yulkana
Kapikowamuti
nie wiem czy tylko mnie dotyzy ten temat,jeśli tak to trudno,ale zacznę
mój Kacper je mieszankę nan 1,dobrze na razie przybiera na wadze ale mało je, wg pediatry i zaleceń powinien zjadać 90-110 ml 7 razy na dobę w 2-3 tygodniu,a je około 60 ?
jak jest z waszymi maluszkami?

mój Kacper je mieszankę nan 1,dobrze na razie przybiera na wadze ale mało je, wg pediatry i zaleceń powinien zjadać 90-110 ml 7 razy na dobę w 2-3 tygodniu,a je około 60 ?
jak jest z waszymi maluszkami?

no ale moje nie jet zle mamy juz niezle kupki i mysle ze maly zaakceptowal mleczko. zjada od 60 do 120 pytalam swojego pediatry dlaczego czasami starcza mu 60 a czasami musze latac i dorabiac powiedzial mi ze to jest tak jak z nami czasami jemy mniej a czasami wiecej i jesli maly przybiera na wadze to mam sie nie lamac jesli czasami zje tyko 60ml.Przestrzegl mnie tylko przed zbyt czestym podawaniem mieszanki tzn obojetnie jaka mieszanka odstep musi byc min 3 godz jesli np. po 2 godz jest juz glodny to mam go oszukac czyms do picia. Troche mnie to zdziwilo wiec zapytalam dlaczego nie mozna dziecku podawac mleka kiedy jest glodne wiec mi powiedzial ze mieszanka jest bardziej gesta i zbyt czete podawanie moze doprowadzic do strasznego zatwardzenia i nawet do skretu kiszek.