reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zawsze mnie zastanawia o czym śnią takie maluszki kiedy się tak słodko uśmiechają przez sen. Na 56 mam tylko kilka szt body, 3pajace, 2kaftaniki i 2półśpiochy a reszta na 62. Chyba za mało. No nic jak będzie trzeba wyślę męża niech dokupi rozmiar 56.
Moja przez sen jakby biegla.. ma czasem przyspieszony oddech i nogi jej chodza ;) czasem pojedynczy placz.. czasem usmiech.. tez sie zastanawiam co jej sie sni takiego..

reklama
Ja tam się cieszę, że ma te 2700, bo moja lekarka mnie straszyła hipotrofią... A ten lekarz powiedział, że się Młody urodzi 3kg albo troszkę więcej :) a torbę na Twoim miejscu bym wzięła na wyjazd do rodziców. Zawsze to komfort psychiczny będziesz miała ;)
Tak się zastanawiam jak waga Maluszka @Vanilia120 bo u niej chyba też mały Bąbelek miał być :)

U nas 4 dni do porodu i waga Małego ponad 2800 gram

Dziękuję Ewa. U mnie dupka i bz. Co ciekawe nawet gin dziś stwierdził że wciąż mi się brzuch nie obniżył. Na poniedziałek ost ktg i skier do szpitala na indukcje. Niefajnie bo pierwsze dwie próby to u nas to podanie oksy i czekanie na rozwój sytuacji.moze być więc tak że męczysz się A nic nie postępuje i w efekcie wracasz z brzuchem na oddział. Dopiero trzecia próba musi skończyć się porodem i wówczas gdy oksy nie działa to przebijają pęcherz.
Ja już straciłam nadzieję że mój syn się w ogóle urodzi. On chyba chce tam siedzieć do 18tki Co najmniej, i matki prośby groźby ani nic innego, nie przynosi skutków.
Wciąż rozumiem że gdybym nie czuła skurczy, bolu itd mogłabym myśleć że nic się nie dzieje A ja w tej ciąży czułam się niekiedy naprawdę bardzo źle. Tym ciężej mi się pogodzić z rozwojem sytuacji. A raczej z jego brakiem... :(
No wlasnie, tez czulas sie zle.. a jakies rozwarcie? Cokolwiek? Moze jak delikatne rozwarcie to ci balonik wloza zamiast oxy? A brzuszek u wielorodek obniza sie nawet w dniu porodu ,wiec sie tym nie martw :* mi sie mocno obnizyl w sobote,co wam pisalam ze mam go miedzy nogami az,a w nd urodzilam ;)

Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Na ostatnim usg okazało się, że mój synek jest dwukrotnie owiniety pepowina wokół szyi. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji ?? Lekarz kazał się nie martwić Ale ja i tak się boję żeby maleństwo się nie udusilo. Termin cc mam na 28 września

Możecie polecić jakiś biustonosz do karmienia , ale usztywniana miseczka ? Żeby bym taki jak normalny stanik, nie miękki , bo nawet bokserki nie założę , bo cycki wyglądają jak u starszej Pani .. najlepiej usztywniany. Jak by był push up to bez bym nie pogardziła :D

Możecie polecić jakiś biustonosz do karmienia , ale usztywniana miseczka ? Żeby bym taki jak normalny stanik, nie miękki , bo nawet bokserki nie założę , bo cycki wyglądają jak u starszej Pani .. najlepiej usztywniany. Jak by był push up to bez bym nie pogardziła :D
Ja tez miekkiego juz nie zaloze.. mam moj stary sprzed ciazy ;) jest mi ciut za maly ale trzyma biust :D

reklama
No wlasnie, tez czulas sie zle.. a jakies rozwarcie? Cokolwiek? Moze jak delikatne rozwarcie to ci balonik wloza zamiast oxy? A brzuszek u wielorodek obniza sie nawet w dniu porodu ,wiec sie tym nie martw :* mi sie mocno obnizyl w sobote,co wam pisalam ze mam go miedzy nogami az,a w nd urodzilam ;)
Jeszcze tydzień temu nie miałam rozwarcia. Gin mi zrobił wtedy masaż i niby wymasowal rozwarcie na półtora centa. Niemniej mały wysoko był choć ja czułam jak mi biodra rozpiera. To właśnie przyprawia mnie o dreszcze . Że bolało jak diabli, jak przy porodach z dziewczynami niekiedy i nie wyszło nic, nawet rozwarcie. To jaki mnie teraz poród czeka??? :( do tego to święto w przyszłym tygodniu to nie wiem czy indukcje będą robić :(

Do góry