reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas nocka w miare, mały spał od 19tej z przerwami na karmienie o 22, o połnocy, o 2 i potem o 6tej.

Ja dziś z racji braku sensownego sklepu pod ręka, pierwszy raz biorę się za samodzielne zrobienie pyz drożdżowych :) ale jestem ciekawa czy mi z tego coś wyjdzie :)

Ma może ktoraś przepis lub sposób na prosty a efektywny tort dla dzieci? Moje dziecko za tydzień ma urodziny i chciałabym coś wysmyczyć ale nie wiem czy podołam...
Ja polecam ciasta i torty z moje wypieki.com
Przyjemnie się robi mini torcik z owocami lata;) nie jest trudny,w smaku rewelka;)

reklama
Nie mam pojecia od czego. To 7letni kot, w marcu go wzielismy do siebie. Poprzedni wlasciciel zaniedbal i tak sie meczyl biedaczek, wiecznie przy pyszczku wydzielina.
Kochana jak kot jadł Chrupki (najtańszy i najgorszy sposób żywienia) to masz odpowiedź skąd kamień. A od kamienia dalej zęby poszły :(
Kot ściera szkliwo jedząc surowe mięso (w kawałku, jak gryzie). Można dać też skrzydełko czy palke z kurczaka. Tam są kosteczki i chrząstki.
Najgorsze ze poprzedni właściciel zaniedbal a wy teraz z kociakidm ponosicid tego konsekwencje. :(

Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale od wczoraj młoda mi nie śpi. Nie może zasnąć. Na rękach oczy zamknięte ale próba odlozenia kończy się płaczem i na nowo usypianie. Zawsze co mi zasypiala sama to teraz takie coś ? ?[emoji53][emoji53]
Tez mam za sobą nieprzespana noc. Od 3 w nocy próbowałam uspic malego. Zasypial przy cycu i co go odkladalam to on po chwili sie budził.. a tu jeszcze z rana lekarz i padam na twarz

Kochana jak kot jadł Chrupki (najtańszy i najgorszy sposób żywienia) to masz odpowiedź skąd kamień. A od kamienia dalej zęby poszły :(
Kot ściera szkliwo jedząc surowe mięso (w kawałku, jak gryzie). Można dać też skrzydełko czy palke z kurczaka. Tam są kosteczki i chrząstki.
Najgorsze ze poprzedni właściciel zaniedbal a wy teraz z kociakidm ponosicid tego konsekwencje. :(
O prosze, to ja bym predzej pomyslala, ze chrupkami sciera kamień :) szkoda, ze tyle czasu sie meczyl. Podejrzewam, ze on w ogole z jakiejs pseudohodowli. Ma krzywy zgryz, powieka mu sie zawija i przez to oczka wiecznie zaropiale. Choc jest ogromna roznica w jego wygladzie jak do nas trafil i teraz :)

Bylismy na kontroli obojczyka- ruchomosc prawidlowa :) mały przez 8 dni przybral jedynie 70g ale polozna powiedziala, ze nie ma zastrzeżeń. Prosila zebym nie dawała mm i nie przejmowala sie jego placzem... latwiej mowic niz zrobić. Pokazala kolejna pozycje do karmienia :) chciala zebym jej obiecala, ze codziennie wyrwe sie z domu bez malego na co najmniej pol h. Chyba tak zle wyglądałam po nieprzespanej nocy, ze pomyslala, ze mam jakas depresje.

O prosze, to ja bym predzej pomyslala, ze chrupkami sciera kamień :) szkoda, ze tyle czasu sie meczyl. Podejrzewam, ze on w ogole z jakiejs pseudohodowli. Ma krzywy zgryz, powieka mu sie zawija i przez to oczka wiecznie zaropiale. Choc jest ogromna roznica w jego wygladzie jak do nas trafil i teraz :)
Chrupki wbrew pozorom dla kota są jak chipsy dla nas. No i na nerki źle wpływają. Koty niewiele piją. Pobierają wodę z pokarmu. Dlatego najlepsze wysokomiesne puszki i surowe mięso.
Więc na chrupkach ma za mało wody w organizmie i nerki są obciążone.
Ale ja to jestem taka że o kota dbam jak o dziecko [emoji23] więc dieta, szczepienia, odrobaczanie. Nie wychodzi sama nigdzie. Ewentualne na szelkach ale ona jest tchórz i nie czuje takiej potrzeby [emoji23]

O
Takie małe coś. Ma z 0.5mm. Wygląda jak pajaczek ale nie jest okrągły tylko podłużny.
Przyniosłam najprawdopodobniej z biedronki w mące. Wszystko co w szafie kasze, mąki, ryż, cukier oblezione. Wszystko wywaliłan. Szafki octem umylam stoją puste i otwarte. Jeszcze postoja tak kilka dni i kilka dni pomyje póki nie znikną. A i tak od tej pory wszystko trzymam w szczelnych opakowaniach. I nie kupuje na zapas. Tylko na bieżąco. Bo zamiast ułatwić sobie życie to sobie utrudnilam.
Na zdjęciu w kółku ten robal. I wyraźniejszego zdjęcia się nie da zrobić. Bo to dziadostwo po 0.5 mm ma.
No i najgorsze ze to gatunek roztoczy i u Aleksa mogła znów się pojawić alergia. Dobrze ze to zauważyłam. Zobacz załącznik 895216
O kurcze.. pierwsze widze cos takiego :/ dokladnie,dobrze ze to zauwazylas..

A koty pod dobra opieka, dobrym karmieniem i miłością potrafią na prawdę wylizac się z na prawdę poważnych stanow. :) więc nie wątpię że u Was kociak odzyl i wypiękniał :)

Ewka co ty opowiadasz. Zwierzęta jak ludzie mają problemy z zębami. Nie są myte, więc siłą rzeczy się psują. Tyle że nie każdy się zastanawia nad tym czy kot cierpi bo one nie okazują tak bólu. Czasem kamień trzeba zdjąć, czasem zęba wyrwać :)
Ale np dzikie zwierzeta maja dobre uzebienie bo nie karmia sie czyms przetworzonym jak to np chrupki dla zwierzakow itd. I nie ma sie to jak osadzac.. tak mi sie wydaje :p

reklama
Do góry