reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...
Nie ma słów... Siły i radości, że to jedno waleczne serce nadal bije

reklama
Dziękuję że pytasz. Brzuch jak balon, jakieś boczne boleści. Nie wiem jak ja się ukryję, już znajoma się pytała czy w ciąży jestem. Jestem zmęczona, trochę mnie muli. Czekam na wizytę jeszcze cały tydzień.
A u Ciebie co słychać?
Też czekam. Jeszcze tydzień do usg. Jesteśmy w tym razem, tyle że ja oprócz rosnącej ok bety i testów sikanych nic jeszcze nie widziałam...
Też mam jakieś bóle a raz nie mam, raz piersi bolą, raz mniej czyli standardzik wahań myślowych i hormonalnych.
Ja biorę 3 x 1 Duphaston I 1x1 Crinone na noc ale jakoś nie jestem taka strasznie napompowana. Nie wiem czemu, mam nadzieję że mam wystarczająca dawkę...

Cześć,
ale mamy dzisiaj transferowy dzień, oby był dla każdej z Was szczęśliwy, @Agonia777 @annemarie @Megi1985@ trzymam mocno kciuki i przesyłam ciążowe zarazki. Powodzenia. ✊✊✊
@Niezapominajka2018 mocno zaciśnięte kciuki za owocne jajcobranie i udany sexik na szkle. ✊✊✊
@Felia mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta Cię uspokoi i zobaczysz swoje szczęście prawidłowo ułożone w macicy na mięciutkim endometrium. ❤️
@lafantynka samych wspaniałych wieści dzisiaj o maluchu. :* Daj znać po wizycie co u kropka słychać. ❤️

Miłego dnia. :cool2:

P.S.
@dżoasia co u Ciebie? Coś widziałam jednym okiem, że jesteś już w trakcie stymulacji, czy mnie wzrok myli?
Justinko tak, ja i @Never give up wystartowałyśmy równiótko :D - u mnie w środę pierwszy podgląd jajec ;)

Przepraszam ze sie ostatnio mniej udzielam. Czytam Was codziennie. Jestem na biezaco.
Jakos wena mi uleciala.
Nawet checi do brania cukierkow i sluzu slimaka nie mam. Biore raz na czas jak mi sie przypomni...
Kurcia ja mam głęboko w d.. branie witamin ostatnio. NIC nie biorę od ok 2-3 tygodni. Czasem tylko herbatę z siana zrobię, ale to tak do śniadania, bo co się będzie marnowac w szafce. Dzisiaj dopiero wmusiłam w siebie femibion. Niczego innego się nie tknę :p

Mam w sobie taka zlosc :mad: właśnie rozmawiałam z kolezanka która wie ,ze staramy się o dzidzie tylko nie wie w jaki sposob
Właśnie mi powiedziała ,ze była u wróżki która wróży z daty urodzenia i ,ze ta jej powiedziała ,ze ja ze swoim nigdy dzieci nie będę miała. Ze u mnie w głowie jest tylko dziecko i stanie się coś tak hucznego ,ze ja z nim się rozstaje i będę miaka chłopczyka ,ale nie ze swoim
No i wiecie co jak tu myśleć pozytywnie :( matko załamamuje się i jeszcze teraz brak objawów na ta ciaze
Szczęście, co za durna baba z tej "koleżanki". Nawet jeśli wróżka tak jej powiedziała (chociaż nie wiem dlaczego nie zajęła się soba na "wizycie" tylko pytała o Ciebie), to kompletnym brakiem taktu i wyczucia z jej strony było przekazanie Ci tych informacji. Nie wiem co chciała tym osiągnąć. Trzeba jej udowodnić co nieco ;)

Kochane dodaje kolejną bete
31dpt (wyżej są poprzednie ) wynik 3512 . Rosnie caly czas ale malo . Co o tym sądzicie . Jutro ide do lekarza
Kurka, nie wygląda to dobrze niestety :( Czekamy jeszcze do jutra :* Trzymaj się!

