Ewunka
Fanka BB :)
U nas praktycznie nic się nie działo... A szczepimy na wszystko: 6 w 1 (infanrix hexa), pneumokoki płatne (prevenar 13), rotawirusy (rotarix), meningokoki typ B (bexsero) i typ C, A W, Y (nimenrix).
Grypy Wam brakuje

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas praktycznie nic się nie działo... A szczepimy na wszystko: 6 w 1 (infanrix hexa), pneumokoki płatne (prevenar 13), rotawirusy (rotarix), meningokoki typ B (bexsero) i typ C, A W, Y (nimenrix).
Nas krem do pupy weleda odparzyl tez dziwne ponoć. ..Któraś dziewczyna pisała o problemach z alergią. Moja malutka ma skaze białkowa i AZS. Gdy zmieniliśmy mleko na bebilon pepti (jest na refundację) przestały pojawiać się zmiany na skórze. A do pielęgnacji u nas się sprawdza latopic krem do buzi, emolium na ciemieniuche, dermedic linum lekki balsam do ciała (rewelacja!), oilatum emulsja do kąpieli i szampon, linomag bobo A +e do pupki. Wcześniej metodą prób i błędów testowalam inne kosmetyki i dopiero ten zestaw działa, bo juz od kilku miesięcy nic się nie dzieje, więc polecam spróbować. A np oliwka hipp nas uczulala, co dziwne podobno...
Ślicznotka! [emoji7] Buziaki od cioci i bliźniaków z okazji miesiecznicy [emoji8] [emoji173]️
Własnie ja musze oliwe z oliwek nie maslo bo Marcysia uczulona.Tak musisz by witaminki sie wchłaniały ja daje łyzeczke od herbaty ( na oko) oliwy z oliwek . Dodaje bezpośrednio przed jedzeniem
Mój ma czasami takie krostki koło buźki bardziej usta i to od smoczka, śliny i może być też że rączki pcha do buźki ,tak nam pediatra powiedziała i stąd te krostki zaleciła nam bysmy kupili krem aktywny "eloderm", i na drugi dzień nie było nic , czasem miał pod klatką piersiową od pocenia się, i też smarowalam kremem i zeszło. Ogólnie teraz używany tego nawet po kąpieli zamiast oliwki . Skóra małego jest czysta bez żadnych krostekZobacz załącznik 914383
Dziewczyny, wiem że zdjęcie okropnej jakości, ale nie umiem zrobić lepszego... Od paru dni moja mała ma takie chrostki wokół ust, czasem mocniejsze i bardziej czerwone, a za chwilę nie. Jak myślicie od czego może to być? Karmię piersią, nie smaruje brodawek niczym, żadnego kremu nie zmieniłam dla niej, jem to samo, wręcz odstawiłam kawę, jeszcze zastanawiam się nad smoczkiem, pod którym zbiera się ślina, ale Martyna stosunkowo rzadko go potrzebuje. Nie mam pomysłu, a pediatra w czwartek
My dajemy juz masło do chlebkaWłasnie ja musze oliwe z oliwek nie maslo bo Marcysia uczulona.
DziekujemyŚlicznotka! [emoji7] Buziaki od cioci i bliźniaków z okazji miesiecznicy [emoji8] [emoji173]️
My z tym wszystkim daleko w polu...My dajemy juz masło do chlebka Zobacz załącznik 914542 i wszystko ok to dobry znak myślę. ...
Ja daję łyżeczkę oliwy z oliwek. Masła na razie nie dawałam.Dziewczyny a jak gotuje sama dziecku to musze dodać oliwe z oliwek? Masło może być? I ile tego?