reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to współczuję bo może ktoś je otruł skoro tam leżały. Ludzie sami sobie krzywdę robią. Rozsypują trutki a później swoje dzieci czy zwierzęta tam puszczają.

Może koty roznoszą :hmm:

Moim zdaniem koty ;) mi kiedys na trawnik przynosily myszy.. a tylko dlatego ze cos im dalam i poglaskalam je ;) to prezenty ;)
Może być ze trutkę ktos dał z sąsiadów, a do nas przychodza zdychać, tylko ciekawe gdzie one sobie siedzą :/ albo rzeczywiście koty, bo czasem jakiś przejdzie przez ogrod. Obysmy już nie znajdowali takich niespodzianek...

reklama
To do 3 miesiąca raczej z dzieckiem nie ma zbytniego kontaktu ?

Jak to nie :D dziecko już w brzuchu ma w pełni wykształcony zmysł słuchu, czytałam wczoraj w gazecie artykuł i bardzo reaguje na głos, śpiewanie, muzykę itd ;) zmysł dotyku tez ma całkiem dobrze już ogarnięty i reaguje po miesiącu chyba na jakieś takie szmatki sensoryczne, pluszaki, a tez i głupota jest mówienie, ze noworodek nic nie widzi, bo to kłamstwo. Widzi już po porodzie i w życiu w brzuszku przez taka mgle i jak się rodzi to takie zamazane widzie, ale kształty widzi i ogólnie blisko twarz jak się zbliży. Później już coraz lepiej, dlatego są te książeczki takie kontrastowe z czarnymi kształtami na białym tle itd, dzieci lubią na ta patrzeć i rozwijają swoje zmysły non stop, ale zaczynaja już u nas w brzuszku ;) po to tam siedzą te 40 tyg :D

Dziewczyny ale mam dziś okropny spadek formy..wstałam, zjadłam, posiedzialam i teraz sie położyłam, bo nie mam siły :( a kuchnie mam do sprzątania, prasowanie, zakupy by się przydało zrobić a ja leżę ...

@Maljan pytalam gina wczoraj o ta pelnie i burze ;) on byl ordynatorem szpitala,a ze mial dosc ,bo stale byl po godzinach to otworzyl wlasna klinike ;) (o czym dowiedzialam sie wczoraj,bezposrednio u niego,sama zapytalam :p ) i on mi mowil ze wtedy zmienia sie cisnienie,czy to pelnia,czy burza ;) tak samo jak ksiezyc wplywa na odplywy i przyplywy wod i na lownosc ryb ;) tak dzieje sie z nami ;)

Dokładnie tak ;) wiec na nasz odpływ i przypływ tez działa hahah

@Maljan pytalam gina wczoraj o ta pelnie i burze ;) on byl ordynatorem szpitala,a ze mial dosc ,bo stale byl po godzinach to otworzyl wlasna klinike ;) (o czym dowiedzialam sie wczoraj,bezposrednio u niego,sama zapytalam :p ) i on mi mowil ze wtedy zmienia sie cisnienie,czy to pelnia,czy burza ;) tak samo jak ksiezyc wplywa na odplywy i przyplywy wod i na lownosc ryb ;) tak dzieje sie z nami ;)
Czyli szansa jest ☺

Moja jest dzis spokojna ;)
Moja ponad tydzień ruszy się kilka razy, raczej wypnie i koniec. Strachu się najem z nią w tej końcówce .. wczoraj przed północą, normalnie jak by pływała, kopała, nie wiem czy się nawet nie obróciła , ale jak już jest wciśnięta główka w kanał to raczej nie dałaby rady :D aż w szoku byliśmy z K , że tyle energii miała wczoraj. Mój spał cała noc przytulony do brzucha ❤️

reklama
Do góry