reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Te które już zaczynają 17 tydzień na kiedy wy macie termin, nie na marzec? U mnie 15t5d i mam termin z moimi krótkimi cyklami na 1 kwietnia. Wpisany mam do karty ciąży 6 kwietnia, według 28-dniowych. Z usg coś pomiędzy wychodzi, różnie.
Z ostatniej miesiączki wychodzi termin na 3.04 a wg aplikacji dziś mamy 16t2d.

reklama
Hello, hello jak tam żyjecie dziewczyny... ja ostatnio tylko poczytuje w wolnej chwili ale przy gościach w domu nie bardzo jest czas... za to udało mi się w końcu zrobić ta krzywa i tak jak przypuszczałam jest oki.
Teraz przydało by się umówić do ginekologa...o ile uda mi się znaleźć czas na wizytę [emoji6]

@delicious u mnie termin na 2/04, a mamy dziś 16t2d, według hi mommy 16t3d, Ty bierz pod uwagę termin i wiek ciąży z USG w 12 tygodniu, najbardziej wiarygodne, nie zwracają uwagi na aplikacje bo tam krótkie cykle nie są brane pod uwage

@liczba nie chce chodzić do szkoły rodzenia z tego względu, że mąż bardzo rzadko bywa w domu. Obecnie nie ma go 4 tygodnie i wróci na 5 dni ;) więc szkole rodzenia musiałabym przejść sama. A że w ciąży zrobiłam się wrażliwa wolę uniknąć smutku, że jestem sama ;p

Rozumiem, ja teraz zostaje sama az do polowy grudnia. Na ta szkole raczej sie zapisze, najwyzej zrezygnuje. Moze poznam kogos milego z okolicy:) a ze pierwsze dziecko to nie wiem praktycznie nic wiec wszystko mnie ciekawi. Jak sie ma juz dzieci to raczej ciezko zadowolic wykladem albo ksiazka, bo o wszytkim ma sie juz swoje zdanie i przezycia.

Hej dziewczyny pisze by się z Wami pożegnać szkoda że nie było mi dane zostać mamą kwietniową ;(( Ja wczoraj mialam zabieg poroniłam sama ale musieli mi i tak robić zabieg .:( Przykro i ciężko jest mi strasznie .. że znów mnie to spotkało ...

Hej dziewczyny pisze by się z Wami pożegnać szkoda że nie było mi dane zostać mamą kwietniową ;(( Ja wczoraj mialam zabieg poroniłam sama ale musieli mi i tak robić zabieg .:( Przykro i ciężko jest mi strasznie .. że znów mnie to spotkało ...
Kochana...niestety nie mamy wpływu na takie sytuacje:no2::no2: ból, smutek, nawet złość zostają z nami dłużej....ale z czasem nauczymy się żyć z tą rzeczywistością.... i z czasem nawet ten ból łagodnieje.... Ja niestety 2 razy przechodziłam przez ten koszmar.... nie otrząsnęłam się z 1 tragedii...gdy zmarła moja ukochana babcia....a po 2 miesiącach kolejny raz poroniłam.... i tak w przeciągu 1,5 roku straciłam 3 najukochańsze osoby.... :frown::no2:
Pozwól sobie na żałobę, ona musi przyjść i sama minąć. Potrzebujesz czasu dla siebie, by się z wszystkim oswoić.... nie próbuj tego zrozumieć, bo się nie da.... Nie obwiniaj ani się ie ani najbliższych o to coś ie stało.... Nikt niestety nie miał na to wpływu.... Jeżeli masz ochotę to płacz... ale nie zamykaj się w sobie. Może jest w Twojej miejscowości poradnia psychologiczna, bo warto byłoby aby ktoś doświadczony pomógł Ci przejść przez te trudne chwile...
Ściskam Cię bardzo gorąco :biggrin2: i pamiętaj, że masz dla kogo żyć !!!

reklama
Do góry