reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Super gratuluję :* ;)

reklama
Ja urodziłam w dzień terminu a brzuch miałam pod cyckami. Akcja szła szybko . Ale przy 8 cm poród stracił na dynamice. Główka nie zstąpiła w kanał i nie było już na to szans dlatego miałam C.C.
Ta główka to był powód dla którego brzuch był tak wysoko. Bo normalnie dziecko szykując się do wyjscia powoli sobie w ten kanał schodzi i brzuszek wtedy opada.
Gratuluję! Życzę szybkiego powrotu do sprawności [emoji16]

Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Super gratulacje ☺ Leoś witaj☺
To pozazdrościć tylko szybkiej akcji i że uniknęłaś nacięcia. Teraz szybciej dojdziesz do siebie☺

Też nie wiem o co tu chodzi. Mąż składał wniosek przez neta i zaznaczył ten pierwszy okres tylko. Jeszcze czekamy czy się coś odezwą.

To minimalnie ściągnij przed karmieniem a potem już małą dostaw. Do drugiej piersi pielucha i musisz to przeczekać ze 2-3 dni aż się ureguluje. Tylko nie ściągaj dużo , bo inaczej to sensu nie będzie miało. Za chwilę nie będzie to konieczne. Możesz ją też karmić pod górkę , tzn jak leżysz na plecach a mała na Tobie na brzuszku to wtedy mleko tak szybko nie leci i dziecku łatwiej łykać.
Przesadziłaś z tym laktatorem i teraz Ci tyle się produkuje bo taki cyce sygnał dostają że jest popyt.

Ja w ciąży też spać nie mogłam a jak już zasnęłam to zaraz mnie siku budziło. Za to teraz tylko położę głowę na poduszkę to w momencie śpię.
Tyle, że ściągam właśnie tylko tyle żeby nie kapalo a mała mogła złapać i jeść bez dławienia. No nic, lepiej w te stronę. Będę mrozić na czarną godzinę, a może w końcu się unormuje :)

Ojj. Ja też tak mam. Marzy mi się położyć wieczorem i wstać w południe ❤️

Serdeczne gratulacje !! ❤️❤️❤️

reklama
Do góry