Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej dziewuszki i mamuśki. ;-)
Ja tam się jeszcze chwalić ciążą bliźniaczą nie będę, bo to dopiero 5tc i jest w 'fazie' podejrzenia - lekarz powiedział, że może być podwójna, ale nie musi i okaże się dopiero za dwa tygodnie.Ale mam prośbę - czy jakieś dobre duszyczki mogłyby mi pokazać zdjęcie USG z bliźniaczej ciąży? U mnie widać dwa pęcherzyki - w jednym coś widać, w drugim nic stąd też tylko podejrzenie ciąży bliźniaczej. Lekarz mówił, że może być tak, że tylko jeden pęcherzyk zostanie. ;-) Najważniejsze, żeby było serduszko i zarodek za 2 tygodnie, a później hop! przeżyć do badań prenatalnych.
No to u mnie wyglądało to dokładnie tak samo i to samo powiedział mi lekarz.Czescu mnie ba 1szym usg w 5tc byl 1 pęcherzyk ladny a drugi maly i lekarka stwierdzila, ze pewnie sie wchlonie. Wiec nawet usg drugiego nie dala, w 6tc byly dwa rowne pecherzyki ! Szok... ale niezbyt bylo wodac czy cos sie dzieje.
A w 7t4d byly 2 pecherzyki, 2 zarodki i 2 pieknie bijace serduszka ! Dzis 10t4d wg USG.
Zdjęcie podwojne usg man dopiero od dwoch serduszek wiec nie pomoge z usg, bo u mnie nie wygladalo na to, ze drugi sie rozwinie
Poczekaj bedziesz miala 100% pewnosci. Ja chodziłam z innych wzgledow czesciej. Ja jestem po porodzie przedwczesnym w 23tc , synek zmarl. Troche inaczej prowadzenie mojej ciazy musi wyglądać wiec od poczatku setki badan , leki kontrole itp. Teraz co 2 tyg chodzeNo to u mnie wyglądało to dokładnie tak samo i to samo powiedział mi lekarz.Jeden większy ładny, drugi mniejszy. No nic, korci mnie, żeby pójść do lekarza za tydzień, czyli w 6tc, ale nie wiem, czy jest sens i nie lepiej poczekać dwa, albo może i trzy tygodnie na spokojnie.
![]()
Współczuję.Poczekaj bedziesz miala 100% pewnosci. Ja chodziłam z innych wzgledow czesciej. Ja jestem po porodzie przedwczesnym w 23tc , synek zmarl. Troche inaczej prowadzenie mojej ciazy musi wyglądać wiec od poczatku setki badan , leki kontrole itp. Teraz co 2 tyg chodze
Współczuję.![]()
Ja wiem, że powinnam cierpliwie czekać, ale no ciężko mi usiedzieć w miejscu z tej niepewności.![]()
Hej dziewuszki i mamuśki. ;-)
Ja tam się jeszcze chwalić ciążą bliźniaczą nie będę, bo to dopiero 5tc i jest w 'fazie' podejrzenia - lekarz powiedział, że może być podwójna, ale nie musi i okaże się dopiero za dwa tygodnie.Ale mam prośbę - czy jakieś dobre duszyczki mogłyby mi pokazać zdjęcie USG z bliźniaczej ciąży? U mnie widać dwa pęcherzyki - w jednym coś widać, w drugim nic stąd też tylko podejrzenie ciąży bliźniaczej. Lekarz mówił, że może być tak, że tylko jeden pęcherzyk zostanie. ;-) Najważniejsze, żeby było serduszko i zarodek za 2 tygodnie, a później hop! przeżyć do badań prenatalnych.
Ooo jakie juz duzeDziewczyny, ja po wizycie. Dzisejsze badania białka nie wykazały. Dzieciaczki ważą 2100 i 2600. W poniedziałek do szpitala na podanie sterydow. No i zostało najwięcej 4 tygodni, tylko cztery. A może i aż...Ale już nie długo.
@mama płci męskiej , jak u Ciebie?