dalej jest dziewczynka i już nic sie nie powinno zmienić w tym temacie [emoji14] waży 331g, ma zdrowe serduszko, daie nerki i wszystko na swoim miejscu :) liczylismy paluszki;) ahh emocje powoli schodzą, chyba zaraz zasne [emoji14]

reklama
Hej czwartkowo ;) kawke sobie popijam ina bede sie zbierala po wyniki badan, zobaczymy jak tam moja anemia..to znaczy licze, ze jej nie ma ;)

Ja troche kupilam wyprawki, w sumie na poczatek ok, jeszcze czekam nadal na paczke od kolezanki, od dwoch dni stoi w Zabrzu..poczta nasza kochana :crazy:

Ale fakt, ja juz bym najchetniej niuni szyla muslinowe sukieneczki na lato, opaseczki, rurbaniki i inne takie :D

Witam nowa mamusie :)

Co dzis w planach macie? Ja mykne obiad, chyba pupety w sosie pomidorowym z ryzem..smaka mam ;)
Ja dzis placki ziemniaczane wczoraj któraś dziewczyna pisała że jadla i mi strasznie smaka narobila, no nie powiem żeby mi się chciało robić ale jak nie zjem oszaleje aaa i barszczyk taki do picia z zakwasu postanowiłam powalczyć z anemia tez trochę naturalnymi sposobami

Do góry