reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tak w ogóle dzień dobry.
My już po zakupach i spacerze. Dobrze mieć park ze stawem niemalże pod samym blokiem.
Biorę się za sprzątanie i obiad a od 13 dzieci zostają z moją mamą a ja mam ginekologa i spotkanie organizacyjne w przedszkolu. Zobacz załącznik 896771Zobacz załącznik 896772Zobacz załącznik 896773
Spora już się wydaje w tym nosidełku☺ nie taka kruszynka już. Ja juz musiałam wyjąć wkładkę niemowlęcą i mały ma tylko taki klinik pod pupą żeby się za bardzo nie zapadał.
Jak zostawisz małą po południu to będziesz miała swoje mleko odciągnięte czy mm?

Dzien dobry,
Czy któraś z Was miała tak ze swoją dzidzia, ze zwracała chyba praktycznie wszystko po jedzonku? Czyżby nie podchodziło jej moje mleko? Ale dopiero teraz? W sumie to trwa już od weekendu...
To chyba za długo to trwa jak cały czas zwraca po jedzeniu. I co ile karmisz? Ja miałam tak dwa razy że myślałam że wylecialo wszystko co zjadł ale spał po tym 3 godz czyli coś tam w brzuszku jednak zostało skoro nie był szybko głodny

Ale ona ulewa i chce dalej, napewno nie jest odwodniona, tylko ciagle głodna :(
To ja myślę , że może być przejedzona a nie głodna. Mój mały jak zje to te 3 godz spokojnie wytrzyma. Jak marudzi to daje smoczek, ponoszę trochę i dopiero jak już nic nie pomaga to cycuś. A jak mu na początku dawałam co godzinę bo myślałam, że jak marudzi to głodny i wtedy bardzo ulewał bo cycusia nie odmówił a co podurdał to mu coś leciało i to za dużo było.

Byłyśmy odebrać wyniki z moczu. Wyszły okej. Mała prawdopodobnie nie toleruje laktozy. Mało śpi i ciągle poplakuje przez brzuszek. Przepisala delicol. HiPP mam zamienić na HiPP HA. I teraz pytanie. W domu mam całe pudełko zwykłego. Czy mogę mieszac żeby je skończyć ?

Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?

My po wizycie u pediatry. Mlody waży 4330 , przy wyjściu ze szpitala ważył dokładnie kg mniej a mamy 4 tyg więc chyba jest ok. Dostaliśmy receptę na 5 w 1 i szczepić się będziemy na początku października. Na bóle brzuszka mamy kupić windi i doraźnie stosować i oprócz tego probiotyk biogaja. Poza tym wszystko super

Ile przybyły wasze maluszki w 4 tyg? Czytałam że prawidłowo to 600-800 g na miesiąc to myślę że u nas jest ok. Lekarka mówi że ok ale powiedziała tez zobaczymy jak będzie za 3 tyg.

reklama
Dziewczynki zaczynam się obawiać, bo moja Kornelia od wczoraj nie zrobiła kupki.. strzela bączki śmierdzące normalnie, sika normalnie ciagle, masowalam brzuszek żeby coś pobudzić, zginąłam jej do brzuszka nóżki i rozprostowywalam i nic.. karmie ją piersią i maxymalnie raz dziennie daje mm. I nie wiem czy to normalne, że aż ponad 24 h nie robiła kupy.. i się niepokoje.

Druga sprawa to w prawym oczku zaczęła jej się zbierać w kąciku oka taka ropka.
Czym to spowodowane i czym mam jej oczko przemywać i ile razy dziennie?
Moja tez miala nie raz zastoj w wyproznieniu ;) wczoraj nadrobila dwa dni ;)

Do góry