reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja w ogóle nic nie owijam. Śpi albo bez niczego albo delikatnie dół przykrywam pieluszką i zawijam pod plecki i nóżki
Mój jak był upał jak wróciliśmy do domu to spał tylko w ubranku bez przykrycia. Teraz się ochłodziło trochę to przykrywamy go cienkim kocykiem. A mamy cały czas otwarte okno balkonowe, tzn uchylone tak od góry.

reklama

Jestem w szpitalu. Rozwarcie jedna mówi że 2 druga że 1. Dali mi teraz relanium by trochę wyciszyć i żebym się przespała. Bóle podbrzusza co 5 minut okropne co to będzie dalej aż się boję. Jestem tu sama i jeszcze mi drzwi zamknęli :baffled: Chłopak pojechał do rodziców bo już nie pozwolili mu tu być.

Też próbowałam pieluszka i zawijać pod spód ale potrafi się wydostać z tego i boje się że się nakryje. A jak bez niczego klade spać to znów boje się o głowę przy szczeblach albo ze się jakoś sam przekręci bo naprawdę jak tak leży to za pół godziny jest w poprzek
A śpiworek ? Otulacz ?

Ja pojechałam do szpitala jak skurcze szły tak co 3-5 min. Ale jeszcze nie były aż tak bolesne. Jak mnie badali przy takich skurczach to było rozwarcie na 3 palce. Wody odeszły mi jak położna badała rozwarcie i było wtedy na 4 palce. To już byłam na łóżku porodowym. I potem nawet nie chce już tego wspominać.. ta końcówka była koszmarna.. i na pewno nie trwało to 15 min. Tylko ponad godzinę. .
Myslalam, ze przy takiej czestotliwosci skurczow juz ciezko bedzie z bolu wytrzymac. To ja juz nie wiem czy je poznam :D

A śpiworek ? Otulacz ?
Przyznam się że nie wyobrażam sobie w to gorąco włożyć dziecko w otulacz i skrępowac mu ruchy :) u nas już za niedługo miesiąc będzie już rusza sobie rączkami coraz bardziej świadomie więc pewnie by mu to przeszkadzało .a w sumie nie wiem na jakieś zasadzie działa śpiworek :)

U nas ważne jest to że mały jak go boli brzuch to kuli nóżki i żeby mógł to robić także podczas snu, zeby mu ruchów nóg też nie blokowało to w czym śpi

Ja próbowałam bez, ale wtedy miałam aż rany, bo Marta źle łapała. Położna mówiła, żeby karmić z nakładkami. Marta też się przyzwyczaiła i bez się denerwowała, więc już tak karmiłam.
A te nakładki to kupi się w aptece? Bo ja już nie wyrabiam z bólem sutków. Najgorzej na początku jak mały próbuje załapać i potem jak się już naje i trochę puści ale jeszcze jednak chce i szuka dalej i łapie od nowa. Boli jak cholera. Poza tym widzę , że lekko krwią podeszły. Może bym trochę podgoiła je z tymi nakładkami.

Jeszcze do tego zachowuję się jak histeryczka nie wiem dlaczego . Jednak słaba na ból jestem.

Trzymam kciuki żeby poszło szybko. Ja też jestem histeryczką a do tego upartą. Ja miałam naprawdę bolesne miesiączki więc nie wiem czego teraz się mogę spodziewać.
Tylko dlaczego wyciszają? Jesteś po terminie więc chyba powinni dać działać.

Nawał jest na 3-5 dobę. Nie stresuj się bo to zabija laktacje. Wiem sama po sobie.. Przystawiaj dziecinke, laktator, dużo wody pij. Spokojnie. Jeszcze rozkręcicie laktacje. Ja wychodzac że szpitala odboagnelam całe 16 ml z obu piersi... W domu jak emocje opadły to mnie pokarm zalal.

@Vanilia120 , jak naciskasz to może nie lecieć ale przy dziecku zacznie. Próbuj przystawiać jak najczęściej. Ja jak naciskam lub nawet chce odciągnąć laktatorem lewa pierś , poleci może z 15/20ml , a jak mała ustkami dotknie to aż ciurkiem leci. Z drugiej ściągam 100 w parę minut. Nie martw się, kup sobie herbatkę laktacyjna, ile jesteś po porodzie ? Mnie zalało w 3 dobie

reklama
Jeszcze do tego zachowuję się jak histeryczka nie wiem dlaczego . Jednak słaba na ból jestem.
Postaraj się uspokoić. Wiem że łatwo się mówi zwłaszcza że to twój pierwszy poród. Mnie też będzie ciężko o spokój:) pamiętaj jednak że poród do spory wysiłek. Zbieraj więc siły bo na pewno będą ci potrzebne.
Dajesz nadzieję że nawet w naszym przypadku w końcu to się musi skończyć czy zacząć:)

Do góry