reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
@Kark_a ja rowniez czekam na wyniki pappa i stresu nie mam wcale. Usg mnie uspokoilo, nawet zaczelam sie dziwic jak moglam wczesniej tak swirowac ;). Nie wiem co tam wyjdzie, ale wcale sie tym nie przejmuje.
@Mujer fajnie, ze wygladasz mlodo. Ja mam kilka cm wiecej od ciebie, jestem szczupla, tez slysze czesto, ze wygladam na mniej, ale zaledwie o kilka lat ;). Na pewno nie jak pietnastolatka :happy:. Lekarz od prenatalnego nam powiedzial, ze szybko sie uwijamy jak mu powiedzielismy, ze to trzecie dziecko :laugh2:.
@patuśka ja tez jadlam, zeby mdlosci przeszly, ale to bylo na przyklad kilka orzechow, jablko, jogurt, kanapka, nie byly to pelne sycace dania. Jadlam i jadlam wydawalo mi sie, ze naprawde duzo i co chwile, a przytylam dopiero 1 kg, wiec jest ok. A ty ile przytylas? To ty pislalas, ze chcesz troche przybrac kg, bo jestes szczupla? Wiec nic ci nie bedzie :cool2:.

Nie wypowiadam sie na temat TSH, bo nie mam o tym pojecia ;).
Po usg prenatalnym nadal chodze w skowronkach, bo chyba dotarlo do mnie w koncu, ze w ciazy jestem. Juz mysle o polowkowym usg, zeby plec najlepiej potwierdzic i zaczac kupowac dla dziewczynki :):p:D. Lub dla syna, gdyby sie zmienilo :). Nie mialam zadnych przeczuc, ale od poczatku ciazy ogladam ubranka tylko dla dziewczynek, rozowe wozki, kocyki rozowe :rolleyes2:.

@Kark_a ja rowniez czekam na wyniki pappa i stresu nie mam wcale. Usg mnie uspokoilo, nawet zaczelam sie dziwic jak moglam wczesniej tak swirowac ;). Nie wiem co tam wyjdzie, ale wcale sie tym nie przejmuje.
@Mujer fajnie, ze wygladasz mlodo. Ja mam kilka cm wiecej od ciebie, jestem szczupla, tez slysze czesto, ze wygladam na mniej, ale zaledwie o kilka lat ;). Na pewno nie jak pietnastolatka :happy:. Lekarz od prenatalnego nam powiedzial, ze szybko sie uwijamy jak mu powiedzielismy, ze to trzecie dziecko :laugh2:.
@patuśka ja tez jadlam, zeby mdlosci przeszly, ale to bylo na przyklad kilka orzechow, jablko, jogurt, kanapka, nie byly to pelne sycace dania. Jadlam i jadlam wydawalo mi sie, ze naprawde duzo i co chwile, a przytylam dopiero 1 kg, wiec jest ok. A ty ile przytylas? To ty pislalas, ze chcesz troche przybrac kg, bo jestes szczupla? Wiec nic ci nie bedzie :cool2:.
Nie jestem pewna, bo pierwszy pomiar w tej ciazy czyli miesiac temu mialam po sniadaniu, ale max 1 kg, moze mniej. Chciałabym przytyc, mam niedowage, a w pierwszej ciąży przytylam tylko 8 kg i w sumie nie jestem pewna, czy to tez nie mialo wplywu na niska wage corki. Urodzona w 39 tygodniu, a wazyla 2650.
Takze sobie nie zaluje jedzenia, ale procz slodyczy ktorych sobie nie potrafie odmowic, staram sie zdrowo odzywiac:)

Ktore dzis wizytuja? Ja niedługo ide na skierowanie na badania krwi, zeby miec za darmo.

Nie jestem pewna, bo pierwszy pomiar w tej ciazy czyli miesiac temu mialam po sniadaniu, ale max 1 kg, moze mniej. Chciałabym przytyc, mam niedowage, a w pierwszej ciąży przytylam tylko 8 kg i w sumie nie jestem pewna, czy to tez nie mialo wplywu na niska wage corki. Urodzona w 39 tygodniu, a wazyla 2650.
Takze sobie nie zaluje jedzenia, ale procz slodyczy ktorych sobie nie potrafie odmowic, staram sie zdrowo odzywiac:)

Ktore dzis wizytuja? Ja niedługo ide na skierowanie na badania krwi, zeby miec za darmo.
No to jedz i sobie nie żałuj, tak to by każda chciała :-D. Pewnie miałaś maleńki brzuszek.

Kurde! Zaznaczylam posty do cytowania, wybralam te opcje i cos mi sie zacielo i zniknely :angry:. Teraz nie wiem komu chcialam odpisac.
Witaj w klubie ... ja też wczoraj nadrobiłam wieczorem zaległości w czytaniu ( zaledwie od rana...a tyle stron...)...zaczęłam odpisywać i mój post mi zniknął..... Poszłam więc spać ....Teraz dalej czytam i chcę wyjść już na prostą ,ale właśnie się dowiedziałam, że doszedł nowy wątek z wyprawką (nie wim czy u nas czy na głównym forum) więc pewnie tam też zalegnę na dłuższą chwilę....

Ja w sumie przytylam niecaly kilogram - zależy czy jest po 2, czy przed, waga waha sie jak ta z poczatku ciąży [emoji23][emoji48]
No, ale brzuch już widzę, dla mnie jest ogromny. Natomiast te osoby, ktore nie wiedzą o mojej ciąży, nawet sie nie domyślaja, ze moge w niej byc, woec to moja psycha.

Dzisiaj lezalam w łóżku z corka do 9.40. Probowalam ją o 7 obudzic, bo slyszalam jak tata sie do pracy szykuje, ale byla mega wkurzona, ze zaburzam jej sen hahaa i spała twardo dalej:D

reklama
Witaj w klubie ... ja też wczoraj nadrobiłam wieczorem zaległości w czytaniu ( zaledwie od rana...a tyle stron...)...zaczęłam odpisywać i mój post mi zniknął..... Poszłam więc spać ....Teraz dalej czytam i chcę wyjść już na prostą ,ale właśnie się dowiedziałam, że doszedł nowy wątek z wyprawką (nie wim czy u nas czy na głównym forum) więc pewnie tam też zalegnę na dłuższą chwilę....
Nie przejmuj sie, nie da sie wszystkim odpisac, a tematy poruszane w poprzednich dniach to juz przeszlosc, wazne jest, by kazda z nas wpisywala sie do watku wizytowego, wtedy najwazniejszych informacji sie nie przegapi i bedzie wiadomo co slychac u dzidziusiow :p. Tyle nas jest i naprawde nie da sie ogarnac wszystkiego, zwlaszcza, ze ma sie w domu inne obowiazki, wiekszosc tez pracuje, ma dzieci itd.

Do góry