reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Oczekująca ja też się na prawie pracy nie znam ale tak jak piszą dziewczyny najlepiej zadzwonić do ZUSu a najlepiej to jechać i zapytać, bo nieraz panie coś muszą mieć na piśmie, żeby zrozumieć o co chodzi [emoji28] Szkoda, że przesunęli wizytę ale może faktycznie jutro będzie już coś widać ;)
Szafirek super ,że się dobrze bawiłaś ;)
Mój Michaś wczoraj skończył 16miesięcy i powiem Wam, że nie wiem kiedy to zleciało.Dopiero taka kruszynka się urodziła a teraz już po swojemu się ze mną kłóci i na brata krzyczy [emoji23][emoji23][emoji23]
Mąż mi znów działa na nerwy wczoraj pojechał na serwis o 7 wrócił o 21 ,dziś już o 5rano pojechał i pewnie też o 21wróci i jak ja mam iść do tego szpitala??? Dziś najprawdopodobniej będę miała numer do dobrej Pani chirurg zobaczymy co z tego będzie???
Do tego muszę się umówić do gina ,bo na 99% znów to samo co w czerwcu i będzie znów szpital i kilka tygodni rekonwalescencji .I nie wiem jak to wszystko poukładać ,bo spod noża pod nóż ....
A u mnie dziś takie śniadanko
IMAG2012.jpg

Załączniki

• IMAG2012.jpg
    IMAG2012.jpg
    74,6 KB · Wyświetleń: 274
reklama
No to tak :
Od 13 lutego do 22.czerwca bylam na l4 ciazowym
Od 23czerwca do 18sierpnia na macierzyńskim skróconym
Od 19sierpnia do teraz jestem na l4 od psychiatry - z rozpoznaniem depresji- no jakas podstawa musiala byc..
Psychiatra dala mi l4 do 5listopada.. kolejne moze tez wezme od niej zobacze co gin powie..i teraz sa dwie opcje i nie wiem co moge zrobic gdyby okazalo sie , ze faktycznie bobo się rozwija i ide na l4
1. Od razu z l4 od psychiatry ide na ciazowe , wtddy caly urlop z tego roku odkłada sie na czas dopiero po wykorzystaniu l4 macierzyńskiego itp (chodzi mi o to czy moge miec tyle ciągłego l4 tylko z innym.rozpoznaniem i czy urlop z tego roku.mi nie przepadnie)
2. Ide na caly swoj urlop do konca roku i pptwm biore l4 ciazowe (srednio mi sie to widzi bo szkoda mi urlopu kiedy mialabym miec mimo wszystko 100%)
Pytam bo mialam w listopadzie dac znac w pracy kiedy wracam i brac urlop a teoche sie sprawy pokomplikowaly i musze sie zastanowic...
Możesz mieć tyle zwolnienia. A urlop nigdy nie przepada. Wykorzystuje go po macierzyńskim

Możesz mieć tyle zwolnienia. A urlop nigdy nie przepada. Wykorzystuje go po macierzyńskim
Ale to bedzie wiecej niz 270 dni... jesli wszystko sie uda w terminie i tu juz moga zakwestionowac , ze za dlugo i zostane bez świadczenia . I tego siw troche boje... tzn bede mogla prosic o swiadczenie rehabilitacyjne ale pewnie z pracy mnie zwolnia ;/

Ale to bedzie wiecej niz 270 dni... jesli wszystko sie uda w terminie i tu juz moga zakwestionowac , ze za dlugo i zostane bez świadczenia . I tego siw troche boje... tzn bede mogla prosic o swiadczenie rehabilitacyjne ale pewnie z pracy mnie zwolnia ;/
Wydaje mi się że zwolnienie ciążowe liczy się oddzielnie i możesz mieć je całe 9 miesięcy

Oczekująca, myślę, że z Twoim przypadkiem koniecznie trzeba udać się do zusu.

Daj znać po wizycie!
Niestety nic bylo widac pecherzyka i ja juz spanikowalam , ze pewnie pozamaciczna... :(
Mam małego krwiaczka wiec albo się wchłonie albo ewakuje wiec mam nie panikowac i poki co nie brac acardu. Zlecila mi badania i dodatkowo zrobila posiew i cytologie.
Mam przyjsc za tydzien we wtorek na wizyte to juz musi byc pecherzyk.

reklama
Do góry