reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

ale super, będziemy się wspierać bo też idę jutro, mało ludzi w labo.
klucie raz to jest już coś ale 3 razy z rzędu ehh jak nie zemdleje to będzie fajnie :)
jeszcze za jednym zamachem robię pod tarczycy TSH ft3 ft4 antyTPO i antyTG.
więc pewnie wampir mi ściągnie trochę na początku :growl:

ale biorę sobie książkę to chociaż produktywnie się ponudze :-) :)
i kanapki żeby pod ręką były jak już będzie finito :p
Sylwiakp robisz anty TPO? Byłaś u endo? Doradział Ci żeby zrobic?
Pytam bo wiem. ze kilka dziewczyn ma tutaj problemy z tarczyca ale sama juz nie pamietam ktore.

reklama
Oddaj 10 kg i obydwie będziemy zadowolone ;) ja jakos nie potrafie przytyc i cierpie na brak tylka [emoji33] przykladowo, w pierwszej ciąży tuz przed porodem wazylam 53-54 kg...

kurcze, gdyby to było do zrobienia to już bym szukała kto chętny! świat byłby piękniejszy :D jak operacje plastyczne w tych czasach - tu z uda się odessie, tam do biustu dołoży :D

No cos ty!!! W zyciu bym nie powiedziała...ciężkie kości;)

hmm no w sumie zawsze to jakaś wymówka!!:D

Ja dzisian po wizycie u endo, TSH spadlo do 0,18 wiec musze zmniejszyc dawke letroxu. Zalecenie badania krwi co miesiąc. Będą jaja bo kazde pobieranie krwi u mnie konczy sie moim cudowaniem, strasznie sie boje igieł. Ale to dla dzidziusia.
Po 2 gidzinnym pobycie w szpitalu poszlismy na zakupy.
Kupiłam super wygodne jegginsy w New Look i koszule :)
20180921_152710.jpg
20180921_152724.jpg
20180921_152813.jpg

Załączniki

• 20180921_152710.jpg
    20180921_152710.jpg
    37,2 KB · Wyświetleń: 235
  • 20180921_152724.jpg
    20180921_152724.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 227
  • 20180921_152813.jpg
    20180921_152813.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 229
Udało mi się wrzucić obrazek! :D
Ja prowadzę skrupulatne notatki wagowe i mam ambitny plan przytyć w ciąży maksymalnie do 66 kilogramów, czyli +8 kilo. :D Następną wizytę mam 10.10 i jeśli doktor da zielone światło to zaczynam ćwiczyć (wiem, że w pierwszym trymestrze to niewskazane, jeśli wcześniej było się leniwą bułą jak ja, więc czekałam :D)

Zobacz załącznik 900326
Łał niezły plan, ale z Twoją wagą stattową raczej nie musisz się przejmować tam bardzo. Życzę powodzenia i wytrwałości no i zdrowka dla meństwa przedewszystkim, żebyś mu dostarczała same zdrowe rzeczy:)
Ja nie umie sie zmotywowac żeby ruszyc tyłek, ciągle się tłumacze upałami, zmęczeniem po pracy itd a tygodnie lecą. Dzisiaj zamiast is na spacer czekając na małego to po odprowadzeniu go poszlam.do domu i pochlonelam pake leysów:/ sama, całą... Teraz żałuje jak ten piesek od @liczba :p
@mamablondi gratuluje udanej wizyty:)

Ja dzisian po wizycie u endo, TSH spadlo do 0,18 wiec musze zmniejszyc dawke letroxu. Zalecenie badania krwi co miesiąc. Będą jaja bo kazde pobieranie krwi u mnie konczy sie moim cudowaniem, strasznie sie boje igieł. Ale to dla dzidziusia.
Po 2 gidzinnym pobycie w szpitalu poszlismy na zakupy.
Kupiłam super wygodne jegginsy w New Look i koszule :) Zobacz załącznik 900335Zobacz załącznik 900336Zobacz załącznik 900337

na 1 badaniach wyszło mi TSH 2,690 przy normie 1 trym do 2,500 więc nie ma chyba tragedii ale muszę przyjmować jod i euthyrox 25, muszę zrobić tą krew i 2.10 idę z wynikami, mówiła że potem będziemy się umawiać na jakieś terminy. więc pewnie będę miała kontrolę do końca ciąży, w sumie dobrze nie ma co ryzykować nawet jak nie duży odchyl :)

PS kochana, w New Yorku są takie jegginsy z pasem?? :szok: super są :) w jakiej cenie kupiłaś?

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?

na 1 badaniach wyszło mi TSH 2,690 przy normie 1 trym do 2,500 więc nie ma chyba tragedii ale muszę przyjmować jod i euthyrox 25, muszę zrobić tą krew i 2.10 idę z wynikami, mówiła że potem będziemy się umawiać na jakieś terminy. więc pewnie będę miała kontrolę do końca ciąży, w sumie dobrze nie ma co ryzykować nawet jak nie duży odchyl :)

PS kochana, w New Yorku są takie jegginsy z pasem?? :szok: super są :) w jakiej cenie kupiłaś?
Ah tak. Sprawdzaja czy nie masz hashimoto zapewne jak robisz te badania.
W New Looku w UK. Ja zaplacilam 15 funtow, przewaznie w pl ceny wychodza podobnie wiec z 75 zl pewnie.

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?
Ja tez sie nad takim zastanawiam, poznalabym opinię kogos kto używał.

Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!

reklama
Ja poprzednią ciąże jezdzilam bez adaptera, wystarczy pilnować żeby pas był jak najniżej a nie nachodził na brzuch, ale jak bym musiała jeździć codziennie np do pracy itd to napewno bym zainwestowała bo chcąc nie chcąc ten pas ma tendencje do podsuwania się wyzej a raczej malo bezpieczne byłoby sie co chwile poprawiać w czasie jazdy

Do góry