reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
łożysko centralnie przodujące, spory horror - lekarze byli mocno przestraszeni więc i mnie straszyli
ma to jedną małą zaletę - ominęły mnie badania przezpochwowe ginekologiczne przez całą ciążę :)
A dlaczego rozwiązanie miesiąc przed terminem? Zaczęło się odklejać łożysko czy profilaktycznie, bo Lenka była już wystarczajaco rozwinięta aby sobie poradzić po tej stronie?
Przepraszam, jeśli jestem zbyt dociekliwa nie odpowiadaj ;)

Dziękuję! Nie myślałam, że ktoś poza Joasią mnie jeszcze pamięta ;) urodziłam 2 miesiące temu, ale to było ponad miesiąc przed czasem.
Jeśli chodzi o foty to w tak delikatnym temacie (kd) wolę pozostać incognito :)

a jak Ty? będzie jeszcze kolejny członek rodziny??
Pewnie, że pamiętam. Ja z różnym natężeniem pisze ale czytam dość często wpisy na forum. Jasne, rozumiem że wolisz zostać anonimowa.
U nas na razie model rodziny 2+2 zostaje na jakiś czas. Ginekolog odradza tak szybki transfer po ciąży bliźniaczej a i kolejna ciąż a wiazalaby się z potężną dawką sterydow, które musiałabym przyjmować, mam dag odpocząć swojemu organizmowi. Swoją drogą troszkę się z mężem od siebie oddalilismy i jesteśmy na etapie pracy nad związkiem, póki co z powodzeniem [emoji3]

Zobacz Mieciu co Novum o crinone mowi:

Kurcze no to ja chyba jakims ewenemwntem jestem. Bo dzis progesteron byl 4.87. Ja czytalam jakies badania na grupie kobiet w cyklu probnym jak im pobrali wycinek endometrium to stezenie bylo odpowiednie do utrzymania ciazy, a we krwi mialy chyba 11 +\- 6. Powiem to klinice rano, moze mi cos jescze innego dadza na wszelki wypadek. A czy myslisz, ze beta by przyrastala jesli progesteron bylby nieodpowiedni? Mam co prawda duphaston 3 x 2 jeszcze a to tez podobno w krwi jest niewykrywalne.

Dziewczyny przepraszam, że tak marudzę, ale już wysiadam psychicznie. Chciałam podchodzić niedługo do kolejnej stymulacji, ale dostałam teraz wyniki posiewu z szyjki macicy i masakra. Znowu bakterie. Przez 16 miesięcy robiłam już 18 posiewów i tylko 6 miałam dobrych. W każdym coś wychodziło i ciągle antybiotyki i znowu kolejne bakterie i tak w kółko :hmm: U mnie w klinice nie można podejść do transferu, jeśli nie ma dobrego miesięcznego posiewu. Nie mam żadnych objawów infekcji, a różne bakterie ciągle wychodzą. Nie wiem już co gorsze dla organizmu czy leczenie antybiotykami czy stymulacja. Czy u Was w klinikach też jest taki problem z tymi powiewami? Bo mnie to już dobija. Z niczym nie mogę ruszyć, a jak już ruszę, to nic nam nie wychodzi :no:

reklama
Do góry