reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja od razu sprzedawalam jak chłopaki wyrastali to na bieżąco szło na sprzedaż. Nie chciałam trzymać tego w domu. Nie planowałam więcej dzieci. Ale teraz, jak widać to co innego. Po młodszym mam jeszcze wózek nawet 3w1, a po starszym łóżeczko (turystyczne). Wiec na początek jestesmy ustawieni. Nie kupowałabym nowego wózka nawet jakby to była dziewczynka. Co tam ze wózek szaro-błękitny [emoji23] gondola jak nowa to po co wydawać bez sensu pieniądze.
Ja zostawiłam po synu. Plus taki ze mimo że teraz córka to dużo po synu miałam tych najmniejszych ciuchów uniwersalnych. I przydały się teraz.
Mam też typowo chłopięce, no i teraz Maja typowo dziewczęce. Wózek kupiliśmy 3w1 od znajomych za 300 zł. A że myślę o trzecim za jakieś kolejne 4 lata to wózka sprzedawać nie będziemy. Tym bardziej że jest mega zadbany. No i ciuszki też będą niezależnie od płci, :) ciuszki, pościel. Kocyk bambusowy robiony przez babcie [emoji7]

reklama
Ooo!! Kasienka:) chyba Cię ściągnełam, bo dzisiaj pomyślałam, że dawno Cię nie bylo;) co tam u Ciebie? Który dc?
Milo ze pamietalas o mnie:)
U mnie ostatnio codziennie sie cos dzieje i jakos mysli zajelam by nie myslec o ciazy. Ktory dc? Hm...az musze zerknac w kalendarzyk bo nie pamietam:p Wiec jest 26dc. W niedziele planowo ma przyjsc @. A co u Ciebie?

Też uważam że powinno mieć każde dziecko 500+ i w takich rodzinach jak pisałaś o tych co z piwem stoją powinno być sprawdzane czy faktycznie te pieniądze idą na dzieci.
Mój syn dzięki 500+ miał możliwość iść do żłobka. Na publiczny nie było szans, a bez 500+ nie byłoby mnie stać na prywatny. I tak myślałam do tego 500+ dokładać do opłat w żłobku. Ale dzięki temu Aleks poszedł między dzieci. A ja miałam możliwość przynajmniej częściowo wrócić do pracy.
Kurcze właśnie w takich sytuacjach to 500+ jest super, ja też będę miała sytuację bez wyjścia bo do publicznego żłobka nie ma szans, a znowu prywatny u nas najtaniej koło 1000 zł więc straszne koszta :/ ale na 500+ na pierwsze dziecko napewno nie mam co liczyć pomimo, że nie zarabiamy nie wiadomo ile :/

Sent from my Moto G (5S) using Forum BabyBoom mobile app

@Kasienka3b oooo.... To testowanko tuż, tuz:) ja teoretycznie dzisiaj miałam testować ;) ale dzisiaj to ja już mam 3 dc;):p także zaczęłam 8cs;) ale jadę na urlop i teraz jakoś to mam w głowie, bo potrzebuję już trochę odpoczynku. Podziałamy na urlopie, a może akurat coś z tego będzie ;):D

@mamunia86 pięknie to napisałaś!
Ja przy drugim dziecku tez miałam presję na niezależność za wszelka cenę, prace zawodowa a przecież żłobek to przygoda dla dziecka, i jakie skok w rozwoju. Otóż nie zupełnie, to była katorga. Wcześnie rano ściągać z łóżka dziecko, takie rozmemlane i płaczące na szybko do autobusu, i potem do pracy, z mężem w drzwiach sie mijaliśmy. A coraz bardziej sfrustrowana. Dziecko wiecznie zapłakane bo żłobek nie był dobra instytucja akurat dla niego.
Teraz zrezygnowałam z pracy marzeń, o która sie starałam dwa lata, dla dzieci. To co mogę im w tych pierwszych latach dać to moja obecność. Bez pośpiechu, bez nerwow i z uśmiechem.
Jestem kura domowa, patologia i nierobem [emoji23]
Mam piątkę dzieci i planuje kolejne, programy 500+ nie zawsze idą na libacje i ekscesy. Szybkie osady są zazwyczaj nieprawdziwe, tak samo te schematyczne!

@Fleur86 ja rownież nie umiałabym decydować sie nie dziecko gdy nie stać mnie na podstawowe badania czy wizytę u lekarza. I samo poleganie na zasiłkach jest trochę słabe, ale niektórzy jakoś lekko do tego podchodzą i dają radę!
@IrenaX albo urodzić czwórkę (?) dzieci [emoji6]

reklama
@Kasienka3b oooo.... To testowanko tuż, tuz:) ja teoretycznie dzisiaj miałam testować ;) ale dzisiaj to ja już mam 3 dc;):p także zaczęłam 8cs;) ale jadę na urlop i teraz jakoś to mam w głowie, bo potrzebuję już trochę odpoczynku. Podziałamy na urlopie, a może akurat coś z tego będzie ;):D
O kurka to wczesniej u Ciebie @ przyszla? Dobrze pamietam ze leb w leb szlysmy?
Ja testowac nie zamierzam wcale no chyba ze z 3 dni @ mi sie spozni. Jakos nie nastawiam sie na ten cykl bo juz nie wierze w cuda. Ogolnie jakos moj entuzjazm w zwiazku z staraniami spadl przez te ciagle nie udane proby. W wrzesniu planuje isc do gina kontrolnie cytologie zrobic i niech podpatrzy co tam sie dzieje ale dopiero jak wroce z wczasow z Grecji. A gdzie Ty na urlop sie wybierasz?

Do góry