[QUOTENiezapominajka2018, post: 17116108, member: 182519"]Ja mam 35 + i nie mam dzieci. Komórek ostatnio zapłodniono 6 i był tylko 1 zarodek z czego miałam ciążę biochemiczna. Teraz druga punkcja i drugie podejście. Wiadomo że w żadnym wieku nikt nie da gwarancji o zdrowie dziecka, ale wierzę że natura sama w tym pomaga i odrzuca te nieprawidłowe. Bez względu na decyzję zrób tak jak czujesz.
czuję ze powinnam odpuścić. ... I jest mi bardzo bardzo źle z tym ... Z drugiej strony wiem że to już naprawdę ostatni moment...to tak bardzo boli...[/QUOTE]
Tysiak a kto cię prowadzi w Ciechocinku?
Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...
Żegnaj Aniołeczku, oiekuj się swoją mamusią i siostrzyczką/braciszkiem z góry. Ilmenau trzymaj się dzielnie dla tego dzidziusia ktorego masz pod serduszkiem, przykre to strasznie.
CO teraz z tym, który nie przeżył? Wchłonie się?
Dziewczyny czy Lutinus jest lekiem na receptę? Ja nigdy nie dostałam na niego recepty, gdyż można go kupić w mojej klinice. Chciałbym poszukać trochę taniej, choć cenę mają chyba w miarę w porządku. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Niezapominajka, piękny wynik stymulacji, mocne kciuki za piękne bąbelki!
Lutinus jest na receptę, ale juz chyba kiedyś Ci pisałam, że masz pełne prawo poprosić o receptę, jeśli gdzies dostaniesz taniej niż w klinice. Łachy nikt nie robi. Skąd jesteś? Może dziewczyny podpowiedzą gdzie kupują najtaniej.

Też czekam. Jeszcze tydzień do usg. Jesteśmy w tym razem, tyle że ja oprócz rosnącej ok bety i testów sikanych nic jeszcze nie widziałam...
Też mam jakieś bóle a raz nie mam, raz piersi bolą, raz mniej czyli standardzik wahań myślowych i hormonalnych.
Ja biorę 3 x 1 Duphaston I 1x1 Crinone na noc ale jakoś nie jestem taka strasznie napompowana. Nie wiem czemu, mam nadzieję że mam wystarczająca dawkę...
A już doczytałam!:) Mi bardzo się wydłuża to czekanie. Już tęsknie za tym widokiem ❤️ Chciałam nagrać na tel usg ale przed sama wizyta emocje biorą górę i wyleciało mi z głowy

Justinko tak, ja i @Never give up wystartowałyśmy równiótko :D - u mnie w środę pierwszy podgląd jajec ;)

Kurcia ja mam głęboko w d.. branie witamin ostatnio. NIC nie biorę od ok 2-3 tygodni. Czasem tylko herbatę z siana zrobię, ale to tak do śniadania, bo co się będzie marnowac w szafce. Dzisiaj dopiero wmusiłam w siebie femibion. Niczego innego się nie tknę [emoji14]

Szczęście, co za durna baba z tej "koleżanki". Nawet jeśli wróżka tak jej powiedziała (chociaż nie wiem dlaczego nie zajęła się soba na "wizycie" tylko pytała o Ciebie), to kompletnym brakiem taktu i wyczucia z jej strony było przekazanie Ci tych informacji. Nie wiem co chciała tym osiągnąć. Trzeba jej udowodnić co nieco ;)

Kurka, nie wygląda to dobrze niestety :( Czekamy jeszcze do jutra :* Trzymaj się!

czuję ze powinnam odpuścić. ... I jest mi bardzo bardzo źle z tym ... Z drugiej strony wiem że to już naprawdę ostatni moment...to tak bardzo boli...
Zawsze opłaca się otworzyć forum po 22 bo dżoasia grasuje.
Pięknych dużych jaj kochana i najsliczniejszych zarodeczkow tym razem. Ksiuki już są trzymane.

reklama
@Szczescie1986 ciągle siedzi mi w głowie Twoja durna koleżanka... po jakiego grzyba ona w ogóle pytała o Ciebie... poszła tam dowiedzieć się o innych czy czegoś na swój temat???
Olej takie teksty i żyj wiara że ten transfer był ostatni ... ewentualnie kolejne w drodze po rodzeństwo ;-)

Do góry