doomi03
Fanka BB :)
Oo dziękuję, może teraz spróbuje świeże drożdże
Świeże drożdże koniecznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oo dziękuję, może teraz spróbuje świeże drożdże
Dziękuję [emoji8]A ja robię z tego przepisu Link do: Pizza i jeszcze mnie nie zawiódł![]()
Dziękuję kochana [emoji8] Jak mi dziś wyjdzie to dam znać [emoji23] mi zawsze wychodziło to ciasto takie niewyrośnięte. Chyba się nie nadaje do robienia pizzy [emoji23]Ile ciasta do pizzy zrobiłam to nie zliczę xD. Ja robie zawsze tak: wlewam tak 3/4 mleka do szklanki, podgrzewam zeby mleko bylo ciepłe, do ciepłego mleka wrzucam 1/6 kostki drożdży, memlam łyżeczka az sie rozpusci. Dosypuje pół łyżeczki soli, pol łyżeczki cukru, dolewaj trochę oleju (zeby potem ciasto nie przywieralo). Wlewam to do mąki, no i dalej mieszam i ugniatam dodając tyle mąki żeby się nie kleiło. Mozesz też ciasto potem odstawic po przykryciem na jakies 15 minut, powinno wyrosnąć dodatkowo, ja rzadko kiedy odczekuje xD) potem do piekarnika na 200 stopni i okolo 15-18 minut. Zawsze wychodzi.
Haha no właśnie na tych w proszku słabo mi rosło [emoji23]Świeże drożdże konieczniez tym w proszku to słabo. A te świeże mozesz sobie podzielić na 6 czescie. Jedna użyć, a pozostałe do zamrażarki i będą na nastepny raz
![]()
Oooo faktycznie świetna akcja. Więc po pracy idę do Rossmanna bo punktów mam tak dużo A nic z nich nie korzystam. Zrobię uczynekjaka swietna akcja wyszla w rossmann. jesli macie karte klubu rosmann mozecie swoje uzbierane punkty przekazac np.na zwierzaki niczyje. ja i tak kuponow nigdy nie zamienialam z pkt wiec super opcja.
Też właśnie dziś to zobaczyłam. Wystarczy że na aplikacji mobilnej zrobisz przelew tych punktów.Oooo faktycznie świetna akcja. Więc po pracy idę do Rossmanna bo punktów mam tak dużo A nic z nich nie korzystam. Zrobię uczynek
kochana nie musisz isc. wystarczy z aplikacji w tel kilka klikniec.Oooo faktycznie świetna akcja. Więc po pracy idę do Rossmanna bo punktów mam tak dużo A nic z nich nie korzystam. Zrobię uczynek
Też mam dziś placki. Mniam. Już się nie mogę doczekać aż mąż wróci z pracy i zrobięNarobilyscie znaka na pizzę że i ja coś na weekend ulepie. A dziś mam placki ziemniaczane![]()
Właśnie przelałam swoje punktyjaka swietna akcja wyszla w rossmann. jesli macie karte klubu rosmann mozecie swoje uzbierane punkty przekazac np.na zwierzaki niczyje. ja i tak kuponow nigdy nie zamienialam z pkt wiec super opcja.
Hej! To może razem zaczniemy starania, bo ja również za kilka miesięcy startuję.Cześć dziewczyny [emoji4]
Nie jestem staraczką (jeszcze... będę za kilka miesięcy [emoji6] i wtedy pewnie utknę tu na dłużej....), ale czasem wam kibicuję [emoji6]
Piękne koty [emoji7]
(tak, weszłam już któryś raz, bo zobaczyłam zdjęcie kota [emoji6])