reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

A ja siedzę i wpierdzielam żelki moje kochane mimo mojej diety bezglutenowej....Smutno mi ,że nierealistyczno -optymistycznie napisałam:sorry::sorry::sorry2:Tylko se myślę,że jak z moich 12 niczewo niet to równie dobrze z 3 może być coś!

żeby nie było-nie potrafię się obrażać - więc spoko. I tak Was Wszystkie LOVCIAM:):):)
Murawka przecież żelki są bezglutenowe :D

reklama
Ja do żadnej wody nie wchodzę,oprócz pod prysznicem. Zarówno basen jak i jezioro to mnóstwo bakterii a teraz lepiej ich unikać, tak przynajmniej mówi mój lekarz. Mój a znajoma na basenie w ciazy złapała bakterie i niestety poroniła przez nią:( wiem ze jestem przewrazliwiona ale jeszcze 4 miesiące i wrócę do normalnego życia, teraz mam za dużo do stracenia
Wiem, że nie można wariować ale ja nawet w naturalnej ciąży do wody jeziornej i basenowej nie właziłam a już po in vitro to nawet wanny nie zaliczę tylko prysznic. Dziewczyny infekcje to paskudny temat, po laparoskopii przyczepiły się i nie chcą odpuścić. W ciąży dużo sie dzieje hormonalnie i pod względem ewentualnych infekcji uważajcie na siebie.

@dżoasia kochana jak myślisz mam ta bete jeszcze powtarzać czy dać już sobie na luz i czekać cierpliwie do wizyty 20 sierpnia ? Dzisiaj była 113,10 i jest 10 dzień a 8 dnia była 64,39 ?? Jak myślisz

Jestem w Bocianie. No przy drugim staraniu się o dziecko okazało się, że mam niedrożność jajowodów. Choć lekarz z Bociana nie był do końca przekonany czy to jest prawda. Parametry męża są takie sobie ale powinno być z czego wybierać. Ze względu na mój wiek i ogólne umęczenie staraniami zdecydowałam o in vitro.
Z tego co piszesz to statystycznie jesteś wymarzoną pacjętką klinik in vitro. Myślę ze już niedługo będziemy cieszyć się z twojego szczęścia. Oglądnij film, poczytaj bo naprawdę nie ma sensu analizować na tym etapie procedury. Kiedy planują punkcję?

Paulinko u mnie lekarz kazałby już nie robić i czekać do wizyty. Robiłaś progesteron?
Robiłam progesteron w środę i był 11,92 i nie kazal powtarzać i teraz tez już bety nie kazał powtarzać ale jak tu wytrzymać 3 tyg ??? To jest zagadka skoro teraz prawie 100% urosło to już musi być dobrze ;) nie będę już raczej robiła albo może jeszcze w poniedziałek hehe

Z tego co piszesz to statystycznie jesteś wymarzoną pacjętką klinik in vitro. Myślę ze już niedługo będziemy cieszyć się z twojego szczęścia. Oglądnij film, poczytaj bo naprawdę nie ma sensu analizować na tym etapie procedury. Kiedy planują punkcję?
Ogólnie punkcja powinna odbyć się w środę ale przez te małe jajka prognozują czwartek a może piątek. W poniedziałek mam wizytę u doktora M. mój jest na urlopie i to M. dokończy procedurę. Chodzę do doktora P. i muszę napisać to jest cudowny człowiek-lekarz, potrafi mnie uspokoić i ogólnie dla niego tylko przyjechałam do Białegostoku. Zdecydowałam się na procedurę pomimo jego urlopu ponieważ przekonał mnie, że jest teraz dobry moment i nie warto odkładać.

reklama
No właśnie nie wiem i nie rozumiem co się dzieje. Do in vitro podeszłam z marszu i niewiele wiem. Jednak 20 pęcherzyków to jest za dużo a do tego są małe i nie rosną jak należy. Co do zapładniania to mam powyzej 35 lat i mogą zapłodnić mi wszystko co pobiorą. Nie spodziewałam się takich cyrków, moje AMH wynosi 2,3 więc nie wskazuje na jakiś problem z większa ilością jajek przy stymulacji. Co do lekarza to niestety dziś wszystko w pośpiechu i w zastępstwie. Mimo wszystko to doświadczony lekarz. No nic wizyta następna w poniedziałek jeszcze u innego byle to jakoś przetrwać.
@motylek24 witamy Cię ;)
Dość dużo tych pęcherzyków i uważam że dawka nie powinna być już zwiększana ale to lekarz w sumie powinien najlepiej wiedzieć...

Do góry