reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po wizycie szyjka 21 mm ponoć od 18 mm zaczyna się poród ale rozwarcia póki co nie ma. Wszystko w porządku więc kolejna wizyta 17.08 jeśli nie urodzę bo wtedy kończy mi się zwolnienie.

Ja szyjkę już 2 tyg temu miałam 10mm miękka i nic, nie oszczędzam sie i porodu nie widać, jutro kolejna wizyta [emoji3]

reklama
Ugotowałam sie dzisiaj chyba z 10 razy. Pojechałam z mężem zawieźć teściowa do sanatorium, 100km od nas, klimy nie włączaliśmy żeby sie nie przeziębić i myślałam ze sie rozpłynę.. masakra, ale dałam radę, w drodze powrotnej obiadek, zakupy, ledwo sie wleklam ale ogarnelam [emoji3]
Pózniej mieliśmy plan wskoczyć do basenu żeby sie ochłodzić, mój maz dumny przychodzi: 'chodz do basenu, zrobiłem ci super wodę, spuściłem z kolektorów i jest 33 stopnie’[emoji85] super na dworze 40, woda 33, ochłodziłam sie ze hoho[emoji23] jutro wizyta, mam nadzieje ze po niej cos sie zadzieje [emoji3]

No ale to brałaś jakieś leki na to napewno a ja wszystko odstawił już 2 tygodnie temu i skurczy coraz więcej więc jak zejdzie trochę to pewnie pójdzie. Oby:)
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów aż po poniedziałku kiedy zobaczyłam dwie małe czerwone niteczki a w nocy zaczął się poród i we wtorek urodzilam.
No brałam luteine. W sumie n8e ma co porównywać każda ciąża inna i każdy poród inny. Trzeba cierpliwie czekać na ten moment. Mnie pobolewa podbrzusze dość mocno, kilka kawałków czopa wypadło. Mąż pojechał na piłkę, ja kładę młodego i odpoczywam. Marzy mi się wyspać....

No brałam luteine. W sumie n8e ma co porównywać każda ciąża inna i każdy poród inny. Trzeba cierpliwie czekać na ten moment. Mnie pobolewa podbrzusze dość mocno, kilka kawałków czopa wypadło. Mąż pojechał na piłkę, ja kładę młodego i odpoczywam. Marzy mi się wyspać....
O też bym się wyspała ale raczej to już się nie uda. Kręgosłup mnie boli tak bardzo w nocy ze nici z wyspanka a jak się Młody urodzi to już wiadomo :)

Dokładnie każda ciąża inna więc liczę że jednak i mnie się ruszył szybko. Teraz po badaniu chociaż było mega delikatnie pobolewanie i kłuje szyjka.

Ale Ci wasi mezowie dziwni...ostatnia szansa później post 6 tygodni a później już nie będzie tak fajnie bo trzeba myśleć żeby ciąża kolejna nie była.
Właśnie dzisiaj się nawet zastanawiałam nad tym jaka antykoncepcję wybrać po tych 6 tygodniach i mam mieszane uczucia. Nie lubię prezerwatywy a tabletki słyszałam że te przy karmieniu niestety są słabo tolerowane i dużo plamien jest i boli.
Myslalyscie już coś czy tylko ja tak w przód wybiegam?:p
Na temat facetów mam identyczne zdanie. Mojego prosić się nie trzeba było, bardziej on mnie :D
Nad antykoncepcja też myślałam. Boje się , że tabletka nie zadziała a nie chciałabym być w ciąży zaraz po pierwszym :)

reklama
Ja syna urodziłam w 37+5, A tymczasem jutro 38+1.... kurczę trzymajmy wszystkie za siebie kciuki:) :*
Ja już wielokrotnie pisałam... starsza urodzona 38+3, młodsza 37+5.... tymczasem dziś gładko 39tc i poza tym że mnie boli wszystko poza paznokciami i 2 tygodnie temu wypadł kawałek czopa to jakoś tego porodu nie widzę. Jutro wizyta i chyba muszę dopytać o to kiedy u nas się wywołuje z przenoszenia ;)

Do góry