reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
To czekanie na 1 wizytę najgorsze...
Dokładnie... Czekanie jest straszne. Ja jeszcze tydzień poczekam. Dziś byłam zbadać kolejny raz betę i progesteron. Mam czasami lekkie plamienia więc wolałam sobie zrobić dla spokoju.Wyniki będę po południu. Nie mam zbytnio objawów poza bolacymi piersiami i zwrotami głowy przy wstawaniu z pozycji leżącej. Czy orientujecie się ile powinna wynosić dzisiaj moja beta? W poprzedni czwartek było 419(robione po 72h od pierwszego pobrania i przyrost był prawidłowy)... Ciekawe ile teraz po kolejnym tyg powinnam mieć..?

Dokładnie... Czekanie jest straszne. Ja jeszcze tydzień poczekam. Dziś byłam zbadać kolejny raz betę i progesteron. Mam czasami lekkie plamienia więc wolałam sobie zrobić dla spokoju.Wyniki będę po południu. Nie mam zbytnio objawów poza bolacymi piersiami i zwrotami głowy przy wstawaniu z pozycji leżącej. Czy orientujecie się ile powinna wynosić dzisiaj moja beta? W poprzedni czwartek było 419(robione po 72h od pierwszego pobrania i przyrost był prawidłowy)... Ciekawe ile teraz po kolejnym tyg powinnam mieć..?
Znajdź sobie na Google kalkulator przyrostu bety i tam ci wszystko ładnie wyliczy

Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.

Nova test czułość 25mlu:

Check & go (nie znam czułosci):

Pink test czulosc 25mlu:

To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Jutro wynik bety.

Cześć!

Trochę toniemy w praniu po urlopie[emoji85][emoji85] i tak fart, ze mielismy na miejscu pralke i 3 prania zrobilam tam, a teraz reczniki, no i ubrania z dwóch ostatnich dni. Córka w fazie brudzenia się przy kazdym posiłku, więc trochę tego jest.

Mnie dzisiaj pobolewa brzuch, ale trochę robie, troche odpoczywam. No i te mdlosci. Bleh. Pamietam, ze w poprzedniej ciąży mnie mdlilo delikatnie, ale teraz to jest jakis dramat.

Dziewczyny, co Wy tak z tymi blizniakami?
[emoji23]

Kupilam 3 testy dla zaspokojenia ciekawości i spodziewalam sie lepszych kresek ale wyczytalam że czesto jest tak ze stezenie hcg jest wyzsze we krwi a w moczu slabsze i testy potrafia wychodzic blade.

Nova test czułość 25mlu:

Check & go (nie znam czułosci):

Pink test czulosc 25mlu:

To jeszcze jest bardzo wczesna ciążą i myślę że te testy moga takie wychodzić.
Jutro wynik bety.
Są krechy, nie martw się.

A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.

A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.
który tydzien u Ciebie?
ja po cichu liczę ze ta druga ciąża będzie jak "marzenie". w końcu pierwsza dała mi nieźle w kośc a wiecznie źle nie może być :p

reklama
Witam:) ja tez mam problem z jedzeniem, mam na cos ochotę ale nic mi nie podchodzi, chciałoby sie czekolady a jak na nią patrzę w sklepie to odrazu tfuuu, jedynie owoce mi wchodzą dobrze:) zwłaszcza arbuz, soki pomarańczowe tez wyciskalam przez parę dni ale mi przeszlo

Do góry