reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jeśli te twardnienia nie sprawiają bólu ani nie pojawia sie dziwny śluz lub krwawienie to się nie martwcie na zapas, lekarz sprawdzi na wizycie czy w środku wszystko ok:) przeważnie takie skurcze moga sie pojawiać przy pełnym pecherzu, przy odwodnieniu lub większej aktywności mamy lub dziecka. Odpoczywajcie jak łapią w chodzie i chodzcie jak łapią leżąc, z tego co wiem nie moga stawać sie regularne i długie, do 60s i chyba 4 na godzinę max. Ale popytajcie lekarzy bo każdy ma swoja opinie i rady
Oj tak przy pełnym pecherzu to i brzuch mnie boli muszę latać regularnie. O nocy już nie wspomnę bo też dwa razy chodzę.

reklama
Postaram się dzisiaj zacząć wątek połówkowy :D
Co tam dokładnie ma być zawarte ?

A co do twardnienia to moja Miśka siedzi cały czas pośladkowo i ten nowy stary :D gin mi tłumaczy ze co wyprostuje nóżkę to czuje parcie na pęcherz i faktycznie tak jest, albo całkowicie na nim siedzi i się buja i wtedy czuje taki twardy kamień w dole brzucha ale to raczej nie boli tylko jest takie dziwne uczucie jakby coś wyrastało spod skóry i za chwile puszcza. Myśle ze macica się wtedy buntuje. Wy macie całe brzuchu twarde czy tylko jakiś dany kawałek brzucha ?

W ogóle jestem zaskoczona tym krążkiem. Nie wiedziałam ze to jest takie wielkie i ze jakbym chciała to mogę to złapać w palce i wyszarpać.
A upławy masakra przy tym, dzisiaj myślałam ze mi wody odpływają :p cała piżama mokra w kroku, ale wszędzie pisza ze łaski miały schiza ze im wody odpływają i to norma w szczególności z rana. Pisze tak na wszelki wypadek jakby któraś tez zakorkowali :p

Postaram się dzisiaj zacząć wątek połówkowy :D
Co tam dokładnie ma być zawarte ?

A co do twardnienia to moja Miśka siedzi cały czas pośladkowo i ten nowy stary :D gin mi tłumaczy ze co wyprostuje nóżkę to czuje parcie na pęcherz i faktycznie tak jest, albo całkowicie na nim siedzi i się buja i wtedy czuje taki twardy kamień w dole brzucha ale to raczej nie boli tylko jest takie dziwne uczucie jakby coś wyrastało spod skóry i za chwile puszcza. Myśle ze macica się wtedy buntuje. Wy macie całe brzuchu twarde czy tylko jakiś dany kawałek brzucha ?

W ogóle jestem zaskoczona tym krążkiem. Nie wiedziałam ze to jest takie wielkie i ze jakbym chciała to mogę to złapać w palce i wyszarpać.
A upławy masakra przy tym, dzisiaj myślałam ze mi wody odpływają :p cała piżama mokra w kroku, ale wszędzie pisza ze łaski miały schiza ze im wody odpływają i to norma w szczególności z rana. Pisze tak na wszelki wypadek jakby któraś tez zakorkowali :p
No to ciekawostkę podalas z tym krążkiem. Nie miałam tak naprawdę o nim pojęcia
W wątku polowkowym termin wg OM, wg USG, wymiary i waga płodu, krótki opis co konkretnie badal (narządy, przepływy czy co tam jeszcze ), płeć i komentarz ginka- zawsze coś tam mówią że dobrze że bardzo dobrze itp ;)

Biegi93 ja pessara nie czułam jak mi założyli. Miałam 2,5 cm od 5 miesiąca i dochodziłam do pracy do 8 miesiąca :)

Pozdrawiam was z Karaibów :)

Czujecie ruchy? Ja bardzo słabo i to ciężko mi rozróżnić czy to jelita czy młody.
Teraz na wakacjach to wogole mam schize że przestałam czuć.

Chyba się wyluzowalam po prostu :)

Biegi93 ja pessara nie czułam jak mi założyli. Miałam 2,5 cm od 5 miesiąca i dochodziłam do pracy do 8 miesiąca :)

Czujecie ruchy? Ja bardzo słabo i to ciężko mi rozróżnić czy to jelita czy młody.

Ale nie czułaś go w sensie palcami ? Ja jak zakładam luteinę to czuje to palcem ale jak chodzę czy siedzę to go nie wyczuwam.

Ruchy czuje bardzo wyraźnie i już dość czesto. Głównie typowe kopniaki w dole brzucha

Ale nie czułaś go w sensie palcami ? Ja jak zakładam luteinę to czuje to palcem ale jak chodzę czy siedzę to go nie wyczuwam.

Ruchy czuje bardzo wyraźnie i już dość czesto. Głównie typowe kopniaki w dole brzucha
No właśnie nie czułam jakos tak mi go założył. Także nawet przytulasy potem mnie nie krępowały

Mi oczywiście brakowało miejsca w walizce na detektor tętna płodu i nie wzięłam na wakacje. Wracam za tydzień to zobaczę. Na razie relaks jeszcze :) pani na łodzi w drodze na wyspę zrobiła nam sesje brzuszkowa cała rodzinka i na rajskiej wyspie. Będzie super pamiątka

Ale Ci dobrze na tych Karaibach ;) też bym chciała.
Ja czuję ruchy wyraźnie ale najczęściej rano i wieczorem. Są pod pepkiem.

@demoniq ale macie super oproczywaj! Zdjęcia musiały wyjść pięknie!!

Ja czuję ruchy już bardzo wyraźnie i czesto, podobnie jak @Biegi zazwyczaj w dole brzucha ale czasami też w okolicach pępka.

reklama
Do góry