reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
Mamusie starszych dzieciaczków.
Jak rozszerzałyście dietkę Waszym dzieciom ?
Moja Lenka za niedługo już skończy 4 miesiące, i bedę chciała zacząć podawać jej coś innego niż tylko mleko, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Najpierw kaszka czy warzywa ? ile razy dziennie kaszka jaka z czym mieszać,warzywa jakie ile razy dziennie
Ja zaczynałam od kaszki hipp. Czytaj skłAd bo za głowe można się złapać. U mnie je cały czas mleko i raz kaszke między 11-12 i to by było na tyle. U nas bardzo dużo rzeczy uczula Marceline i często się zatrzymujemy w rozszerzaniu diety i mamy długie przerwy.

Załączniki

• 51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
    51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
    120,7 KB · Wyświetleń: 106
Dziewczyny czy Wasze pociechy spały ładnie w nocy i nagle zAczęły się budzić? Moja od 10 dni budzi się ok.24, 1-2, 6 i 7:30 wstaje. Bywały dni że budziła się co 2h. Jest to tak że zaczyna płakać ale nie jakoś przeraźliwie, oczy ma często zamknięte. Wezmiemy na ręce trzy razy bujniemy i śpi. Jest to męczące bo przyzwyczajona jestem do spania w nocy :p. Wykluczyliśmy już głód i mokrego pampka, ból brzucha czy coś. Jedyne co to może zęby. Ostatnie dwa dni marudna w dzień, stale na rękach, popłakuje, nie chce poleżeć wczoraj raz mi nie chciała zjeść mleka miała przerwę 7h.

Moja Lenka za niedługo już skończy 4 miesiące, i bedę chciała zacząć podawać jej coś innego niż tylko mleko, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Najpierw kaszka czy warzywa ? ile razy dziennie kaszka jaka z czym mieszać,warzywa jakie ile razy dziennie
Ja zaczynam jutro pierwsza marchew potem cukinię potem zobaczymy jak to pójdzie.Ja w pierwszych dniach przed zbliżającą się pora jedzenia około poludnia dam troszkę warzywka i poprawie mlekiem.W pierwszych tygodniach tylko raz dziennie.Jedno warzywo będę dawać 3 dni potem zmiania zobaczę czy nieez pora przyjdziema alergii A na mieszanie warzyw poczekam chwilke

Ja za radą @adunnnia90 najpierw zaczęłam od warzyw. Na pierwszy rzut poszła marchewka przez kilka dni, później marchewka z ziemniakiem kilka dni, dynia i teraz idzie brokuł. W przyszłym tygodniu będę starała się podawać już jakąś zupkę i może jakieś owoce i będę powoli rezygnować z jednego mleka dziennie. Na razie kaszek i kleików nie daję.

U nas 4+2 były warzywa 1 dziennie ( kilka łyzeczek) w 5 miesiącu jadła pelny posiłek w 6 miesiącu z mięsem .
Od 5 miesiaca owocki
O 6 miesiąca kaszka na sniadanie potem owocki potem obiad potem mleko i mleko

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wasze pociechy spały ładnie w nocy i nagle zAczęły się budzić? Moja od 10 dni budzi się ok.24, 1-2, 6 i 7:30 wstaje. Bywały dni że budziła się co 2h. Jest to tak że zaczyna płakać ale nie jakoś przeraźliwie, oczy ma często zamknięte. Wezmiemy na ręce trzy razy bujniemy i śpi. Jest to męczące bo przyzwyczajona jestem do spania w nocy :p. Wykluczyliśmy już głód i mokrego pampka, ból brzucha czy coś. Jedyne co to może zęby. Ostatnie dwa dni marudna w dzień, stale na rękach, popłakuje, nie chce poleżeć wczoraj raz mi nie chciała zjeść mleka miała przerwę 7h.
Obstawiam zęby u nas tez budziła sie i nie płakała ale tak jakby sie żaliła .... pogłaskam pocałuje i spi .

reklama
Ja mysle, ze to zeby. Jak moja sie zsczyna tak budzic z placzem to daje paracetamol. Zazwyczaj po 10min juz spi wiec to dowod, ze j bolalo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry