• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Hej kochane. Gratuluje udanych wizyt I pieknych maluszkow.

U nas 10 +6 dzisiaj. Dzidzia ma sie swietne. Tylko ja sie zamartwiam. Moja glupia me nerwica. Podczas usg na jajniku zauwazylam ciemny punkt. Zapytalam sie lekarki coz to. A one na to ze miejsce po owulacji wypelnione plynem , miejsce po pecherzyku jajnikowym. I zaczelam panikowac. Zadzwonilam do poloznej i ona tez powiedziala ze to naturalne itd. Mimo to nie moge sie uspokoic. Czy miala ktoras z was taka cyste? Torbiel czy cokolwiek to jest.... Heh jesc, spac nie moge. Matka wariatka.

reklama
Kochane,
czy na badania prenatalne (USG + krew) przygotowywaliście się jakoś specialnie? Czy do krwi trzeba być na czczo?
Czy Tatusiowie mogli być z Wami podczas badania?
O co warto pytać?
Czy któraś z Was miała badanie w Neomedica w Poznaniu?

@Justyna_maj2017 - cudowne wieści i gratuluję córeczki :) - wiesz co ostatnio więcej się chłopaków rodziła więc teraz może czas na dziewczynki co by mogły później przebierać :)

@julia2s - super że dobre wieści z wizyty :) a dla mnie to chłopczyk, ale to tylko dla mnie :)

Macie z liczne bobaski Dziewczyny ;)
To zdjecie bokiem, wiec nie widac nic miedzy nozkami, ale tak patrzylam na cale usg to ten "ogonek" byl prosty a nie pod katem, wiec wedlug tej teorii na dziewczynke, ale sie nie nastawiam hehe. 19 wrzesnia mam nastepne usg polowkowe takze sie dowiem wtedy :-)

@karolina921 szczęście w nieszczęściu, że się bardziej nie poparzyłaś, kochana odpoczywaj teraz dużo.

@ForgetMeeNot ale super wieści wizyty i piękny dzidziulek <3 Niefajnie się w Twojej pracy zachowali :/

@julia2s, @Justyna_maj2017 kciuki zaciśnięte!

I ja jednak jutro jadę ogarnąć te badania prenatalne, też z testem pappa :)

Powiem Wam dziewczyny, że tak jakoś troszkę się pusto zrobiło odkąd nie ma na forum Baffi, Irenki i Kordosi. I wierzę w to, że niedługo im się znów uda, ale tym razem już wszystko będzie dobrze.

A co Sie stalo z dziecmi? Czytalam ze jedna dostala rozyczki a reszta?

Kochane,
czy na badania prenatalne (USG + krew) przygotowywaliście się jakoś specialnie? Czy do krwi trzeba być na czczo?
O co warto pytać?
Kochane,
O co warto pytać?
Nie trzeba być na czczo! Do usg położna sugerowała wypełniony pęcherz! Oczywiście tatuś może być obecny! Jeżeli będzie rozmowny lekarz wszystko dokładnie Ci pokaże i wytłumaczy więc ja nie miałam za dużo pytań!

@Minka_uk : U nas 10 +6 dzisiaj. Dzidzia ma sie swietne. Tylko ja sie zamartwiam. Moja glupia me nerwica. Podczas usg na jajniku zauwazylam ciemny punkt. Zapytalam sie lekarki coz to. A one na to ze miejsce po owulacji wypelnione plynem , miejsce po pecherzyku jajnikowym. I zaczelam panikowac. Zadzwonilam do poloznej i ona tez powiedziala ze to naturalne itd. Mimo to nie moge sie uspokoic. Czy miala ktoras z was taka cyste? Torbiel czy cokolwiek to jest.... Heh jesc, spac nie moge. Matka wariatka.[/QUOTE]

To nic zlego, strasznego, wyjatkowego itp. itd. Zreszta skoro to miejsce po owulacji to tylko pekl pecherzyk graffa i rozlal sie plyn - co jest NORMALNE, zdrowe i naturalne. Gorzej by bylo gdyby nie pekl to wlasnie wtenczas tworzy sie torbiel, ktora zazwyczaj po pewnym czasie zanika (ja jedna mialam nawet 3 lata) i jesli ta nie rosnie to nic sie z tym nie robi (o ile nie ma duzego rozmiaru). Torbiele czesto powstaja i same znikaja na skutek wahan hormonalnych. Czesc kobiet nawet nie wie, ze je ma ;) bo potrafia pojawic sie w jednym cyklu a w drugim zniknac. Sa rozne torbiele - jedynie trzeba uwazac na te rosnace lub czekoladowe (wypelnione krwia).

Z Twojego opisu wynika, ze skoro plyn sie rozlal to nawet nie jest to torbiel - tylko prawidlowy obraz USG :) A nawet jesli by to byla torbiel to nie jest niczym groznym tylko wymaga obserwacji. Zatem jedz, spij i bez paniki hehe :) Pozdrawiam serdecznie!

@Fanka Kadry hmm Twoj lekarz dobrze Ci powiedzial choc ten nie musi byc zupelnie pusty - normalny.
Pecherz powinien byc pelen przy badaniu USG pecherza moczowego (jamy brzusznej), poniewaz tylko tak mozna zobaczyc jego strukture, zarys itp.

Ostatnia edycja:
Hej kobietki.
Ja jestem z rodzinką na wakacjach, staram się zerkać, ale ma odpisywanie czasu brak.
Gratuluję wszystkim po wizytce. Śliczne dzidziusie, rosną te małe szkrabik.

Trzymam kciuki za kolejne wizytki.Odezwę się niebawem:***

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry