reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Raz dziennie! To chyba musisz sie w aparat do mierzenia cisnienia zaopatrzyc :) Mnie tez kazali kontrolowac, jak narazie cisnienei bylo ok ale tak od przypadku sprawdzam jak mam okazje. Pewnie nie zaszkodzi.Moze skonsultuj jeszcze z lekarzem z kliniki? Pasnik mi powiedzial, ze jesli sa jakies problem zakrzepowe to moga ujawnic sie na pozniejszym etapie ciazy, niekoniecznie na samym poczatku, wiec moze dobrze babeczka radzi.
U mnie ma to związek z chorobami w rodzinie. Tata zmarł na zawał, mama na wylew.
Ja mam ciśnienie trochę podwyższone normalnie. Więc mierzyć będę.
Ciśnieniomierz mam właśnie po mamie.
Pokazał. Mi dziś 129 /77 jest ok a czuje się jak bym miała zaraz usnac na stojąco.
[emoji4]

reklama
Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️❤️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........
Kochana to czekamy razem z toba z zacisnietymi kciukami, moze akurat!

Dziewczyny wszystkim gratuluję dzisiaj dobrych wiadomości i życzę by było ich jak najwięcej ❤️❤️❤️❤️❤️

Rozmawiałam z lekarzem i nadal mam brać leki i zrobić trzecią weryfikację w czwartek bo mogła być późna implantacja. Szanse są kilkuprocentowe ale dopóki wyniki tego nie potwierdzą szansa jest. Ja straciłam wiarę ale mój mąż nie odpuszcza........
Gonia a ile km masz do Pragi?

U mnie ma to związek z chorobami w rodzinie. Tata zmarł na zawał, mama na wylew.
Ja mam ciśnienie trochę podwyższone normalnie. Więc mierzyć będę.
Ciśnieniomierz mam właśnie po mamie.
Pokazał. Mi dziś 129 /77 jest ok a czuje się jak bym miała zaraz usnac na stojąco.
[emoji4]
O jejku przykro mi :(
U mnie w rodzinie ze strony taty choroby cisnieniowo-sercowe/wiencowe, dlatego wydaje mi sie, ze moga tak jak ja miec PAI / MTHFR, tylko o tym nikt nei wie bo nikt sie tak szczegolowo nie badal. Ja mam acard do 36 tygodnia ciazy brac, heparyne do 4 tyg po porodzie wiec mysle, ze taka dawka aspiryny ci nie zaszkodzi a moze pomoc, lepiej dmuchac na zimne.

Kurcze ja nie wiem bo nie biorę estrofemu. Napisalam Ci na priv że Ci wyślę 3 op.

Co do innych leków to z tego co pamiętam to wszystko prawie brałam do 12 tyg a potem już łożysko przejmuje funkcje i można stopniowo ale bezpiecznie schodzić.
Nie kupuj tego dużo kochana, tak na miesiąc max. W razie czego to Ci dokupie.

A tak a propos schodzenia z leków, jak schodzilyscie i kiedy z encortonu? Ja mam 10 i lekarz kazał do 8tyg. @annemarie mnie poinstruowala, dziękuję bardzo - ale nadal się boję go redukować jeszcze. Mamy 7tydz ciąży dopiero.
Dziekuje jeszcze raz kochana. no wlasnie tak kupie do 14/15 tygodnia, najwyzej komus odstapie jak zostanie, glownei to o lutinus chodzi bo dziod drogi ;)

moja dzidzia to dziewczynka :), wszystkie narządy przepływy prawidłowe, ale dzidzia trochę malutka :( martwię się i chyba z paniki pójdę gdzieś jeszcze powtórzyć badanie... :( zawsze coś
Ferrari, na pewno z dzidzia jest wszytsko dobrze, ale skoro druga opinia tylko Cie uspokoi to idz, ja mam dokladnie tak samo, jak czegos nie wymagluje I nie sprawdze na wszystkie strony, zeby miec pewnosc to sie nie uspokoje. Ale jesli lekarz nic nie mowil to pewnie po porstu kruszynka jest.

Zignoruj pytanie ktore walsnei wyslalm ;) dopiero zobaczylam Twoja odpowiedz, dzieki :) Czyli nawet wczeniej niz ja schodzilas z estrofemu, bo ja jutro poczatek 10 tygodnia I schodze na 2 tabletki.

To bylo o encortonie, z estrofemu jeszcze nie schodze, dopiero bede badac estradiol i na tej podstawie moj lekarz podejmie decyzje. Podobno estrofem mozna odstawic w ciagu 2-3 dni (szybko sie z tego schodzi)

Ferrari, na pewno z dzidzia jest wszytsko dobrze, ale skoro druga opinia tylko Cie uspokoi to idz, ja mam dokladnie tak samo, jak czegos nie wymagluje I nie sprawdze na wszystkie strony, zeby miec pewnosc to sie nie uspokoje. Ale jesli lekarz nic nie mowil to pewnie po porstu kruszynka jest.
Pan dr był w kiepskiej formie więc też jakoś tak mnie nie uspokoil ech... Umówiłam dziś jeszcze jedną wizytę ... Dla mojego świętego spokoju.

To bylo o encortonie, z estrofemu jeszcze nie schodze, dopiero bede badac estradiol i na tej podstawie moj lekarz podejmie decyzje. Podobno estrofem mozna odstawic w ciagu 2-3 dni (szybko sie z tego schodzi)
Aa rozumiem, dziekuje. Mnie wlasnie nic nie kazali badac ale widze, ze moj lekarz znowu powoli odstawia bo ta zredukowana dawke do 2 tabletek mam brac przez kolejne 2 tyg.

reklama
Pan dr był w kiepskiej formie więc też jakoś tak mnie nie uspokoil ech... Umówiłam dziś jeszcze jedną wizytę ... Dla mojego świętego spokoju.
Doskonale Cie rozumiem, gdyby w UK wizyty byly bardziej przystepne cenowo to bym pewnie raz w tygodniu co najmniej biegala, ale przy wizycie za £140 moja paranoja szybko by mnie wykonczyla finansowo ;)

Do góry