reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Co do witamin to ja przed staraniami brałam prenatal uno, później typowo na zbicie homocysteiny brałam zmetylowana B12 i foliany Solgara (drogie dziadostwo,ale skład i jakość najlepsza). Obecnie zostałam przy Solgarze: kwasy omega 3, foliany 800mg, BCAA i witamina C. Od początku ciąży taki zestaw :) + acard.
Solgar jest super, to jedne z niewielu suplementów, które rzeczywiście mają w składzie to co na opakowaniu jest napisane :) Witamina D jeszcze by Ci się przydała :)

reklama
Solgar jest super, to jedne z niewielu suplementów, które rzeczywiście mają w składzie to co na opakowaniu jest napisane :) Witamina D jeszcze by Ci się przydała :)
Witaminę D3 czasem łykne, stwierdziłam,że póki co wykorzystam pogodę w tej kwestii :) ale skonsultuję to z moim lekarzem w czwartek. Póki co do tego zestawu nie miał zastrzeżeń ;)

No właśnie mam pytanie co do kwasu foliowego czy bez konsultacji z lekarzem mogła bym go zacząć stosować on wgl jakoś pomaga co do starań czy co on wgl robi

No właśnie mam pytanie co do kwasu foliowego czy bez konsultacji z lekarzem mogła bym go zacząć stosować on wgl jakoś pomaga co do starań czy co on wgl robi
Kwas foliowy jest bardzo wazny, zmniejsza ryzyko wad cewy nerwowej u dziecka! Powinno sie go brac juz nawet kilka miesiecy przed rozpoczeciem staran, nie musisz konsultowac tego z lekarzem..
Nie bierzesz jeszcze??

Ja stosuję kilka suplementów jednoskładnikowych. Uważam, że tak jest najlepiej, ale wiadomo to droższa opcja. Co do żelaza to ma rację Paulina, nie powinno się go stosować w 1 trymestrze jak nie ma się anemii. W ogóle nie powinno się stosować w nadmiarze suplementów.
Rację to zawsze ma lekarz. :) A ja w tej sprawie konsultowałam to z lekarzem.

reklama
Do góry