reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale skoro masz mleka tyle ile wystarcza na potrzeby Alicji, to po co Ci więcej? [emoji16]
A może w czasie dnia była niespokojna niezależnie od pokarmu. Nasze dzieciaczki będą już powoli spały coraz mniej. Mój np codziennie od 7-8 do 12-13 nie śpi i jest niespokojny, marudny, chce się przytulać :)

Tyle , że moja prawie w ogóle nie śpi. Więc nie wiem co będzie dalej heh.
No mam nadzieję , że tego mleka jest na tyle bo jak puści cycka i nacisne to kropelka wyleci ...

reklama
Serwatka jest normalna też po KP. Ale to normalne :)
Ja z Mają mam jedną pozycję karmienia bo tylko w ten sposób złapie. A też czasami się meczymy że złapaniem bo za płytko łapie.
Aleksa jak przystawialam tak lapal. Jeśli chodzi o KP to yo było idealne dziecko do KP tylko ja miałam wtedy za mało pokarmu... A
W jakiej pozycji się karmicie ?

W jakiej pozycji się karmicie ?
Klasyczna. Tylko ta wchodzi w grę.

Co do mleka to to Bebiko pro + jest w miarę skoro. Częściowo fermentowane. Ono jest beżowe a nie żółte.
No i z tego co czytam to ogólnie najbardziej polecają hipp combiotic.
Nan lubi zatwardzac tak mi polozns przy synu mówiła.
Bebilon też jest dobrym mlekiem. Ten pronutra. I enfamil.

Ale.... Tak na prawdę kij wie co brzuszkowi Alicji podejdzie. Może każde mleko nawet najtańsze, a możesz mieć przeprawe przez wszystkie mleka.

Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((
A może skorzystałabyś z pomocy doradcy laktacyjnego lub swojej położnej i poprosiła żeby pomogła Ci jak przystawiać małą. Może spróbuj pozycji spod pachy? Nam co prawda ona średnio wychodzi ale dużo osób ją chwali :)

No to dobrze jejku ile to kobiety muszą się cierpieć żeby wydać dziecko na świat...
Dokładnie. Najpierw ciąża, później ból przy porodzie, a później jeszcze połóg i gojenie rany :/ Podziwiam Cię, bo ty chyba masz synów rok po roku? Ja to chyba teraz będę się zabezpieczać wszystkimi możliwymi sposobami żeby przypadkiem w ciąże nie zajść [emoji23]

reklama
Dokładnie. Najpierw ciąża, później ból przy porodzie, a później jeszcze połóg i gojenie rany :/ Podziwiam Cię, bo ty chyba masz synów rok po roku? Ja to chyba teraz będę się zabezpieczać wszystkimi możliwymi sposobami żeby przypadkiem w ciąże nie zajść [emoji23]
Tak, dokładnie rok i 4 mięs jest różnicy między chłopakami. Nie wiem jak ja dałam radę. Jak sobie przypomnę to pierwsze 2 lata to był hardcore. Ja mam zamiar używać spiralę hormonalną morela ale pogadam jeszcze dokładnie o zabezpieczeniu z ginem na wizycie kontrolne.

Do góry