reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Hej, dziewczyny ale jak podnosicie się z łóżka to najpierw na bok i dopiero do góry czy od razu zryw do góry ? Czas na zrywanie minął. Nie powinnyscie tak napinać mięśni. :)

Nospa, paracetamol, magnez. To zazwyczaj mi się przydaje w trakcie ciąży.

Ja z tych co wola wziąć tabletkę niż wymiotować z bólu głowy. ;)
Ja tam do póki brzuch nie przeszkadza normalnie wstaje. Czyli zrywam się :D

reklama
Dziewczyny a łykacie nospę na te bóle?
Bo nie wiem czy jest sens czy trzeba może? Bo mnie tak boli, ale po minucie czy dwóch przestaje i potem na trochę spokój.

Ja jak rozmawiałam ze swoich ginekologiem w Pl to nospę powinno się łykać w ostateczności bo może mieć zły wpływ na dziecko a u mnie w Nl nie jest dopuszczona do sprzedaży

Ja jak rozmawiałam ze swoich ginekologiem w Pl to nospę powinno się łykać w ostateczności bo może mieć zły wpływ na dziecko a u mnie w Nl nie jest dopuszczona do sprzedaży
O o o, dobrze że wspomniałaś!
Właśnie dlatego nie biorę nospy w ciąży (poza ciążą też nie, bo nie mam takich bóli).
W Polsce jeszcze sie nie mówi o tym często, ale wyniki badań potwierdzają wpływ nospy na późniejsze zaburzeni mięśniowe u dzieci.
Jeśli kobieta ma ciąże zagrożona lub jest po przejściach powinna mieć przepisany inny środek rozkurczowy, bezpieczniejszy, np. Spasmolina.

Hej, dziewczyny ale jak podnosicie się z łóżka to najpierw na bok i dopiero do góry czy od razu zryw do góry ? Czas na zrywanie minął. Nie powinnyscie tak napinać mięśni. :)
;)
Teraz, w pierwszym trymestrze, nie trzeba praktykować takiego wstawania.
Chyba, ze ktoś już chce sobie nawyk wyrobić, bo moze mieć problem ;)
Ja do 5 miesiąca, kiedy to macica jeszcze aż tak nie obciąża więzadeł, wstaję z łóżka normalnie.
Nie mam problemu, zeby później sie przestawić, bo brzuch jest najlepszym przypominaczem :D

Teraz, w pierwszym trymestrze, nie trzeba praktykować takiego wstawania.
Chyba, ze ktoś już chce sobie nawyk wyrobić, bo moze mieć problem ;)
Ja do 5 miesiąca, kiedy to macica jeszcze aż tak nie obciąża więzadeł, wstaję z łóżka normalnie.
Nie mam problemu, zeby później sie przestawić, bo brzuch jest najlepszym przypominaczem :D
Zazdro ! Ja się nie mogę podnieść normalnie bo mnie zgina, ciągnie wszystko. Myślę że to też zależy od budowy ciala ale jak ma boleć to po co? Kulam się na bok [emoji16]

reklama
Do góry