reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja chciałam to odstawić ale lekarka stwierdziła że heparyny nie odstawia się od tak w ciąży, pewnie do porodu mnie to czeka. No nic aby tylko dobrze było.
Kurcze ja też czytam o poronieniach i jeszcze plamienia więc wyobraźnia działa. Idę na USG z myślą że coś nie tak będzie. No głupia ta głowa i rozum że tak to działa.
Wiem, durne jestesmy, ze sie nakrecamy, a najgorzej to zaczac czytac. Ale twoj maluszek rozwija sie super i tego sie trzymamy. Ja bym na Twoim miejscu trzymala sie heparyny, jesli dobrze zre to nie zmieniaj szczegolnie, jak lekarz tak radzi i immunologii nie sprawdzalas. Ja pierwsza ciaze jak mialam 28 lat bez heparyny, w ogole mi do glowy nie przyszlo, ze moge miec problem z trombofilia, szczegolnie, ze ciaza ksiazkowa, a tu takie kwiatki i Pasnik mi powiedzial, ze bez heparyny w okolicach 20 tygodnia moglabym stracic ciaze. Moja ciocia tak stracila i szefowa, nie udowodnone,z e z tego powodu, ale tym mi to smierdzi bo obydwie problemy krazeniowe. Wiec bierz jak daja, a tecza na brzuchu to juz taki element krajobrazu. Ja mojej 5 letniej coreczce tlumacze, ze dlatego, ze mam tecze na brzuchu nie moge jej podnosic i lyka wiec u mnie heparyne ma jeszcze jedno zastosowanie ;)

reklama
Wiem, durne jestesmy, ze sie nakrecamy, a najgorzej to zaczac czytac. Ale twoj maluszek rozwija sie super i tego sie trzymamy. Ja bym na Twoim miejscu trzymala sie heparyny, jesli dobrze zre to nie zmieniaj szczegolnie, jak lekarz tak radzi i immunologii nie sprawdzalas. Ja pierwsza ciaze jak mialam 28 lat bez heparyny, w ogole mi do glowy nie przyszlo, ze moge miec problem z trombofilia, szczegolnie, ze ciaza ksiazkowa, a tu takie kwiatki i Pasnik mi powiedzial, ze bez heparyny w okolicach 20 tygodnia moglabym stracic ciaze. Moja ciocia tak stracila i szefowa, nie udowodnone,z e z tego powodu, ale tym mi to smierdzi bo obydwie problemy krazeniowe. Wiec bierz jak daja, a tecza na brzuchu to juz taki element krajobrazu. Ja mojej 5 letniej coreczce tlumacze, ze dlatego, ze mam tecze na brzuchu nie moge jej podnosic i lyka wiec u mnie heparyne ma jeszcze jedno zastosowanie ;)
No już nic nie będę odstawiała, heparynę mam po 3.2 zł . Do tego zastrzyczek prolutexu i insuliny tylko jeszcze nie wiem ile zastrzyków. Także kocham zastrzyki:) a raczej muszę.
Ufam mojej ginekolog i jeśli mówi że trzeba to trzeba. Kobieta ma super doświadczenie szpitalne i naukowe zatem raczej wie co mówi.

No już nic nie będę odstawiała, heparynę mam po 3.2 zł . Do tego zastrzyczek prolutexu i insuliny tylko jeszcze nie wiem ile zastrzyków. Także kocham zastrzyki:) a raczej muszę.
Ufam mojej ginekolog i jeśli mówi że trzeba to trzeba. Kobieta ma super doświadczenie szpitalne i naukowe zatem raczej wie co mówi.

To trzymaj sie madrej babeczki. 3.2zl wow super! Ja po 80zl za opkowanie 10 ampulek neoparinu place.

pierwszy raz?:) tez masz POF czy inna przyczyna?
Mi
Dziewczyny która robiła przeciwciała ANA? Jak to wyglada? Do czego są potrzebne? Czy te badania robi się w jakimś cyklu? Czy rano czy może być popołudniu?
Też mi kazano zrobić ANA III, wynik powinien być w tym tygodniu, dzień cyklu bez znaczenia, nie trzeba być nacczo, NK, KIR, ANA III miałam zrobić rano po lekkim śniadaniu

Mi

Też mi kazano zrobić ANA III, wynik powinien być w tym tygodniu, dzień cyklu bez znaczenia, nie trzeba być nacczo, NK, KIR, ANA III miałam zrobić rano po lekkim śniadaniu
W zeszłym roku miałam pozytywne ANA I, ale nikt nic nie mówił na ten temat, pytałam doktora o dodatkowe badania o których tu pisaliście, żeby na Maxa się przygotować do transferu i dostałam listę 5badan

reklama
Do góry